Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

John Jon και Bibi-bo!

Γεια χαραντάν και τα κουτσά μπαγλάμ, μάγκες.

Η Bibi-bo δικέ μου ήταν μία κούκλα ελληνικής έμπνευσης από την El Greco. Τι σου λέω τώρα? Θυμήσου ρε μία υδροκέφαλη ξανθιά κοπέλα με βάψιμο κλόουν και γκόμενο ένα μαμόθρεφτο με γλειμμένο μαλλί χωρίστρα και όνομα John Jon. Γίνεται τίποτα τώρα? Είχε τεράστια επιτυχία σε διάφορες εκδόσεις μέχρι που ήρθε η ξενόφερτη Barbie (κιούσπα!!!) και ο Ken, η οποία ήταν θεογκόμενα μπροστά στη δικιά μας και πήρε τα σκίπτρα μια για πάντα. Καταλαβαίνεις που το πάω,ε?

Δες την πρώτη 5-άδα του πρωταθλήματος αλλά και τον προπονητή της Εθνικής. Μόνο ο Μάκης Χάβος είναι Έλληνας και αυτός έχει τον τίτλο του υπηρεσιακού. Όλοι οι άλλοι είναι ξένοι. Το θέμα κλιμακώνεται αν σκεφτείτε ότι οι μεγάλες ομάδες, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, επιλέγουν ξένους προπονητές για τους πάγκους των ομάδων τους. Ο Έλληνας θα αναλάβει μόνο μετά από γκέλα του "μεγάλου" ξένου ονόματος. Δες Αλέφαντος, Παράσχος, Κωστένογλου και άλλους,ακόμη και Νιόπλιας! Αυτά βέβαια μέχρι να έρθει πάλι το ξένο "μεγάλο" όνομα! 

Έχουμε δει προπονητές από Βουλγαρία, Πολωνία, Ισραήλ, Σουηδία κτλ από χώρες δηλαδή που δεν έχουν και τόσο καλύτερο πρωτάθλημα από το δικό μας να στέλνουν τα 2-3τα ονόματα τους να αναλάβουν τις ομάδες μας. Δηλαδή τι μπάλα έμαθαν αυτοί εκεί που οι εδώ δεν ξέρουν?

Θέλω να πω...είναι θέμα νοοτροπίας, ξενομανίας ή εγχώριας αδυναμίας? Δεν έχουμε δει (για να κάνω και λίγο χιούμορ) κανένα Έλληνα προπονητή σταρ που να έχει γυναίκα διαστημόπλοιο και να τρελαίνει τα μέσα! Δεν έχουμε δει προπονητή μας να πηγαίνει στο εξωτερικό για δουλειά εκτός από την Κύπρο. Να, οι Τούρκοι πχ είχαν τον Τερίμ στον παγκο της Μίλαν. Μήπως το ξένο είναι πιο γλυκό?

Από την άλλη, με μια πρόχειρη ματιά, φαίνεται οτι οι ξένοι έφεραν τις όποιες διακρίσεις ξεπερνώντας του ντόπιους!

Τελικά δεν καταλάβα, καλά έκανε που ήρθε η Barbie και έφαγε την Bibi-bo? O Ken τον John Jon? 

ΥΓ: Άκουσα χθες το "ο Σάντος των ρεκόρ" και μου τάραξε τα έσω μου!
YΓ2: Πως σου φαίνεται οτι ο John Jon και Bibi-bo τελικά έγιναν οι Έλληνες Ken και Barbie!

   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India