Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Όνειρο ήταν και τέλειωσε

Το όνειρο του Πρωταθλήματος κράτησε αρκετά για τον Παναθηναϊκό.

Για την ακρίβεια, κράτησε τόσο, όσο χρειαζόταν για να πειστεί ο κόσμος του ότι μπορεί να βγει αληθινό.

Δυστυχώς, κάποια στιγμή το όνειρο έπρεπε να τελειώσει και η επιστροφή στην μίζερη πραγματικότητα, θα είναι δυσκολότερη απ' ότι θα περίμενε κανείς...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεκίνησε την χρονιά χωρίς ξεκάθαρο στόχο, μπορεί να αποκλείστηκε-ταπεινώθηκε από Οντένσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά όλα αυτά ξεχάστηκαν από τα καλά αποτελέσματα στην αρχή του Πρωταθλήματος. Τα καλά αποτελέσματα που συνδυάστηκαν και με καλή μπάλα, θεαματικά γκολ και έναν αέρα αισιοδοξίας, από παίκτες-προπονητή.
Η αγωνιστική κοιλία όμως του δεύτερου γύρου, κυρίως λόγω έλειψης αναπληρωματικών παικτών, μιας και τραυματισμοί-κίτρινες κάρτες στέρησαν αρκετούς βασικούς παίκτες από το Φερέιρα, έφεραν αρκετές ήττες, το +5 έγινε -4 και το ντέρμπυ τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό, κατέληξε ντέρμπυ γοήτρου.
Η σκληρή πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πρέπει να συνεχίσει. Όχι του χρόνου, αλλά τώρα. Για να υπάχει αύριο, πρέπει να προσπαθήσει σήμερα. Το Πρωτάθλημα χάθηκε, αλλά οι αγώνες δεν τελειώνουν γι' αυτόν. Τα πλεύ-οφς θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή έξοδο και μια νέα ευρωπαϊκή αποτυχία, θα είναι οικονομική καταστροφή.
Ο Παναθηναϊκός είναι σε μεγάλο σταυροδρόμι, διοικητικό και αγωνιστικό. Από τη μια πρέπει να βρει μια διοικητική λύση που θα του δώσει τα οικονομικά εφόδια για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, αν θέλει να λέγεται «μεγάλη ομάδα», και από την άλλη πρέπει να προσπαθήσει με τα λίγα «όπλα» που έχει αυτή τη στιγμή, ώστε να περιορίσει την «αποτυχία» της φετινής χρονιάς και να είναι λιγότερο δύσκολη η επόμενη.
Την αποτυχία την έβαλα σε εισαγωγικά, γιατί όπως έγραψα στην αρχή, ο Παναθηναϊκός φέτος ξεκίνησε χωρίς στόχους. Όταν δεν έχεις στόχους, δεν μπορείς να αποτύχεις. Όταν όμως λέγεσαι Παναθηναϊκός και δεν βγαίνεις Πρωταθλητής, σίγουρα δεν το λες και επιτυχία.

*Συγνώμη για την απουσία μηνών...μας φάγαν τα κυκλώματα...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που σαι ρε τζιμπριλ... http://www.euroball.gr/%CE%BF-%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%AD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE/

Unknown είπε...

Καλώς το παιδί.
Φιλαράκι νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση για να ονειρεύεται πρωτάθλημα. Δεν έχει δυνατή διοίκηση, δεν έχει λεφτά, δεν ευνοείτε από το σύστημα, δεν έχει πολύ καλό ρόστερ, πολλά δεν… Νοιώθω ότι κάθε μέρα που περνάει μικραίνει σαν ομάδα.

Αν δε λυθεί το διοικητικό – οικονομικό πρόβλημα, δεν μπορεί να φτιαχτεί ομάδα πρωταθλητισμού. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θυμάμαι καμιά ομάδα να έκανε πρωταθλητισμό χωρίς διοίκηση, απλά και μόνο με καλούς παίκτες.
Εδώ, οι διοικήσεις κάνουν πρωταθλητισμό… οι παίκτες και οι προπονητές είναι οι κομπάρσοι…

Elpis Cameraman είπε...

Περιγραφεις σε λιγες λεξεις, συζητηση σελιδων...
Φετος ο ΠΑΟ δεν χρειαζοταν πολλα πραγματα ακομα. Ειχε το 90% απο αυτα που απαιτουνταν για να παρει πρωταθλημα, ετσι πως πηγαν οι αγωνες. Αυτο το 10% ηταν το θεμα διοικησης, που φυσικα δεν υπηρχε και κοστισε πολυ περισσοτερο απ' οτιδηποτε αλλο, τελικα...

birdy είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας.Λάθος προσέγγιση νιώθω ότι κάνετε, καθώς θεωρώ ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα παίζεται με άλλους κανόνες.Ακόμα και στο -5 του Ολυμπιακού από τον Παναθηναικό το πρωτάθλημα ήταν κόκκινο.

charalampos είπε...

Τελικά ο Μάρτιος βγάζει πρωταθλητή?

Unknown είπε...

Πιος Μάρτιος... από Σεπτέμβρη αχαχαχα

Elpis Cameraman είπε...

Σωστος ο betonias!!!
Ενταξει birdy, σιγουρα ο Ολυμπιακος ηταν το φαβορι ακομα και στο -5. Απλα ειχε καποιες ελπιδες και ο ΠΑΟ.
Τωρα δεν εχει ουτε καν ονειρα...

birdy είπε...

Elpis cameraman δεν μιλάω μόνο για το αγωνιστικό, και θα συμφωνήσω με τον Betonia ότι από τον Σεπτέμβρη ήταν πολύ-πολύ πιθανή η στέψη του Θρύλου είτε έτσι είτε αλλιώς, αλλά ήταν και καλύτερος.

Unknown είπε...

Το όνειρο πρέπει να υπάρχει, αλλιώς δεν πας μπροστά. Τους νικάς στο ντέρμπι και συνεχίζεις τον πρωταθλητισμό…

Ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται. Με τέτοια προστασία και τέτοιο σπρώξιμο, πώς να μη δείχνει καλός. Πίστευα ότι και φέτος παραδοσιακά θα ξεγυμνωθεί στην Ευρώπη, αλλά ως σήμερα με διαψεύδει.

Για τον Παναθηναϊκό ο λαός λεει… όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει. Αυτό νομίζω είναι το κύριο πρόβλημα της ομάδας. Άσε που λαλούν παράφωνα οπότε καταλαβαίνεις, έχουν χαζέψει τα κοτόπουλα… χαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India