Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μόνο νίκη για την Καβάλα

Κρίσιμο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα στις 17:15 στο "Ανθή Καραγιάννη", όπου η Καβάλα υποδέχεται την Λάρισα. Οι δύο ομάδες θέλουν μόνο τη νίκη, η κάθε μια για δικούς της λόγους. Ο ΑΟΚ θέλει να αφήσει πίσω το αρνητικό σερί των 5 αγωνιστικών χωρίς νίκη και να παραμείνει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η Λάρισα θέλει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορεί. Για το καλό του ΑΟΚ, θα πρέπει να τελειώσει όσο γρηγορότερα γίνεται η ιστορία του προπονητή. Ο Χένριχ Κάσπερτσακ μπορεί να ήταν μεγάλος παίκτης, μπορεί να είναι ακόμα και τώρα μεγάλος προπονητής, αλλά στην Καβάλα δεν πρόσφερε τίποτα και παραμένει στον πάγκο της γιατί ο Μάκης δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με τον επόμενο...


Στα αγωνιστικά, επιτέλους η Καβάλα θα παραταχθεί πλήρης σε ένα παιχνίδι μετά την επιστροφή των Ντιέ και Αμπντούν. Οι μόνιμες απουσίες των τραυματισμένων Νταρσεβίλ, Οικονόμου και Σιόντη δεν θεωρούνται πλέον σημαντικές. Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Χένριχ Κάσπερτσακ (στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας... ελπίζουμε) είναι η εξής: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χρίγκοβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόζο, Αμπντούν, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς, Ογκμπέτσε. 


Στο θέμα του προπονητή επικρατεί στασιμότητα. Ο Κάσπερτσακ αποτελεί κάτι σαν υπηρεσιακό προπονητή. Από τότε που ήρθε στην Καβάλα, η ομάδα δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι σε πρωτάθλημα και κύπελλο (εκτός τον αγώνα με την ΑΕΚ). Ο επόμενος προπονητής του ΑΟΚ θα είναι μάλλον ο Σέρσε Κόσμι ή Ααντ Ντε Μος. Και οι δύο έχουν έντονη προσωπικότητα, κάτι που πιστεύω ότι χρειάζεται ο ΑΟΚ για να ξυπνήσει από τον αγωνιστικό λήθαργο των τελευταίων αγωνιστικών. Η Καβάλα ενισχύθηκε με τον δανεικό από την Σπόρτιγκ Λισαβόνας Περεϊρίνια, ο οποίος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Η ομάδα αντιμετωπίζει εμφανές επιθετικό πρόβλημα καθώς ενώ βρίσκεται με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, δεν μπορεί να δημιουργήσει και να τελειώσει τις φάσεις, λόγο έλλειψης ικανών επιθετικών. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας. 

Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι δύσκολο και κρύβει πολλές παγίδες. Δεδομένης της ποιότητας των δύο ομάδων θα έλεγα ότι η Καβάλα θα έχει ένα εύκολο απόγευμα σήμερα. Όμως φοβάμαι πολύ τις ομάδες που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Η αντίδραση των παικτών της Λάρισας μετά τα τελευταία αποτελέσματα και γεγονότα, δεν μπορεί να προβλεφτεί. Από την άλλη, η Καβάλα είναι καλύτερη ομάδα και χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης. Πρόβλεψη... νίκη της Καβάλας ή ισοπαλία μετά από επεισοδιακό παιχνίδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India