Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το μέλλον του Βαλβέρδε κρέμεται σε μια κλωστή


Η ιστορία επαναλαμβάνεται…



Πριν από δύο χρόνια κι έπειτα από την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος της ιστορίας του Ολυμπιακού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτέλεσε παρελθόν. Σήμερα, κι έπειτα από ένα ακόμη πρωτάθλημα, ελλοχεύει ο ίδιος κίνδυνος.



Την περασμένη Κυριακή, στη συνέντευξη τύπου έπειτα από το νικηφόρο αγώνα με την Καβάλα, ο προπονητής του Θρύλου άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα της εθελούσιας εξόδου του και μετέθεσε την οριστική του απόφαση έπειτα από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας…


Μετά από την καταστροφική περσινή χρονιά η έλευση του στην Ελλάδα και η ανάληψη του τιμονιού του Ολυμπιακού έφερε πίσω τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο τίτλος συνδυάστηκε από καταπληκτικό ποδόσφαιρο και θέαμα σε συνάρτηση με την ομάδα που παρέλαβε με τον μεγάλο αριθμό νέων παικτών και το γεγονός ότι ο ίδιος ανέλαβε αργά και δεν πραγματοποίησε ολόκληρη την καλοκαιρινή προετοιμασία.



Σήμερα, ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για το σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου αυτό που απασχολεί την οικογένεια του Ολυμπιακού είναι η παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στην ομάδα.



Παρά την άριστη συνεργασία που έχει με τον πρόεδρο και τους παίκτες της ομάδας και με δεδομένη την αγάπη του κόσμου απέναντι του, ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και δεν έχει ξεπεραστεί ίσως τον αναγκάσει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να εργαστεί κοντά στην οικογένεια του.



Επειδή όμως ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα και ουδείς είναι αναντικατάστατος το ζήτημα είναι, στην απευκταία περίπτωση αποχώρησης του Βαλβέρδε από τον πάγκο, να συνεχιστεί το έργο του με την έλευση τεχνικού ανάλογης εμβέλειας και σε καμία περίπτωση να μην κάνει η ομάδα βήματα πίσω με επιλογές παρόμοιες με του προπέρσινου καλοκαιριού. 


3 σχόλια:

charalampos είπε...

Johnnie μου φαίνεται ότι ο Ισπανός δεν θέλει να "θαφτεί" επαγγελματικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ας ξέρει ότι άνετα θα κάνει σερί πρωταθλημάτων.

Το μυαλό του στην Ισπανία φαίνεται να το 'χει

Johnnie Grappas είπε...

Το μυαλό του στην Ισπανία το έχει σίγουρα λόγω του προβλήματος του παιδιού του.
Τώρα αν το πάρεις ψυχρά επαγγελματικά, αν προτιμάει να πάει απο τώρα σε μια μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας τύπου Μπιλμπάο και δεν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με το Champions league είναι δικό του πρόβλημα.
Αν μείνει και πάει καλα στην Ευρώπη, τη σεζόν 2012-13, όπου και θα έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναλάβει Ισπανική ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς από τη Μπιλμπάο. Ίσως Σεβίλλη ή Βαλένθια. Για τη Βιγιαρεάλ είναι καμμένο χαρτί ενώ για Ρεάλ ή Μπάρτσα που είναι και ο μεγάλος του πόθος, είναι λίγο δύσκολο, αν και ποτέ δεν ξέρεις μέχρι τότε).

Unknown είπε...

Φίλε Johnnie πρώτα θα περιμένεις να δεις τον Ολυμπιακό να πιέζεται ακόμη και να αδικείται στο πρωτάθλημα και μετά θα περιμένεις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Όσο υπάρχει το καθεστώς “προστασίας” και “ανοχής” εντός συνόρων, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει “ανταγωνιστικός” στην Ευρώπη. Οι άλλοι ματώνουν για τον κάθε βαθμό, ελπίζω να με καταλαβαίνεις…

Όσο για τον Ερνέστο, μη τον κάνουμε και θεό… Και με Αλέφαντο θα το έπαιρνες το πρωτάθλημα… Σαν και αυτόν κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολύ άνεργοι στην Ευρώπη… Στη Μπαρτσελόνα Β αν τον θέλει… μπορεί να πάει. Για τις άλλες μεγάλες, το πιθανότερο είναι να παραμείνει ο πόθος…

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India