Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

O Ολυμπιακός σε νούμερα.

Μερικοί υποστηρίζουν οτι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Άλλοι, οτί οι αριθμοί είναι ο επιστημονικός τρόπος να πεις ψέματα.

 Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε και του Μαρινάκη λίγο πριν την ολοκληρώσει του 1/3 του πρωταθλήματος είναι πρώτος με 21β.

Ας δούμε αναλυτικά όμως πως έφτασε στην κορυφή. Εχει 7 νίκες και είναι η παραγωγικότερη ομάδα στη λίγκα με 20 γκολ. Αυτό μεταφράζεται σε πρωτιά στα σουτ (153), σε πρωτιά στις ασιστ (12), σε 3η θέση σε γκολ/σουτ (1/7.7). Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε τα 2 χαμένα πέναλντι...
 τις 9 ασιστ που δεν έγινα γκολ και του δίνουν την πρώτη θέση στη κατηγορία και τα 2 δοκάρια, η παραγωγικότητα του θα έπρεπε να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ο Ολυμπιακός παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο με 572 πάσες (3ος), με μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους παίχτες τα 550 λεπτά περίπου και με 59/199 εύστοχα γεμίσματα.

Αμυντικά είναι το ίδιο καλός με 5 γκολ παθητικό, 30 αποκρούσεις (τρίτος από το τέλος), 98 επεμβάσεις (προτελευταίος). Είναι σχετικά καθαρή ομάδα καθώς έχει κάνει μόνο 135 φαούλ που τον τοποθετεί στην 3η θέση από το τέλος και έχει δεχτεί 18 κίτρινες και μία μόνο κόκκινη και είναι προτελευταίος στη κατηγορία.

Κλείνοντας θα λέγαμε οτί μάλλον παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Χωλένει στη διάρκεια της απόδοσης και στην αντιμετώπιση των μεγάλων ματς. Λογικό, αφού αφενός ο προπονητής δεν έκανε προετοιμασία την ομάδα και αφετέρου με τόσους παίχτες και τόσο λίγο χρονικό διάστημα το μοντάρισμα ακόμη συνεχίζεται.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλή ανάλυση Χαράλαμπε… Θα πρόσθετα όμως ότι είναι και η μόνη από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που δεν παίζει Ευρώπη… Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα είχε αυτά τα νούμερα και αυτή την εικόνα αν είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις… ;-p

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India