Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος.

Μπορεί να δουλευόμαστε ασύστολα αναμεταξύ μας, μπορεί όλοι να βαυκαλιζόμαστε με τα "οπαδικά ιδανικά", μπορεί να γουστάρουμε να ακούμε και να διαβάζουμε αυτά που μας που μας κολακεύουν, αλλά την αλήθεια την επικαλούμαστε όλοι. Δεν ξέρω αν η αλήθεια είναι μία και μοναδική ή αν έχει διάφορες πτυχές. Δεν είναι ο τομέας μου. Με ενδιαφέρει όμως να μάθω αν όλοι βλέπουμε έστω και ψήγματα αλήθειας σε αυτή την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν όλοι έστω και με δυσαρέσκεια μπορούμε να αξιολογήσουμε τα πραγματικά γεγονότα και αν τελικά το καρούμπαλο ανάμεσα στους ώμους μας παίρνει στροφές...


Η πληροφορία πλέον είναι μία ετοιματζίδικη μασημένη τροφή, κατευθυνόμενη και ανευθύνως αναπαραγόμενη με σκοπό να αποτρέψει τη διαδικασία που κάνει την ειδοποιό διαφορά στη γη, την σκέψη. Με posteriori ισχυρισμούς, με επαγωγές της πλάκας, με μπόλικη δόση ειρωνείας, με την επιβαλλόμενη γνώμη του ισχυρού, η αλήθεια γίνεται σχετική.


Αφού ο ρόλος της συνείδησης είναι δεν οδηγεί σε διάλογο και συμπεράσματα και αφού σαν άλλοι μούλοι χρίζουμε, ίσως από ωχαδερφισμό, τους δυνάστες μεγάλους αναμορφωτές, θα θέσω ορισμένα ερωτήματα.


Πόσο κακό έχουν κάνει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (κάποτε στο ελάχιστο και η ΑΕΚ) στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό?
Πόσο κακό έχει κάνει το ρουσφετοκεντρικό ελληνικό κράτος αφήνοντας αυτούς τους δύο (και πολλούς άλλους) σε βαθμό συνέργειας, να δρουν ανεξέλχτα?
Πόσο κακό έχει γίνει κάνοντας όλο το ελληνικό αθλητικό ιδεώδες μία μάχη "πράσινου-κόκκινου" και vice versa.
Πόσο πολύ αυτή η νοοτροπία έχει ποτίσει και τις άλλες ομάδες?
Πόση εμπορική αξία μπορεί να έχει ένα πρωτάθλημα που μονοπωλείται?
Γιατί η ελληνική διαιτησία δεν είναι ανεξάρτητη αρχή ποδοσφαίρου?
Γιατί καμία ελληνική ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο?
Γιατί, πλην εξαιρέσεων, καμία ποδοσφαιρική ΠΑΕ δεν έχει ιδιόκτητο γήπεδο μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου?
Γιατί μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου το μόνο επαγγελματικό είναι τα συμβόλαια και οι επιχορηγήσεις!
Γιατί οι ομάδες ζητάνε, στα ζόρια τους, λύσεις από το κράτος, αφού είναι ΠΑΕ?
Γιατί κανείς δεν έχει καταδικαστεί για ποδοσφαιρικά αμαρτήματα?
Γιατί στη Γαλλία και στη Ιταλία έκαναν ποδοσφαιρική εκκαθάριση? Από βίτσιο λέτε?
Γιατί υπάρχουν τόσες χρωματισμένες εφημερίδες, ραδιόφωνα και δημοσιογράφοι?
Γιατί στη Γερμανία υπάρχουν ελάχιστες αμιγώς αθλητικές εφημερίδες?
Πόσο γουστάρουν οι παράγοντες/οπαδοί να αδικούν προφασιζόμενοι "δίκαιες" δικαιολογίες?
Γιατί η superleague στα πλαίσια ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας δεν βοηθάει τις ασθενέστερες ομάδες, όπως επιβάλλεται δεοντολογικά?


Τα ερωτήματα είναι πολλά, θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα. Σημασία όμως δεν έχει να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Σημασία έχει να "σκοτώσουμε" το δαιμόνιο, αυτό που μας αποτρέπει να βλέπουμε την αλήθεια, να σκεφτόμαστε και να πράττουμε το σωστό.


Για άλλη μία φορά θα επαναλάβω ότι δεν έχω διάθεση να θίξω ομάδες και αυτές που τουλάχιστον κατονομάστηκαν ήταν για σημειολογικούς σκοπούς. Σαφώς και δεν περιορίζεται και δεν αφορά μόνο αυτές τις δύο ομάδες το θέμα.


Κλείνοντας θα δανειστώ από τον Ελύτη και θα σας δώσω την πρώτη αλήθεια/λύση....τον ποδοσφαιρικό θάνατο.


Ο θάνατος, διότι προηγείται της φθοράς και ακολουθείται από την ανάσταση.

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Καλά αυτό με το κράτος δεν είναι απλά παράλογο, είναι και ανεξήγητο. Δηλάδή αν έχω ένα μαγαζί που δεν βγάζει λεφτά θα πάω στο κράτος για βοήθεια; Κι έστω ότι πηγαίνω στο κράτος. Θα με βοηθήσει;

Όλα αυτά τα ερωτήματα που θέτεις έχουν μια κοινή απάντηση. Όταν διορθώθουμε ως άνθρωποι, θα διορθωθούμε κι ως οπαδοί. Μέχρι τότε καληνύχτα μας.

Καλό απόγευμα.

charalampos είπε...

Ακριβώς φίλε κανθαρε, είναι εξωφρενικό και ναι αν το δεις αναγωγικά επαφίεται με όλους και με όλα.

Όσο για την ανθρωπιά ...αυτή την ψάχνεις με το φανάρι! (Διογένης)

birdy είπε...

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India