Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ντέρμπι κορυφής στην Καβάλα

Μεγάλο ντέρμπι κορυφής διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής (19:30) στο "Ανθή Καραγιάννη" της Καβάλας, όπου η τρίτη της βαθμολογίας Καβάλα υποδέχεται τον δεύτερο Ολυμπιακό Πειραιώς. Οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι τεταμένες έπειτα από τα περσινά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός φιλάθλου της Καβάλας, του φίλου μας του Βασίλη. Σίγουρα η φιλοξενία των 3.000 οπαδών του Ολυμπιακού δεν θα είναι και η καλύτερη, αλλά ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην έχουμε έκτροπα αντίστοιχα των περσινών. Ελπίζουμε επίσης η διαιτησία του αγώνα να σταθεί στο ύψος της και να μην έχουμε θλιβερά φαινόμενα του παρελθόντος σε αντίστοιχα παιχνίδια...

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο του ΑΟΚ είναι στα ύψη, μετά από το νέο θετικό αποτέλεσμα και την καλή εμφάνιση στον Βόλο. Η ομάδα παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς και κοιτάζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία. Όλοι στην Καβάλα νιώθουμε ιδιαίτερη περηφάνια καθώς τόσο η ποδοσφαιρική όσο και η μπασκετική ομάδα της πόλης βρίσκονται στην τρίτη θέση πίσω από τους συνήθης υπόπτους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στα αγωνιστικά, ο Χένριχ Κάσπερτσακ πονοκεφαλιάζει καθώς κυριολεκτικά η γραμμή κρούσης της ομάδας θα βρίσκεται καθηλωμένη στην κερκίδα. Αμπντούν, Ονουάτσι και Καρντόζο είναι τιμωρημένοι και ο Νταρσεβίλ τραυματίας. Οι σοβαρές αυτές ελλείψεις αναγκάζουν τον Κάσπερτσακ να ανακατέψει την τράπουλα και αναμένεται να κατεβάσει την ομάδα με τρία αμυντικά χαφ σε διάταξη 4-3-3. Αναλυτικότερα η ενδεκάδα αναμένεται να είναι η εξής: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χρίγκοβιτς, Ντουγλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Σιόντης, Αλεξάντροβιτς, Βουτσίσεβιτς, Ογκμπέτσε.

Σίγουρα η Καβάλα κατεβαίνει αποδυναμωμένη στο ντέρμπι καθώς οι Ονουάτσι, Καρντόζο και ο Αμπντούν είναι οι κινητήριοι μοχλοί αυτής της ομάδας. Η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει σημαντικά και δεν θα δούμε την γνωστή Καβάλα με τα επιθετικά ξεσπάσματα. Η ομάδα όμως είναι σφικτή και συμπαγής και θα δυσκολέψει αφάνταστα τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν είναι και η καλύτερη ομάδα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μια πλήρης Καβάλα θα τον κέρδιζε αυτόν τον Ολυμπιακό, όμως αυτή την Κυριακή η Καβάλα πηγαίνει για το Χ.

Υ.Γ.1 Οι κόκκινες κάρτες στους Καρντόζο και Ονουάτσι ακριβώς πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς μου θυμίζει επέμβαση χειρουργικής ακρίβειας! Δύο συγκεκριμένοι σημαντικοί παίκτες σε δυο νευραλγικές θέσεις θα λείψουν με τον Ολυμπιακό! Δεν λέω ότι οι αποβολές δεν είναι δίκαιες, αλλά τέτοιος συγχρονισμός είναι τυχαίος; Εγώ δεν το νομίζω!

Υ.Γ.2 Σε κουβέντα που είχαμε με τον Τζαμέλ Αμπντούν σε καφέ της πόλης μας αποκάλυψε ότι συζητάει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο. Το παλικάρι βγάζει μάτια ότι είναι μεγάλη παικτούρα και οι φιλοδοξίες του πρέπει να είναι μεγάλες. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις. 

Υ.Γ.3 Ήμουν πιτσιρικάς τότε αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά το παιχνίδι της Καβάλας με τον Ολυμπιακό το 1997, με το θρυλικό πέναλτι του Κασναφέρη υπέρ του Ολυμπιακού. Ήταν η χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος του Κόκκαλη. Τότε άρχισα να πρωτοαντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο και τη ζωή γενικότερα και ένοιωσα από νωρίς την πίκρα και την αδικία. Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...


1 σχόλια:

Unknown είπε...

Φίλε Άγγελε πολύ καλή ανάρτηση… Εντυπωσιασμένος !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India