Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Pregame - Προϊστορία)

Να 'μαστε πάλι εδώ. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το παιχνίδι που κάθε χρόνο συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλο στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Όλοι περιμένουν με αγωνία το μεγάλο ντέρμπυ. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το παιχνίδι είναι σημαντικό και μπορεί να κρίνει πολλά. Ο Ολυμπιακός έχει το +7 και οι 10 σερί νίκες στο Πρωτάθλημα φανερώνουν μια σταθερότητα, αλλά ο Παναθηναϊκός τον τελευταίων παιχνιδιών δείχνει ικανός να τον απειλήσει. Μπορεί να νικήσει και να ελπίζει για τον τίτλο ή ο Ολυμπιακός θα «κλειδώσει» αύριο το Πρωτάθλημα. Τίτλος ή ελπίδα;
Πολλές φορές περιμέναμε με αγωνία ένα τέτοιο ντέρμπυ και το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Θέαμα όχι με την ακριβή σημασία της λέξεως, αλλά με πάθος, ένταση, κερκίδα, δυνατές φάσεις και άλλα πόσα στοιχεία, που κάνουν έναν αγώνα ντέρμπυ! Αυτά πιστεύω ότι θα τα δούμε αύριο.
Περιμένω έναν Ολυμπιακό συντηρητικό, αλλά η φόρα του Παναθηναϊκού από τους τελευταίους του αγώνες, είναι αυτή που προβλέπω να «ανεβάσει την ταχύτητα» του παιχνιδιού.
Ο Ολυμπιακός ακόμα και με μια ισοπαλία πλησιάζει στον τίτλο, αλλά ποιός δεν θέλει να κερδίζει στα ντέρμπυ; Ο Βαλβέρδε έχει δείξει και στο παρελθόν ότι παίζει πρώτα για το αποτέλεσμα και αυτό θα κάνει και αύριο.
Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να ελπίζει για τον τίτλο, αλλά και για το γόητρο. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να χάσει ο Ολυμπιακός το Πρωτάθλημα, αλλά η νίκη μπορεί να προσφέρει ηθική ικανοποίηση.
Το Σάββατο θα είναι διαφορετικό. Έχει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Έχει ντέρμπυ!

Μερικά στιγμιότυπα από παλιότερους αγώνες...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India