Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Γαλλία: 28η αγωνιστική με 2 ντέρμπι κορυφής

 Το πρωτάθλημα Γαλλίας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρων και η 28η αγωνιστική φαίνεται καθοριστική όσο αφορά το κυνήγι του τίτλου. Όχι για όλους τους διεκδικητές, αλλά για την Παρί Σ.Ζ κατά τη γνώμη μου, ενδεχόμενη ήττα στη Μαρσέιγ θα την απομακρύνει σημαντικά από αυτό το στόχο.
 Το ίδιο νομίζω ισχύει και για τη Ρεν που μετά την εντός έδρας ήττα από τους πρωταθλητές, καλείτε ν’ αποδείξει μέσα στη Λυών ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γιατί το πρωτάθλημα το διεκδικεί απέναντι σε αυτές τις ομάδες, αλλά και τη Λιλ που με γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε τη Βαλενσιέν και βρίσκετε πλέον στους +3 βαθμούς.
 Μένουν 11 αγωνιστικές ακόμη οπότε υπάρχει πολύς δρόμος για το φινάλε. Τα περιθώρια όμως αρχίζουν να στενεύουν...

ενώ έχουν τελειώσει οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για όλες τις ομάδες του “Σαμπιονά” .
 Τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στα δυο ντέρμπι κορυφής όπως είναι λογικό, οπότε τα παιχνίδια της Μαρσέιγ με τη Παρί και της Λυών με τη Ρεν, είναι αυτά που θα σχολιάσω.
   
Marseille - Paris S.G.
 Την Κυριακή στις 22:00 θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σ.Ζ στο Βελοντρόμ. Οι δυο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και πλέον στρέφουν τη προσοχή τους στο πρωτάθλημα.
 Οι “Πρωταθλητές” έχασαν με 2-1 στην Αγγλία από τη Μάντσεστερ Γιουν. κι έτσι αποκλείστηκαν από το Champions League. Οι “Παριζιάνοι” δεν κατάφεραν ν’ ανατρέψουν την ήττα στη Πορτογαλία και έτσι παρά την ισοπαλία με 1-1 απέναντι στη Μπενφίκα αποκλείστηκαν απ’ το Europa League.
 Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα τους έχασαν με 1-2 από τη Λιλ, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια τους έχουν τρεις σερί νίκες, με τελευταία αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής μέσα στη Ρεν. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη που θα αυξήσει τις πιθανότητες για τον τίτλο που είναι ο βασικός τους στόχος, με βάση και τις δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας Μακελελέ. Την προηγούμενη αγωνιστική παρόλο που προηγούνταν με 2-0 στο ημίχρονο, έφαγαν δυο γκολ στο δεύτερο από τη Μονπελιέ και έχασαν πολύτιμους βαθμούς στο Παρκ ντε Πρενς.

Lyon - Rennes
 Το επίσης ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Λυών και της Ρεν θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 22:00 στο Ζερλάν.
 Οι γηπεδούχοι μετά την 5άρα στην Αρλ νίκησαν 0-2 μέσα στη Σοσό και όλα έδειχναν ότι βρίσκονταν σε εξαιρετική φόρμα λίγο πριν από το παιχνίδι με τους Ισπανούς. Ήρθε όμως η ήττα με 3-0 από τη Ρεάλ και ο αποκλεισμός από το Champions League, για να τους προσγειώσει πλέον αποκλειστικά στη Γαλλική πραγματικότητα.
 Οι φιλοξενούμενοι την τελευταία αγωνιστική έχασαν 0-2 από τη Μαρσέιγ στο “Ρουτ Ντε Λοριάν” και έπεσαν στη δεύτερη θέση. Πριν από αυτό το ματς όμως είχαν σερί 5 νικών, κάτι που δεν είναι σύνηθες στο πρωτάθλημα Γαλλίας και αποδεικνύει την δυναμική της ομάδας.

Σάββατο    19/03
19:00 Οσέρ vs. Σοσό                     
20:00 Μπρεστ vs. Λιλ                     
20:00 Λοριάν vs. Σεντ Ετιέν                     
20:00 Μονπελιέ vs. Λανς                     
20:00 Τουλούζ vs. Νις                     
20:00 Βαλενσιέν vs. Μπορντό                     
22:00 Λυών vs. Ρεν                     

Κυριακή    20/03
18:00 Καέν vs. Αρλέ                     
18:00 Μονακό vs. Νανσί                     
22:00 Μαρσέιγ vs. Παρί Σεν Ζερμέν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India