Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός Βόλου: Πλάνο, δουλειά και ισορροπία.

Με την άνοδο της ομάδας στα σαλόνια της superleague οι παράγοντες του έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Η ομάδα φαινόταν ότι είχε πλάνο. Το θέμα όμως με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν είναι οτι ή αν έχει πλάνο αλλά πόσο μακριά μπορεί να το προχωρήσει.
Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί και οι Βολιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους από τα φιλικά. Έλα μου όμως που τρώγοντας σου έρχεται η όρεξη και πολλές μεγάλες ομάδες υποχρεώθηκαν σε οδυνηρές ήττες στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Η επιτυχία όμως αυτή έχει συνταγή και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να ρίξουμε μία πιο ενδοσκοπική ματιά...



Αρχικά καπάρωσε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή. Στο μεταξύ τυγχάνει να μετρά στις τάξεις του και ένα από τους πιο Βrutal παράγοντες του ποδοσφαίρου, τον Μπέο. Όχι μόνο ξέρει από μπάλα αλλά είναι ικανός να επιβάλλει και καταστάσεις. Όχι μόνο κινήθηκε σωστά μεταγραφικά αλλά δεν ξόδεψε και μια περιουσία. Αμφιλεγόμενος ναι, άμπαλος όχι.


Με σχήμα 4-5-1 με δύο κόφτες μηχανάκια τον Ρόκα και τον παιχταρά Άλβαρες, με αμυντικό δίδυμο Σανκαρέ - Ντολεζάι που βγάζει μάτια και ταχύτατες αντεπιθέσεις από τα άκρα με Μόνχε, που ανανέωσε, και Ούμπιντες, ο δαφνοστεφανομένος φαντάζει ικανός για κάτι παραπάνω. Στα μειονεκτήματα της ομάδας θα σημειώσουμε το μικρό βάθος του πάγκου, την προβλεψιμότητα της ανάπτυξης και το περιορισμένο των εναλλακτικών στη θέση του φουνταριστού.


10ος στη βαθμολογία με 22β είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες, 10 στον αριθμό, ενώ μετρά και 4 νίκες σε 18 αγώνες. Το αξιοπρόσεκτο με τον Βόλο είναι η ισορροπία,  16:18 τα γκολ και 2-5-2 στα εντός και 2-5-2 στα εκτός. Μπορεί η έδρα του να μην είναι ακόμη απόρθητο κάστρο αλλά η αυτοπεποίθηση της ομάδας στα εκτός έδρας αφήνει καλές υποσχέσεις για το μέλλον. Έργο Τσιώλη βλέπεις.


Ακόστα, Αναστασίου και Τικαό είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας σε μία άκρως επαγγελματική τακτική του Μπέου να μην επιθυμεί τον δανεισμό παικτών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θέλει δανεικούς μόνο μεταγραφές αγοράς.


Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τη συνολική βελτίωση των μικρομεσαίων ομάδων καταλαβαίνεις τις διαστάσεις του Βολιώτικου οικοδομήματος. Μπορεί η κόντρα με την μισητή ΑΕΛ να βοήθησε, μπορεί και όχι, μπορεί να εκμεταλεύτηκε την πτώση των παραδοσιακά καλών επαρχιακών ομάδων, μπορεί...μπορεί...μπορεί.... το μόνο σίγουρο είναι οτι δείχνει σημάδια σοβαρής ομάδας που μάχεται σε κάθε αγώνα διακηρύσσοντας ότι ήρθε για να μείνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India