Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκόπηση (Α γύρου) super league

 Το στομάχι άρχισε ν’ αφήνει χώρο στα υπόλοιπα όργανα να λειτουργήσουν και έτσι ξεκίνησα να φρεσκάρω τη μνήμη μου. Πολύ φαγητό, πολύ ποτό, πολλές ευχές, αλλά να μη ξεχνιόμαστε… έχουμε και μια τρέλα…    
 Τέλειωσε ο πρώτος γύρος της super league και οι ομάδες κάνουν ταμείο. Ο Ιανουάριος δίνει τη δυνατότητα για διορθωτικές κινήσεις και ανατροπές, αλλά η πορεία τους στα μισά του πρωταθλήματος συνήθως αποδεικνύεται καθοριστική για την τελική κατάταξη…  
 Μπορεί και φέτος το θέαμα να μην υπάρχει, ωστόσο έχει μειωθεί η διαφορά των “μεγάλων” από τους “μικρούς” , με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα ν’ αναμένετε ενδιαφέρον μέχρι τέλους.
 Για να δούμε τις ομαδάρες μας όμως με λίγα λόγια…

 1) Ο Ολυμπιακός της νέας εποχής είναι ο “πρωταθλητής χειμώνα”. Μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις , ο Πρόεδρος της ομάδας και της super league δείχνει αποφασισμένος να πάρει το πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά μετά τον “μεγάλο”, ώστε να επικρατεί ηρεμία στους απαιτητικούς φιλάθλους του Θρύλου.  

 2) Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός δεύτερος και καταϊδρωμένος στο πρωτάθλημα, 4ος και αποκλεισμένος στους ομίλους του champions league. Ο “νταμπλούχος” σε “πολυμετοχική” κρίση. Η ανανέωση στις θέσεις του προέδρου και του προπονητή τα επακόλουθα της κακής εικόνας.

 3) Ο ΠΑΟΚ σε πελάγη εφορίας μετά την ιστορική πρόκριση στους 32 του europa league και εν αναμονή των πετροδόλαρων που θα τον οδηγήσουν στη νέα εποχή. Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δεν είναι πρώτη, αλλά δεν είναι και η πέμπτη.

 4) Η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε στην Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα ή του ύψους ή του βάθους. Ένα περίεργο πράγμα… μέσα νίκη έξω ήττα. Ζητούμενο για τη συνέχεια η σταθερότητα και η “ένωση”.

 5) Η Ξάνθη δεν ξεκίνησε καλά και έδειχνε ότι δύσκολα θα σωθεί φέτος. Με ένα εκπληκτικό σερί όμως στο φινάλε του γύρου, βρίσκετε πλέον σε θέση που μπορεί να  διεκδικήσει την είσοδο της στα play off.

 6) Η Καβάλα συνεχίζει το βιολί της δείχνοντας και φέτος ότι οι στόχοι της είναι υψηλοί. Ο Μάκης έχει ένα θέμα με τους προπονητές, αλλά τ’ αποτελέσματα τα παίρνει.   

 7) Ο Άρης έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί με τις εμφανίσεις του και την ιστορική πρόκριση στους 32 του europa league. Στο πρωτάθλημα έχασε λίγο την συγκέντρωση του και κατά συνέπεια μερικούς βαθμούς, αλλά εξακολουθεί να βρίσκετε εντός στόχων.

 8) Ο Εργοτέλης έδειξε σοβαρότητα στα τελευταία παιχνίδια, παίρνοντας τρεις νίκες στην έδρα του και πολλές ανάσες. Αυτή είναι η 6η χρονιά του Καραγεωργίου στον πάγκο των κριτικών, κάτι που δείχνει ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν δώσει βάση στην οργάνωση.

 9) Ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει ότι ανέβηκε για να μείνει και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στη super league. Ο Αχιλλέας δεν κάθετε με σταυρωμένα χέρια και δεν χάνει από κανέναν χαλαρά.

 10) Ο Ηρακλής στη γνώριμη του θέση για άλλη μια χρονιά. Πολλά τα προβλήματα για το Γηραιό, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν είναι κακή. Θα μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα αν κατάφερνε και καμιά εκτός έδρας νίκη.  

 11) Η Κέρκυρα είναι η ομάδα των πολλών εκτός έδρας παιχνιδιών, με ταξίδι σχεδόν κάθε αγωνιστική. Παρόλα αυτά οι κερκυραίοι δεν τα πήγαν άσχημα και παρουσιάζουν ένα δυνατό σύνολο που θα παλέψει για την σωτηρία.

 12) Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε ότι είναι μια δουλεμένη ομάδα, αλλά η έλλειψη αποτελεσματικότητας το φέρνει σε δύσκολη θέση για την συνέχεια. Οι Αρκάδες είναι η μόνη που δεν έχουν νικήσει κανένα στην έδρα τους.

 13) Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την έδρα του στον πρώτο γύρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την θέση που βρίσκετε. Προσπάθησε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, αλλά χωρίς να πάρει τ’ αποτελέσματα που θα τον κρατούσαν ψιλά.

 14) Ο Πανσερραϊκός μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στις πρώτες αγωνιστικές, πήρε τ’ απαραίτητα αποτελέσματα που τον κάνουν να ελπίζει στην παραμονή. Πρόπερσι δεν τα κατάφερε, αλλά φέτος είναι πιο έμπειρος και θα το παλέψει μέχρι το τέλος.

 15) Ο Πανιώνιος βρίσκετε στη 15η θέση και αυτό από μόνο του δείχνει την κατάσταση του ιστορικού συλλόγου. Οι “Νεοσμυρνιώτες” παρουσιάστηκαν αδύναμοι στο πρώτο γύρο και τώρα κλήθηκε ο Τάκης να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά.

 16) Η Λάρισα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η αρνητική έκπληξη του πρώτου μισού, με μόλις 11 βαθμούς στο ενεργητικό της. Η πορεία της ομάδας δεν συμβάδισε με την διοικητική σταθερότητα και τις επενδύσεις στις υποδομές. Πάντως υλικό υπάρχει, ενώ ήρθε και νέος προπονητής.


Υπάρχει σε όλους η ελπίδα !!! Βαρκάρηδες και μη…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India