Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ξεχωρίζει το Λυών - Παρί

Φτάσαμε στην 15η αγωνιστική στο championnat de France και το ενδιαφέρον παραμένει στα ύψη. Για όλους τους φίλους του πρωταθλήματος Γαλλίας, θα προσπαθήσω να περιγράψω όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου με σύντομες αναλύσεις.

Σάββατο 27/11
Bordeaux – Lille
Σπουδαίο παιχνίδι στο Μπορντό, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την πρωτοπόρο Λιλ. Θέλουν τι νίκη αμφότερες για να διατηρηθούν σε πορεία τίτλου. Φαβορί δείχνει η Μπονρτό, αλλά η Λιλ με τις τρεις σερί νίκες που έχει στα τελευταία παιχνίδια και την ψυχολογία τα ύψη, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Πέρσι νίκησαν οι γηπεδούχοι με 3-1.

Marseille - Montpellier
Στη Μασσαλία οι πρωταθλητές υποδέχονται την άλλη πρωτοπόρο Μονπελιέ, που φέτος δείχνει αρκετά ικανή. Η Μαρσέιγ που προέρχεται από την μεγάλη νίκη με 0-3 επί της Σπάρτακ Μόσχας για το champions league...
θα παίξει μόνο για τη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά και στο φετινό πρωτάθλημα. Η Μονπελιέ προέρχεται από δυο νίκες με το ίδιο σκορ 1-0 αλλά σε αυτό το παιχνίδι δύσκολα θα κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Πέρσι 4-2 το σκορ.

Nancy - Saint-Etienne
Νανσί και Σεντ Ετιέν συγκρούονται σ΄ ένα αμφίρροπο παιχνίδι θέλοντας τη νίκη για τους πολύτιμους βαθμούς, που θα τις κρατήσουν μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα δυο τελευταία χρόνια οι φιλοξενούμενοι παίρνουν τη νίκη, αλλά από την προϊστορία βλέπω ότι στις 10 προηγούμενες αναμετρήσεις σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία δεν ήρθε ΚΑΜΙΑ ισοπαλία και έχουν από 5 νίκες η κάθε μια.

Lorient – Rennes
Η Λοριάν υποδέχεται την πολύ επικίνδυνη Ρεν που βρίσκετε μόλις ένα βαθμό από την κορυφή. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά οι γηπεδούχοι θα είναι δύσκολος αντίπαλος, καθώς η έδρα είναι η μεγάλη τους δύναμη. Πέρσι έχασαν μόνο δυο φορές στο γήπεδο τους.

Brest – Lens
Οι γηπεδούχοι βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο τις πρώτες αγωνιστικές εβρισκόμενοι συνεχώς στη κορυφή, αλλά πλέον έχουν τρία παιχνίδια χωρίς νίκη. Υποδέχονται τη Λανς που έχασε από τη Λυών στην έδρα της και παρέμεινε στην 19η θέση. Μην ξεγελαστεί κανείς από τη βαθμολογία και τις αποδόσεις σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο για κανέναν.

Monaco - Nice
Στο πριγκιπάτο η Μονακό υποδέχεται τη Νις σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία. Σε ρηχά νερά και οι δυο ομάδες που προέρχονται από ήττες. Περιμένω ένα πολύ κλειστό παιχνίδι καθώς και οι δυο δυσκολεύονται στο σκοράρισμα και βασίζονται στην άμυνα.

Valenciennes - Arles-Avignon
Η Βαλενσιέν που βάζει άλλά και τρωει 1 γκολ ανά παιχνίδι υποδέχεται την αδύναμη Αρλ και θα προσπαθήσει για τη νίκη που θα την βοηθήσει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Αρλ θα κάνει κηδείες αλλά σε ποιους ? Μάλλον σε αυτούς που θα την υποτιμήσουν.

Κυριακή 28/11
Lyon - Paris S.G.
 Το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της Λυών και της Παρί είναι σίγουρα το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δυο ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο θα προσπαθήσουν για νίκη ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα. Η Λυών προέρχεται από βαριά ήττα με 3-0 μέσα  στη Σάλκε για το champions league, ενώ η Παρί φέτος δείχνει αρκετά δυνατή και θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα για την ψυχολογία του πρωταθλητισμού. Ένας μήνας πέρασε από την νίκη της Παρί με 1-2 στην παράταση στο ίδιο γήπεδο για το Λιγκ Καπ. 1-1 το σκορ της κανονικής διάρκειας.

Auxerre - Toulouse
Με την ψυχολογία χαμηλά η Οσέρ μετά την ήττα στην έδρα της από τη Μίλαν με 0-2 για το champions league, θα υποδεχθεί την Τουλούζ που και αυτή δεν έχει ψυχολογία μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Η Οσέρ τα προηγούμενα χρόνια το έπαιρνε αυτό το παιχνίδι, αλλά τα δυο τελευταία χρόνια το ματς έληξε 1-1.

Caen - Sochaux
Την χειρότερη έδρα μετά την Αρλ έχει η Καεν μέχρι στιγμής, αφού έχει πάρει μόλις 5 βαθμούς σε αυτήν. Από την άλλη η Σοσό έχει την χειρότερη επίδοση στην κατηγορία στα εκτός έδρας ματς, καθώς πήρε μόλις 1 βαθμό.

Αυτά όσο πιο σύντομα γινόταν…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India