Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τρία ευρωπαϊκά σενάρια και τρεις επικήδειοι

Η Ν. Γερασιμίδου στο
"Βαμβακούλος και η γκολάρα"
Καλή εβδομάδα στους τέως ανενημέρωτους.

Τέσσερις μέρες απεργία οι δημοσιογράφοι και η Ελλάδα παραλίγο να αγιάσει. Χθες παίχτηκε η προτελευταία πράξη του ποδοσφαιρικού δράματος και εμείς είμαστε εδώ να καταθέσουμε με το δικό μας ιδιαίτερο στυλ τα τεκταινόμενα της υπερλίγκας. Οι τρεις που την μπουλεύουν ξεκαθάρισαν. Σέρρες, Λάρισα και Τρίπολη πήραν τον Φούντα από το χέρι και δώσ' του στα εξωτικά σαλόνια της ποδοσφαιρολίγκας. Οι Ευρώπες δεν ξεκαθάρισαν ακόμη με ΠΑΟΚ, Βόλο και Άρης να μπλέκονται σε χουλιγουντιανά σενάρια. Δίνω κάθετη πάσα και κάνω διαγώνια κίνηση στο χώρο...


Στο Βικελίδης ο Άρης νίκησε και πλέον χτυπάει στα ίσια Ευρώπη. Ο Βόλος προηγήθηκε με πέναλτι αλλά ο οι κίτρινοι με φουλ επίθεση στο πρώτο 20λεπτο του 2ου μέρους έκαναν την 4η σερί ανατροπή και τελικά πήραν τη νίκη. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά διότι ο Βόλος πέραν των ευκαιριών που έχασε, στο 92΄ θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς δείχνοντας ομάδα που ξέρει να αλλάζει πάσες. Η επόμενη αγωνιστική θα είναι τελικός και για τους δύο. Η Ξάνθη εκτός και ο ΠΑΟ εντός, αντίστοιχα, περιμένουν. Αυτά όμως θα τα πούμε αναλυτικά.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έριξε 3άρα στις ρεζέρβες του πρωταθλητή Ολυμπιακού και παρέμεινε στην κατηγορία. Οι πρωταθλητές ισοφάρισαν στο 1-1 αλλά καπάκι στην επόμενη φάση ξαναμάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους. Τι είδα? Την άμυνα του Ολυμπιακού να κάνει μοιραία λάθη στις αποκρούσεις της και το ηθικό να έχει μείνει στα μπουζούκια του τίτλου. Ε και οι σφαλιάρες που και που... καλές είναι. Η έμπνευση εδώ, πλήρωνε καλά!

Στο Καυτατζόγλειο το ντέρμπι χάρισε κουλούρια Θεσσαλονίκης και στους δύο. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, πιο ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ηρακλής μάλλον ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα και για αυτόν η χρονιά ουσιαστικά τελείωσε. Ο δικέφαλος περιμένει τη σωμένη Κέρκυρα την άλλη Kυριακή στην Τούμπα για να σφραγίσει την είσοδο του στα playoff.

Στην Καβάλα το ματς αυτό το έχουμε ξαναδεί. Η Ξάνθη έκανε στο πρώτο λεπτό το 0-1 και μετά ταμπούρι. Ο μονόλογος των αργοναυτών έσπασε στο 1-1 που ανάγκασε τον φιλοξενούμενο να βγει από τα καρέ του και να παίξει μπάλα. Φανταστείτε τις δύο ομάδες να είχαν και ουσιαστικά κίνητρα.

Το ματς της Κέρκυρας ανέδειξε νικήτρια την τοπική ομάδα. Μια νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή. Ο αδιάφορος Τέλης έπαιξε καλά αλλά δεν είχε το απαιτούμενο πάθος που περίσσευε στον γηπεδούχο. Το τελικό 1-0 ήρθε σχετικά εύκολα αφού ο αντίπαλος μετά το 70΄ έδειξε συμβιβασμένος με την ήττα.

Στον κάμπο το ματς ήταν επίθεση και γκολ. Δεν ξέρω αν οι Λαρισαίοι το κατάλαβαν αλλά με το που σφύριξε ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα ο φωτεινός πίνακας του AEL FC ARENA έλεγε 0-3!!! Μετά ξύπνησαν οι γηπεδούχοι και με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν το τελικό 2-3. Τραγική η άμυνα των βυσσινί από την στιγμή που ο αριστερός μπακ χάνει τον Γεωργέα(!!!) στο σπριντ και βγαίνει το τέρμα με ηρωική έξοδο να κλείσει. Ασχέτως που δέχτηκαν και το γκολ σε αυτή τη φάση, αυτό και μόνο αυτό πρέπει να ντροπιάσει πολλούς στη Λάρισα. Κρίμα! Στα περιθώρια του αγώνα ο επόπτης που έλεγχε τις επιθέσεις της ΑΕΛ ήταν ότι να 'ναι!

Στο ΟΑΚΑ το ματς ξεκίνησε δυνατά με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι πράσινοι σε ένα μπαράζ χασογκολίασης λυτρώθηκαν στο τέλος με τον Σαριέγκι. Η Τρίπολη όσο μπόρεσε αντιστάθηκε και αν ήταν ποιοτικότερη στα τελειώματα της θα είχε και καλύτερες πιθανότητες. Το καμπανάκι που χτύπησε στην Παιανία δεν ακούστηκε καλά και τα πλασεδάκια στυλ προπονήσεως θα κοστίσουν αναδρομικά. Με νίκη στο Βόλο το τριφύλλι παίρνει ακόμα ένα βαθμό στην ειδική βαθμολογία των playoff, αν βέβαια συνδυαστεί με νίκη του Άρη.

Στη Νέα Σμύρνη ο φίλος πάνθηρας πρέπει να απόλαυσε τον καιρό, τον καφέ, το χαβαλέ και την από καιρό σωτηρία της ομάδας του. Χαλαρό το ματς καθώς και οι δύο είχαν σβηστές μηχανές. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το μελλοντικό του προγραμματισμό ενώ ο Πανσερραϊκός υποβιβασμένος περιμένει τη νέα χρονιά μήπως και λύσει κάποια προβλήματα.   

       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India