Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κύπελλο Ελλάδος: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ μέρος Β΄ στην Τούμπα

 Το Α΄ μέρος ευτυχώς ή δυστυχώς (αναλόγως του συμψηφισμού) έχει και Β΄ μέρος.
Σε πολλές περιπτώσεις έχει και Γ΄ μέρος (στην έδρα του Β΄ μέρους) ή ακόμη και πέναλτι μέχρι να μάθουμε το νικητή των μερών...
 Το Α΄ μέρος του ζευγαριού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος ή αλλιώς για “Το τρόπαιο”, μας έδωσε μια λευκή ισοπαλία ως αποτέλεσμα.
Αυτό είναι το σημαντικό γεγονός, όλα τ’ άλλα έγιναν για να έρθει αυτή η ισοπαλία (0-0).

 Η ΑΕΚ μετά από αυτό το 0-0 έδειξε σοβαρότητα για δυο συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που δεν έχει καταφέρει πολλές φορές φέτος. Η “Ένωση” τρεις μέρες μετά και πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλύτερη εμφάνιση και σε συνδυασμό με την πολύ χειρότερη των Θεσσαλονικέων, πήρε μια μεγάλη νίκη με 4-0. Την Κυριακή αφού κατάφερε σε τρίτο συνεχόμενο ματς να μη δεχθεί τέρμα (είναι η πρώτη φορά που το πετυχαίνει φέτος)... νίκησε με 1-0 τη Καβάλα και πλέον η ψυχολογία της ομάδας βρίσκετε σε πολύ υψηλό επίπεδο.

 Ο ΠΑΟΚ όπως προείπα στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ήταν σχεδόν απών. Έφαγε τέσσερα και η εμφάνιση θα μπορούσε να δικαιολογήσει και άλλα. Αυτό απ’ ότι φαίνετε ταρακούνησε τον “Δικέφαλο του Βορρά” και έκανε δυο νίκες Τετάρτη και Κυριακή, απέναντι σε Εργοτέλη και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Στην έδρα του ο ΠΑΟΚ μπορεί να λυγίσει οποιοδήποτε αντίπαλο και ιδικά αυτόν που θα προσπαθήσει να τον πιέσει. Όχι μόνο αυτός ο Ολυμπιακός, αλλά κατά τη γνώμη μου πολύ πιο σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν έπαιξαν ανοιχτά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

 Το Β΄ μέρος του ημιτελικού φέρνει τους δυο “Δικέφαλους Αετούς” αντιμέτωπους στην Τούμπα αύριο Τετάρτη στις 21:00. Βόρειοι και νότιοι ένα πράμα.
 Οι δυο ομάδες με την ψυχολογία στα ύψη θα συγκρουστούν για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Δυο ομάδες του ίδιου επιπέδου με μεγάλη θέληση για την πρόκριση και με σκορ πρώτου αγώνα το 0-0, λογικά θα μας δώσουν ένα συναρπαστικό θέαμα.

 Για τους γηπεδούχους ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη, καθώς μόνο η λευκή ισοπαλία δεν τους αποκλείει. Οι φιλοξενούμενοι στην περίπτωση που ανοίξει το σκορ παίζουν για δυο αποτελέσματα, καθώς περνάνε και με ισοπαλία.

 Πριν από το πρώτο παιχνίδι είχα γράψει ότι θεωρώ τον ΠΑΟΚ φαβορί για την πρόκριση. Το ίδιο πιστεύω και σήμερα, καθώς νομίζω πως οι γηπεδούχοι μπορούν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και με υπομονή να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τις όποιες ευκαιρίες παρουσιαστούν. Οι φιλοξενούμενοι νομίζω ότι δύσκολα θα κρατήσουν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ανέπαφη την εστία τους.
Τώρα θα μου πείτε ρίξανε σ’ αυτή την άμυνα τεσσάρα… δεν θα βάλουν κανένα αύριο ? Άλλο παιχνίδι εκείνο και αλλού…   

 Στην περίπτωση που μπει νωρίς γκολ λογικά θα δούμε ωραία μπαλίτσα. Όσο δεν θα μπαίνει όλοι θα προσέχουν…    

Για όποιον έχει όρεξη υπάρχει και το πριν το Α΄ μέρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India