Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

H μεγαλύτερη επιτυχία...μέχρι την επόμενη.

Δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιος τίτλος άρμοζε περισσότερο και έτσι επέλεξα την ιστορική δήλωση του Ν. Γκάλη στο μπαμ του ελληνικού αθλητισμού το καλοκαίρι του '87. Η δήλωση αυτή κρύβει όλο το μεγαλείο της νίκης, την πίστη, την αφοσίωση, την προσπάθεια, τη θυσία, τον πόνο, τη δικαίωση, την υπέρβαση, την ανείπωτη χαρά.

Τέτοιες στιγμές σφυρηλατούν τις ομάδες, αλλά και τους παίχτες προσωπικά, φτιάχνουν το καλούπι το νικητή και κάνουν το δύσκολο, εφικτό. Ο Άρης μετά από μια καταπληκτική πορεία στους ομίλους συνεχίζει στους 32 του europa league...

Αφού εκθρόνισε την τιτλούχο του θεσμού Atlttico Madrid με δύο νίκες, αφού κόντραρε στα ίσια την Bayer Leverkusen αξιώνοντας δίκαια κάτι παραπάνω από 1 βαθμό, νίκησε την πρωταθλήτρια Νορβηγίας Rosenborg και πήρε ως 2ος την πρόκριση στην άλλη φάση.

Πάλι καλά που λόγω απεργίας τα ΜΜΕ είναι βουβά. Μετά από τέτοιες ιστορικές στιγμές ακούγονται οι μεγαλύτερες μ@λ@κίες. Για μεγάλους αντιπάλους, τελικούς, ανίκητες τακτικές, για παιχταράδες κτλ. Κάναμε την υπερβολή ...επιστήμη. Η νίκη θέλει διαχείριση και όχι υπέρμετρο πανηγυρισμό. Όλοι οι αντίπαλοι είναι τεράστιοι για τα δεδομένα, ας μη γελιόμαστε, και αλίμονο στον αδαή που νομίζει ότι ψήλωσε περνώντας στους 32.

Ο Άρης διεκδίκησε στα ίσια και τελικά κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τώρα τα περί στημένων αγώνων στη Μαδρίτη μαλλον καλό κάνουν. Είναι μεγάλο ατού να σε υποτιμούν.

Κλείνοντας να επισημάνω, την δήλωση παραμονής που έκανε εμμέσως ο Κούπερ.

ΥΓ1: Η εικόνα "ομάδας" που εισέπραξα όταν είδα σχεδόν όλους παίχτες του Άρη να πίνουν χαλαρό καφέ σε κεντρικό μαγαζί της Καλαμαριάς και να συνομιλούν με θαμώνες, ήταν κάτι που δεν μεταφέρεται. Εκείνη τη στιγμή και οι μη Αρειανοί παρευρισκόμενοι πίστεψαν στην πρόκριση και δεν υπερβάλω ούτε στο ελάχιστο.
ΥΓ2: Γκολάρα έβαλε ο Φατι, το τονίζω για να μην περάσει στα ψιλά. 
ΥΓ3: Το τελικός θα γίνει στις 18 Μαίου 2011 στο Δουβλίνο.    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India