Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Premier League - Day 31. Σιγά σιγά, ξεκαθαρίζει το τοπίο..


Οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη της Premier League και το θερμόμετρο ανεβαίνει. Η  Manchester United κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά από τη συμπολίτισσα City, και την έχει αφήσει 3 βαθμούς πίσω, έχοντας μάλιστα και ευνοϊκότερο πρόγραμμα. Η Arsenal, από ανέκδοτο στην αρχή της χρονιάς, είναι το φαβορί της 3ης θέσης, δείγμα πώς αν έχεις προπονητή σοβαρό, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Η Tottenham, ενώ πήγαινε για τίτλο, θα παλέψει για την 3η θέση (λογικά θα καταφέρει να βγει τουλάχιστον 4η). Στην ουρά, τα πράγματα μπερδεύονται κάθε βδομάδα και το φινάλε προμηνύεται εντυπωσιακό. Ας δούμε, όμως, τρία ενδιαφέροντα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής:


- Aston Villa - Chelsea
Η Aston Villa φαίνεται πως είναι βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμά της, ίσως οι επόμενες αγωνιστικές τη φέρουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Κάπως έτσι υποβιβάστηκε πέρυσι η Birmingham, του σημερινού προπονητή της Villa, Alex McLeish. Αγωνιστικά, περιμένω να δω πως θα προσεγγίσουν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι. Παρά τους πολύ καλούς επιθετικούς πάιχτες, η τακτική του προπονητή είναι αμυντική και σε συνδυασμό με το μέτριο κέντρο τους, παρουσιάζουν ένα «κομμένο» σύνολο. Απέναντι στην Chelsea πρέπει να επιτεθούν. Μπορούν; Δεν έχουν καμία σχέση με τη Villa του ONeill που θαυμάζαμε πριν λίγα χρόνια.
Η Chelsea έχει καλό φεγγάρι μετά την απομάκρυνση του Andres Villas-Boas. Όχι ότι ο Di Matteo έχει παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο αγωνιστικά, αλλά μάλλον στα αποδυτήρια η κατάσταση έχει εκτονωθεί και όλοι αποδίσουν καλύτερα. Παρά την ήττα από τη Manchester City και την ισοπαλία με την Tottenham, οι εμφανίσεις των Blues ήταν ικανοποιητικές, και περιμένω να συνεχίσουν να κυνηγούν την 4η θέση ως το τέλος.
Θα ποντάρω στο διπλό της Chelsea. Το κίνητρο της 4ης θέσης, το momentum, αλλά και η διαφορά ποιότητας με οδηγούν σε αυτό. Άλλωστε, δε βρίσκεις εύκολα της Chelsea εκτός έδρας, σε αποδόσεις άνω του 1.80..

Τελικό σκορ: 2-4

- EvertonWest Bromwich
Δύσκολο.. Όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, θεωρώ τον David Moyes έναν από τους καλύτερους προπονητές στο Νησί. H Everton τα πάει περίφημα τελευταία, καθώς στο πρωτάθλημα έχει πλησιάσει τη Liverpool στην 8η θέση, ενώ στο κύπελλο ξεπέρασε το εμπόδιο της Sunderland και θα αντιμετωπίσει τη Liverpool για τον ημιτελικό του θεσμού. Λόγω του μεσοβδόμαδου παιχνιδιού Κυπέλλου, περιμένω κάποια κούραση, αλλά και φρεσκα΄ρισμα στην ενδεκάδα. Η ψυχολογία είναι στα ύψη…
..έλα όμως που η West Brom είναι απρόβλεπτη φέτος! Παρότι είναι σφιχτή ομάδα, δεν έχει συνέπεια στα αποτελέσματά της. Εκτός έδρας τα πάει καλύτερα και σχεδόν πάντα κάνει την έκπληξη όταν δεν την υπολογίζεις. Λίγο η αμυντική τακτική της, στα δύσκολα ματς, λίγο η αλεπού ο Hogdson στον πάγκο, τα καταφέρνει στο τέλος.
Δεν μπορώ να προβλέψω σημείο, αλλά θα βασιστώ στην κούραση των γηπεδούχων, αλλά και στους ποιοτικούς επιθετικούς εκατέρωθεν (Jelavic, Odemwingie, Long). Goal/goal.

