Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι

 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους αναγνώστες σε μια μέρα άλλά και σε μια βδομάδα που στοιχηματικά μου δίνει «ρεπό»…  Σε ημέρες όμως χαλαρές υπάρχει το ενδεχόμενο της περισυλλογής και σε αυτό μπήκα σήμερα καθώς θ’ ασχοληθώ με την Super League.
 Αναρωτιέμαι λοιπόν… Μπορεί το ποδόσφαιρο να επιζήσει στην Ελλάδα εν μέσω (προς το παρόν) εσωτερικής υποτίμησης ? Μπορεί το ποδόσφαιρο να διατηρήσει τα οικονομικά μεγέθη της προηγούμενης εποχής ? Μπορεί το ποδόσφαιρο να μείνει έξω από την κρίση ?
 Το ποδόσφαιρο επηρεάζεται αλλά και μπορεί να επηρεάσει την κρίση στην Ελλάδα. Μπορεί να βυθιστεί αλλά μπορεί και να εκτοξευτεί… Το ποδόσφαιρο είναι μια βιομηχανία όπως όλες οι άλλες, άρα μπορεί να χρεοκοπήσει και να συμβάλει στην κρίση ή να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες και ν’ αναδειχθεί, οπότε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη…
 Προσπαθώ λοιπόν να βρω τα αισιόδοξα μηνύματα που θα με κάνουν να πιστέψω ότι το ποδόσφαιρο στην χώρα μας μπορεί να πάει μπροστά και δυσκολεύομαι πολύ στην αναζήτηση… Αντιθέτως βρίσκω πολλά στοιχεία που με οδηγούν στην κατεύθυνση της μιζέριας και της απαξίωσης… Δεν θα μπω στη διαδικασία να τα αναφέρω, ο κατάλογος είναι μακρύς… Θα σταθώ σε ένα μόνο πράγμα… το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι…
 Οι πρόεδροι των ομάδων της super league επέλεξαν για επικεφαλή τους τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη, ως τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανάπτυξη του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πίστεψαν στο άνθρωπο που ήρθε σε δύσκολους καιρούς να βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο… Εδώ θα ήθελα να πω ότι το blog αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί πριν τέσσερις μήνες και μια από τις πρώτες μου αναρτήσεις ήταν αυτή για την αλλαγή ιδιοκτησίας του Ολυμπιακού… Τότε πίστευα περισσότερο στην «ανάπτυξη» απ ότι σήμερα με βάση τα όσα έπραξε μέχρι τώρα ο πρόεδρος πλέον και της super league.
 Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να καταξιωθεί πολύ γρήγορα στην συνείδηση των απαιτητικών φιλάθλων του Θρύλου, έπεσε στο επίπεδο του χειρότερου οπαδού… με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει τον θεσμό που ηγείται σε ένα κύκλο εσωστρέφειας. Πέρσι λεει ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά και φέτος πρέπει να το πάρω εγώ… Να δούμε λεει τι έγινε σε περσινούς αγώνες άλλα όχι τα προηγούμενα 10 ή 20 χρόνια… Να φεύγει λεει όποιος διαιτητής με αδικεί και να αναβάλεται το παιχνίδι όταν δεν μπορώ να παίξω... Οι διαιτητές λεει είναι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος και τους κρίνω κάθε μέρα… Είμαι μάγκας λεει και ότι θέλω κάνω και λεω… κ.α.
 Προς τα πού να οδηγούν όλα αυτά ??? Προς την ανάπτυξη ??? Προς την σταθερότητα ??? Προς την απαξίωση της βιομηχανίας ???  Προς τα πού πάει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας ???

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India