Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Υπό την επήρεια της 30ης αγωνιστικής....

The 2 men show....καθάρισε!
Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Super League, τελείωσε. Δίκαιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός που χθες το βράδυ γιόρτασε το 38ο και σήμερα είναι διακοπές. Αντίθετα στα play off συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την τελική κατάταξη, ο ΠΑΟ με 3β, η ΑΕΚ με 1β, ο ΠΑΟΚ με 0β και ο ΟΛΒ με 0β, επίσης.

Τα ματς χθες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν άνευ ενδιαφέροντος. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι αγώνες Ξάνθη-Άρη και ΟΛΒ-ΠΑΟ με τους Αυστριακούς να είναι οι μεγάλοι νικητές καθώς έγραψαν ιστορία αφήνοντας εκτός Ευρώπης τους κίτρινους. Προσωπικά δεν πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας την Κέρκυρα στην Τούμπα θα είχε πρόβλημα. Ειδικά αυτή την Κέρκυρα που στις 6 τελευταίες αγωνιστικές είχε 5 ήττες και μία νίκη την 29η αγ. επί του Τέλη όπου και σώθηκε...


ΑΕΚ - Ηρακλής έμειναν στο μηδέν που έμελλε να είναι και η 14η ισοπαλία του γηραιού που τερμάτισε 11ος. Η ένωση εξασφάλισε τον 1β στα play off που είναι ένα πλεονέκτημα, διεκδικεί το κύπελλο ως φαβορι αλλά προβληματίζει στο σύνολο της. Τα οικονομικά και τα διοικητικά της θέματα καθορίσουν καλώς η κακώς και την αγωνιστική απόδοση της ομάδας. 

Στην Τρίπολη το τελικό 3-1 επί του Πανιωνίου ήταν απλά ένας γλυκός αποχαιρετισμός. Ο Αστέρας μετά την φοβερή σεζόν 2007-2008 (αν δεν κάνω λάθος) σταδιακά μίκραινε με αποτέλεσμα φέτος να πέσει κατηγορία. Ο αδιάφορος Πανιώνιος μπορεί να ηττήθηκε αλλά φέτος πέρασε από 40 κύματα. Διοικητικές αλλαγές και αγωνιστική παρακμή ταλάνιζαν το σύλλογο αλλά οι Λεμονής και Μήτρογλου (χωρίς να θέλω να αδικήσω τους υπόλοιπους) έφεραν την χρονιά εκεί που ήθελαν.

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Καβάλα, όλα μηδέν. Ο γηπεδούχος αφού γλύτωσε τον υποβιβασμό, περιμένει τον τελικό κυπέλλου για να κάνει την υπέρβαση. Ο φιλοξενούμενος μου έκλεψε την καρδιά. Μπορεί να μην τα κατάφερε τελικά, λόγω προπονητικής αστάθειας, αλλά είναι μια ομάδα που άξιζε να βγει Ευρώπη με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, ειδικά αν δεν ήταν τόσο άστοχη στα τετ-α-τετ.

Στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός έριξε 6 γκολ στην ΑΕΛ που αποχαιρέτησε την κατηγορία. Οι βυσσινοί ήταν και οι μεγάλοι χαμένοι της φετινής χρονιάς. Προσπάθησαν να κάνουν το σωστό, προσπάθησαν να βάλουν τις βάσεις για μεγάλα πράγματα, αλλά όπως αποδεικνύεται κανένας δεν γουστάρει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Βέβαια έκαναν και τραγικά λάθη αλλά μάλλον τους έφαγε το ότι δεν απέδωσαν τα χαράτσια στον αγά. Με Πηλαδάκη στο τιμόνι, το come back θέλω να πιστεύω ότι θα είναι εκκωφαντικό.

Στις Σέρρες τέλος, ο φιλοξενούμενος Τέλης έριξε 4άρα στον διαλυμένο Πανσερραϊκό που αποχαιρέτησε και αυτός, σαν τελευταίος, την κατηγορία. Το μέλλον των Λεόντων έχει ήδη μπει σε νέες περιπέτειες και χαρακτηρίζεται, μάλλον, αβέβαιο. Ο Εργοτέλης σε μια καλή σεζόν τερμάτισε 8ος και μάλλον ήταν άνετος. Μεγάλο γεγονός ότι δεν είχε διοικητικά προβλήματα και ότι δεν άλλαξε προπονητή αλλά αντιθέτως τον έδεσε και για του χρόνου.

Αυτά! Αν θα έβαζα έναν τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα θα ήταν "Two men show"!!!

ΥΓ1: Εμείς συνεχίζουμε στα play off  με το νέο ραντεβού να φιξάρεται στις 8 Μαϊου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India