Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Οι 10 άγραφοι νόμοι του ποδοσφαίρου.

1) Το σκληρό φάουλ στο 1ο λεπτό σχεδόν πάντα συγχωρείται. Και του πετάς τα φλόκια σου και την γλυτώνεις. Ποτέ μην το κάνεις σε ντέρμπι γιατί θα κιτρινιστείς από τον διαιτητή που δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο του αγώνα.


2) Αφού ο 4ος σηκώσει τα λεπτά των καθυστερήσεων, κάνε όση καθυστέρηση θέλεις, ο διαιτήτης δεν κρατάει παραπάνω χρόνο. Αυτό αν κερδίζεις γιατί αν χάνεις την έβαψες! Η καλύτερη καθυστέρηση είναι όταν σε κάποια διακοπή του αγώνα πέσεις από τράβηγμα στο δικέφαλο από υπερπροσπάθεια. Χαλαρά τρως ένα λεπτό. Μην το ξεφτυλίσεις όμως!


3) Αν ο αντίπαλος σε διασύρει ποδοσφαιρικά τότε σε μία φάση κάνε του πολλά σκληρά φάουλ μαζί για του σπάσεις τη μαγκιά. Στη χειρότερη να πάρεις μία κίτρινη κάρτα.



4) Τώρα αν είναι να πάρεις κίτρινη γιατί την έκανες τη μαλακία σου κανόνισε να προκαλέσεις καυγά με τον αντίπαλο ώστε να πάρει και αυτός μία κίτρινη. Σε τέτοιους καυγάδες τον διαιτητή δεν τον νοιάζει ποιος φταίει, άπαντες κιτρινίζονται! Εσύ για τη μαλακία σου και ο άλλος γιατί ψάρωσε και καυγάδισε.


5) Δώσε βάση στο παρακάτω γιατί έχει σημασία. Σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου η μπάλα βρεί το χέρι σου είναι φάουλ και ίσως φας και καμιά κίτρινη. Αν όμως είσαι αμυνόμενος στην περιοχή σου κανόνισε ώστε το χέρι σου να φαίνεται ανευ πρόθεσης. Π.χ. αν πέφτεις και πας να στηριχτείς με το χέρι και η μπάλα σου το βρει θεωρείται οτι είναι ακούσιο και φάση δεν είναι πέναλντι.


6) Παρόλο που για 85' μπορείς να κάνεις 20-30΄΄ να εκτελέσεις ένα στημένο ή οτιδήποτε άλλο στα 5΄ που απομένουν μην το κάνεις αλλά πάρτο νορμάλ γιατί θα φας κίτρινη. Αν κερδίζεις σε παραπέμπω να δεις τον κανόνα 2 για το πως, αν χάνεις....τότε τρεχάτε ποδαράκια μου, τι καθυστέρηση να κάνεις.


7) Στα αμοιβαία τραβήγματα φανέλας το φάουλ το κερδίζει αυτός που σταματήσει πρώτος να τρέχει και κοιτάξει τον διαιτητή.


8) Σε αμοιβαία διεκδίκηση υψηλής μπάλιάς με τα πόδια, το φάουλ το κερδίζει αυτός που μαζέψει το πόδι του και δεν βρει την μπάλα. Έδώ θα πρέπει να κάνεις και λίγο θέατρο χοροπηδώντας στο ένα πόδι στο τελείωμα της φάσης. Άχαστο σου λέω εκτός, αν ο αντίπαλος κάνει ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή που και δίπλα στο κεφάλι σου να είναι, η φάση παίζεται. Εκεί δεν είναι επικίνδυνο παχνίδι!!!


9) Στον άγραφο νόμο των αμυντικών που λέει "ή ο παίκτης ή η μπάλα" οι επιθετικοί απαντάνε με το "ανοίγεις την μπάλα στα πλάγια και πέφτεις σκοπίμως πάνω του" εκτός από φάουλ του κολλάς και μια κίτρινη για φράγμα. Δεν τον χάλασε.


10) Οι τερματοφύλακες πάντα πέφτουν στα πέναλτι ασχέτως της τροχίας της μπάλας για να μην τους κατηγορήσουν ότι το φάγανε όρθιοι. Αν το πιάσουνε μαγκιά τους, αν το φάνε από την άλλη πλευρά, κανένας δεν θα τους πει τίποτα.

ΥΓ: περιμένω την συμβολή σας....





1 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Το 7 είναι τεράστια αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India