Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ: παρόν και παρελθόν.

Για το μέλλον της Ενωσης θα ρίξουμε τα χαρτιά, θα μπορούσα να πω αστειευόμενος, αλλά νομίζω οτι κρίνεται αισιόδοξο. Ας δούμε όμως την πορεία της ΑΕΚ μέχρι στιγμής σε σχέση με το παρελθόν κάθως και μερικά από τα στατιστικά της στοιχεία.

Ο δικέφαλος του νότου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 16β. Δεν είναι άσχημη η χρονιά αλλά
 δεν είναι και καλή αν αναλογιστεί κανείς οτι τα 2 προηγούμενα χρόνια ήταν 6η και 7η με 14β και 12β αντίστοιχα και το 2007, μόνη πρώτη με 21β. Συνεπώς η χρονιά μέχρι στιγμής είναι μέτρια. Η δίκαιη της βαθμολογία σύμφωνα με το vathmologia.gr...
 είναι 16β την 8η όμως αγωνιστική (όσους έχει την 9η δλδ) και η δίκαιη της θέση ήταν η 2η μπροστά από τον ΠΑΟ και πίσω από τον ΟΣΦΠ. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε οτι η ΑΕΚ και ο Αρης είναι οι δύο πιο αδικημένες ομάδες στη λίγκα με 2 μόνο σφυρίγματα υπέρ και 7 κατά.

Αγωνιστικά οι κιτρινόμαυροι τις 4 πρώτες αγωνιστικές με τον Ντούσαν είχαν 4β, έπειτα πήραν ένα 3-ποντο εντός με την Ξάνθη και υπηρεσιακό προπονητή, ενώ με τον Χιμένεθ ανέβασαν στροφές από 6η-9η αγωνιστική κατακτόντας 9β. Είναι η ομάδα με τη περισσότερη κατοχή μπάλας στο πρωτάθλημα μετά την ΑΕΛ και η ομάδα που αλλάζει μακράν τις πιο πολλές πάσες (637). Αυτά τα δύο σε συνδυασμό λένε πολλά για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα.

Το 2007/2008 ήταν η καλύτερη της χρονία στο θεσμό της super league με 68β και 2η θέση. Φέτος ευελπιστεί να πάει ακόμη καλύτερα αν διορθώσει τα κενά τέταρτα στην απόδοση της και τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα της. Κλείνοντας θα υπερθεματίσω λέγοντας οτι αν κέρδιζε τον Πανιώνιο πριν 2 αγωνιστικές θα έμπαινε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου και αυτό λέει πολλά.

3 σχόλια:

betaras είπε...

Xαίρομαι που γράφεις αληθινά γεγονότα τησ Αεκ και πολύ σωστά..Αδικήθηκε αρκετά φέτος ..Θέλω να σε διορθώσω οτι το 08-09 η κανονική θέση της Αεκ έπρεπε να ήταν 1η..

betaras είπε...

07-08 ***

charalampos είπε...

φιλε betara θα σε ευχαριστήσω για τα σχόλια σου και το χρόνο που διέθεσες να διαβάσεις το αρθρο μου, είναι ιδιαίτερα τιμητικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India