Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Tα σημεία που ξεχωρίσαμε από τη συνέντευξη τύπου του Δερμιτζάκη

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αφού έκανε τον απολογισμό του πρωταθλήματος μέχρι τη δεδομένη στιγμή μίλησε για το τι παρέλαβε, τι έκανε ο ίδιος και μίλησε σχεδόν για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν το σύλλογο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε οτι σε ορισμένα θέματα χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι, κυριολεκτικά. Έκανε αναφορές σε ονόματα και άφησε αιχμές. Κέρδισε ή έχασε με τις δηλώσεις του? Εμείς τις ακούσαμε, τις ξεχωρίσαμε, και τις γράφουμε...


Αναφορικά με την εμπειρία του είπε ότι δεν κωλώνει(!), 10 χρόνια σερί, πλην 30 ημερών, δουλεύει. Παραδέχτηκε οτι δεν έχει εμπειρία για τα γήπεδα του ΠΑΟΚ αλλά στις 70 μέρες που είναι στην ομάδα θεωρεί οτί απέκτησε την εμπειρία που απαιτούν οι περιστάσεις. Εν συνεχεία δήλωσε οτι γνωρίζει πως να διαχειρίζεται παίχτες υψηλού επιπέδου και οτι δεν ζει από το ποδόσφαιρο. Θα φύγει από την ομάδα μόνο αν το θέλει ο ίδιος ή η διοίκηση με την οποία έχει καθημερινή επαφή και στάθηκε εμφατικά στα ανυπόστατα σενάρια περί Βρύζα και Σάντος.

Σχετικά με τα αγωνιστικά είπε ότι η ομάδα είναι μέσα και στους 3 στόχους. Στην Ευρώπη, ο βασικός στόχος που ήταν η πρόκριση στους ομίλους, επετεύχθη. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων αλλά οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις. Στο πρωτάθλημα στόχος είναι το καλό πλασάρισμα στα play off και η συνολική πορεία πρωταθλητισμού. Όσο για το κύπελλο δήλωσε πως θα κατέβει με άλλη νοοτροπία και με στόχο την κατάκτηση του ενώ προέτρεψε τους δημοσιογράφους να το προσέξουν. Πρόσθεσε οτι είναι δύσκολο να πας καλά και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα και παρέθεσε τα παραδείγματα των άλλων ελληνικών ομάδων.

Όσο αφορά τους παίχτες δήλωσε πως δεν έχει χάσει τα αποδυτήρια. Σε μια ομάδα υπάρχουν οι καλοί και οι ιδιότροποι. Ο ίδιος τους θέλει όλους αλλά με κάποια όρια. Παραλλήλισε την ομάδα με ζωντανό κύτταρο και είπε δεν είναι μοναστήρι. Είπε οτι παρατήρησε, οτι πρόσεξε τις διαδραματιζόμενες καταστάσεις και στο εξής θα δίνει ευκαιρίες σε παίχτες που θα γυαλίζει το μάτι τους, σε παίχτες που θα τον προκαλούν με την απόδοση τους στις προπονήσεις και τους αγώνες. Για τα κρούσματα απειθαρχίας είπε οτι θα τα "τσιμπάει". Σχετικά με το ροτάσιον ανέφερε ότι σε 11 αγώνες χρησιμοποίησε 22 από τους 28 παίχτες με συνέχεια για το 28/28. Από εδώ και πέρα μπαίνει σε άλλη βάση και δεν θα παίζει το κεφάλι του για λάθη άλλων.
Για τα 5 στόπερ με τα 5 συμβόλαια είπε ότι δεν χρειάζονται όλοι και οτι δεν φταίει ο ίδιος για αυτό.
Μίλησε για κακή προετοιμασία, κακή φυσική κατάσταση και λάθος δόμηση της ομάδας.
Το πρόβλημα το έχει εντοπίσει στην ψυχολογία και στην κούραση των παιχτών ενώ παραδέχτηκε ότι η ομάδα δεν κάνει εύκολα γκολ.

Η ατάκα που έκανε αίσθηση ήταν οτι τα κάστρα πέφτουν από μέσα με τους δημοσιογράφους να επιμένουν μάταια με επανειλημμένες ερωτήσεις για περισσότερες διευκρινήσεις.

Τέλος αυτό που επαναλάμβανε συνεχώς ήταν το" ...ή πείτε μου αν κάνω λάθος" που θα το έβαζα και σαν εναλλακτικό τίτλο της συνέντευξης. 

Τα συμπεράσματα δικά σας...

5 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα όμως..Αναφέρθηκε ο coach σε κάστρα που πέφτουν από μέσα,αποφεύγοντας όμως συστηματικά να διευκρινίσει ποιος/οι είναι το μέσα..Κιας ρωτήθηκε ξανά και ξανά.Σαν προσπάθεια για να μείνουν ενωμένοι στην ομάδα μου φάνηκε.Μετά από τις ανακοινώσεις των συνδέσμων,ίσως δεν έκανε και άσχημα.

charalampos είπε...

Έχω την αίσθηση πως κέρδισε τον Παοκτση με αυτά που είπε. Οι φράσεις του και οι εντάσεις του συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με την παοκτσίδικη μαγκιά, αύτη που κάποτε είχε ως κύριο εκφραστή της των Αγγελο Αναστασιάδη.

spiros είπε...

ιστεύω οτι αυτο που χρειάζεται πλεον ο ΠΑΟΚ είναι αγωνιστική ηρεμία ώστε η ομάδα να δείξει και πάλι τις πραγματικές της δυνατότητες. Δεν είμαι υπερ της αλλγής προπονητή. Αλλωστε δεν ευνοεί αλλαγή στην αλλαγή. Δεν μπορεί αυτοι που θαυμάζαμε πέρυσι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και της επικής πρόκρισης στην Τουρκία να είναι τώρα στο έρμαιο του καθενός. Υπομονή φίλοι Παοκτσήδες και ο ΠΑΟΚ θα ξαναφτάσει στο επίπεδο που ήτανε. Πίστεύω όμως οτι η δήλωση του ζαγοράκη οτι ανακαλεί το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι λάθος. Πρόεδρε θεωρώ οτι ο ΠΑΟΚ δυγκαταλέγεται αναμεσα στις ομάδες που θα πρέπει καθε χρόνο να έχουν ώς στόχο το πρωτάθλημα. Κια ξέρεις γιατι; Πολυ απλά διότι εχει βαριά φανέλα με τεράστια ιστορία και κουβαλάει πολύ κόσμο σε κάθε κάλεσμα της.

Χρήστος είπε...

χαράλαμπε,και ότι το είχα στο μυαλό μου φιλαράκι!!Η τακτική αυτή θυμίζει έντονα Άγγελο.Με πρόλαβες!

Unknown είπε...

Τι να κάνει ο άνθρωπος ? Το κεφάλι του παίζει…

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India