Τελικό σκορ: 2-0

- Wolves - Bolton
Ένα από τα τελευταία χαρτιά των Wolves, μία από τις μεγάλες ευκαιρίες της Bolton. Και οι δύο για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι είναι ίσως η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, και δε θεωρώ ότι αξίζουν να παραμείνουν. Παρά την αλλαγή προπονητή, τα σύννεφα δεν έφυγαν από το Molineaux και τώρα καλούνται να παίξουν τη σωτηρία τους, σε παιχνίδι με έναν άλλο συνδιεκδικητή. Η Bolton δεν είναι τόσο κακή ως ομάδα, αλλά δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση, μιας και υπάρχουν καλύτερες από αυτή. Οι Wolves θα σκοράρουν εντός έδρας, ενώ η Bolton είναι παραγωγική ομάδα (αν και δέχεται εύκολα γκολ). Goal/goal, λοιπόν.


Τελικό σκορ: 2-3

Και μην ξεχνάτε το ντέρμπι της Championship: West Ham Reading. Ο 3ος και ο 2ος της κατηγορίας, σε ένα παιχνίδι με φόντο την απευθείας άνοδο στην Premiership. Παιχνίδι που θα ευχαριστηθούμε!


Τελικό σκορ: 2-4!


4 σχόλια:

Adons είπε...

Φίλε μου Jim αυτό το πράμα με τη Utd καταντάει κωμικό. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνετε να αυτοκτονούν όλοι στο τέλος και να μην μπορούν να την κοντράρουν; Τι σκατά βουντού τους κάνει ο Φέργκουσον;

Τελικά ο Μανσινι είναι πολύ λίγος...

Unknown είπε...

Jim συμφωνώ απόλυτα με τη νίκη της Τσέλσι. Το πιστεύω το διπλό αυτό…
Τους Γουλβς με τη Μπόλτον ρε φίλε, μήπως θα μπορούσαμε να τους δούμε και ισόπαλους ?

Unknown είπε...

Συγνώμη για την ολιγοήμερη απουσία από το blog και για την καθυστέρηση στις απαντήσεις μου. Λοιπόν:

@Adons: Δεν είναι κωμική η κατάσταση με τη United. Απλά, είναι αυτή που έχει πετύχει να είναι πιο συνεπής. Ξέρει τι πάει να πει "κυνήγι τίτλου εώς το τέλος", "δύσκολες έδρες", "νίκες στην κακή μέρα". Στοιχεία που δίνουν πρωτάθλημα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στη μετά- Ferguson εποχή. Δεν είναι τόσο αυτοκτονία των άλλων, όσο ανεπάρκεια να αντέξουν ως το τέλος.

Όσο για τον Mancini, τα έχουμε ξαναπεί. έχει παρουσιάσει πρόοδο, αλλά όχι ανάλογη της στήριξης που του έχει δώσει η διοίκηση. Έχει 2,5 χρόνια στο σύλλογο, απεριόριστα χρήματα, το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, όλη τη χρονιά λέει πως τον ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο τίτλος δεν εξαρτάται από αυτόν. Και το χειρότερο: σε μια σεζόν που όλοι έλεγαν ότι θα σαρώσει, (μάλλον) δε θα πάρει καμία κούπα! Υπομονή και συνέπεια: δύο έννοιες που δεν τις γνωρίζουν στη City, αντίθετα της έχει μπολιάσει για τα καλά ο Ferguson στη United.

Unknown είπε...

@betonias: Η νίκη της Chelsea ήρθε φυσιολογικά, αν και αγχωτικά. Η Villa πάλεψε (ελάχιστα την έχουμε δει να επιτίθεται φέτος), αλλά δεν ήταν αρκετό.
Η Wolves ετοιμάζει βαλίτσες. Δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Τέτοια ματς (σωτηρίας) τα φοβάμαι, οπότε δε θα σου πρότεινα το Χ. Το αν οι ομάδες θα είναι κλειστές ή θα κυνηγήσουν το γκολ, συνήθως καθορίζεται από ένα γρήγορο γκολ, οπότε προτιμώ το goal/goal, από ένα σημείο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India