Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος πρώτου γύρου

 Φτάσαμε στην 19η αγωνιστική του championnat de France και όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κλείσουν το πρώτο γύρο με κάποιο θετικό αποτέλεσμα, που θα τις βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Βέβαια η Λιλ, η Νανσί, η Λανς και η Καέν έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο λόγο των αναβολών από την κακοκαιρία στη Γαλλία.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής…

Brest - Marseille
Η νεοφώτιστη Μπρεστ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ήττα ακόμη στην έδρα της και αυτή την φορά υποδέχεται τους πρωταθλητές με σκοπό ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, που θα τους κρατήσει ψιλά στη βαθμολογία. Η Μαρσείγ που απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή...
θα πάει για το διπλό ώστε να μην χάσει άλλο έδαφος στο κυνήγι του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι καλούνται να ξεκλειδώσουν την καλύτερη εντός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να δεχθούν μόλις 3 γκολ στο σπίτι τους.

Nancy - Paris S.G.
Δύσκολο απόγευμα αναμένεται για την Νανσί που υποδέχεται την πολύ καλή φέτος Παρί. Οι γηπεδούχοι τα τρία τελευταία χρόνια δεν χάνουν σε αυτό το παιχνίδι, παίρνοντας μια νίκη και δυο ισοπαλίες. Οι πρωτευουσιάνοι όμως φέτος διεκδικούν το πρωτάθλημα και είναι πολύ σταθεροί στην απόδοση τους. Έχοντας μόλις μια ήττα εκτός έδρας (29 Αυγούστου στην Σοσό) και πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, βρίσκονται στην κορυφή και θα πάνε για τη νίκη ώστε να κάνουν ένα βήμα ακόμη προς το βασικό τους στόχο. 

Lyon - Auxerre
Μετά την ισοπαλία στο Βελοντρόμ απέναντι στους πρωταθλητές (1-1), η Λυών θέλει τη νίκη στην έδρα της με αντίπαλο την Οσερ, που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει στον τίτλο. Οι γηπεδούχοι έχουν καλύψει το χαμένο έδαφος από το κακό ξεκίνημα και πλέον βρίσκονται ένα βαθμό από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι φέτος παρουσιάζονται κατώτεροι του αναμενόμενου τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Βέβαια αυτό αφορά τις νίκες τους, καθώς το αποτέλεσμα που τους χαρακτηρίζει στο πρωτάθλημα είναι το 1-1 έχοντας 10 ισοπαλίες στο σύνολο, ενώ εκτός δεν έχουν χάσει στις 6 τελευταίες εξόδους τους.

Bordeaux - Lens 
Η Μπορντό έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις νίκες μετά από τις τέσσερις σερί ισοπαλίες απέναντι στην αδύναμη Λανς. Οι γηπεδούχοι είναι δυνατή στην έδρα τους αν και κάποιες φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κλειστές άμυνες. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν αμύνονται και πολύ καλά καθώς έχουν δεχθεί 30 γκολ μέχρι τώρα, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και μάλλον θα έχουν ένα ακόμη δύσκολο βράδυ στο Σαμπάν Ντελμά.

Caen - Rennes
Η Καέν υποδέχεται την Ρεν σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό όσο αφορά την προσπάθεια των γηπεδούχων για τη σωτηρία τους. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευθούν την έδρα τους, έχοντας πάρει μόλις μια νίκη σε αυτήν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι φέτος εντυπωσιάζουν και έχουν πιάσει κορυφή, έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 11 γκολ παθητικό. Δεν ξέρω αν μπορεί να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος η Ρεν, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να μείνει για μια ακόμη αγωνιστική, παίρνοντας αυτή την εκτός έδρας νίκη.

Lille - Saint-Etienne
Κλείνω με το παιχνίδι της Λιλ απέναντι στη Σεντ Ετιέν. Συγκάτοικοι στην κορυφή με Παρί και Ρεν άλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο οι γηπεδούχοι, τρεις βαθμούς πίσω οι φιλοξενούμενοι. Παρά τη μικρή βαθμολογική διαφορά με την αντίπαλο της η Λιλ φαίνεται ως το μεγάλο φαβορί, καθώς έχει την πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος με 32 γκολ στο ενεργητικό της, ενώ η προϊστορία λεει νίκη πέρσι με 4-0 και τις δυο προηγούμενε χρονιές με 3-0. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India