Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Πρόβλεψη Wigan - Newcastle (Premier League 17/3/2013)


Κυριακή 18.00, DW Stadium - Θα πάρει μπρος η Wigan;
Μπαίνοντας σιγά σιγά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Premier League, η απορία μου είναι η εξής: θα σωθεί (ξανά) η Wigan; Μια ομάδα η οποία από τη χρονιά που ανέβηκε στην Premier League καταφέρνει, όλη τη χρονιά "πέφτει" και στο τέλος "σώζεται"! Απέναντί της, η Newcastle, η οποία προέρχεται από μεγάλη πρόκριση στους 8 του Europa League.

H Wigan βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας (18η θέση, 24 β.), έξι βαθμούς πίσω από τη "σωτήρια" 17η θέση (την οποία κατέχει η Aston Villa, με 2 παιχνίδια περισσότερα. Όπως καταλαβαίνεται, πιθανή ισοπαλία αύριο, τελειώνει σε μεγάλο βαθμό τα όνειρα της παραμονής. Η ομάδα του Roberto Martinez δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο φέτος στο πρωτάθλημα, όμως στο κύπελλο πανηγύρισε πρόσφατα μια μεγάλη πρόκριση σε βάρος της Everton (3-0) (ίσως το καλύτερό τους παιχνίδι), και τώρα θα αντιμετωπίσει τη Milwall στα ημιτελικά. Αρχίζει να φαίνεται ο δρόμος για τον τελικό και την ευρωπαϊκή έξοδο! Στα τελευταία 5 παιχνίδια σημείωσαν 1 νίκη και πλέον πρέπει να συλλέγουν 3ποντα αν θέλουν να σωθούν. Στο σημερινό παιχνίδι θα παραταχθεί χωρίς αρκετούς βασικούς (Pollitt, Miyaichi, Ramis, Watson).

H Newcastle πετάει στα σύννεφα με την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League! Καιρό είχαν να ζήσουν τέτοια χαρά οι οπαδοί της.. Πλέον, έχουν ξεφύγει από τη μάχη υποβιβασμού του πρωταθλήματος (μόνο μαθηματικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο), οπότε περιμένω σε κάποια παιχνίδια να εμφανίζονται πιο χαλαροί. Ένα από αυτά πιστεύω ότι θα είναι το σημερινό, καθώς έρχεται 3 μόλις μέρες μετά το ευρωπαϊκό τους παιχνίδι. Είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τη Wigan, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις απουσίες των Krul, Coloccini, Taylor, Vuckic.

Θα πάω με το ένστικτό της επιβίωσης. Wigan, δηλαδή. Είναι μαθημένοι σε δύσκολες καταστάσεις (κάθε χρόνο, τέτοια εποχή ξεκινάνε τις νίκες τους). Δεν ξέρω αν φέτος τα καταφερουν αλλά το παιχνίδι απέναντι στη Newcastle φαίνεται κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Αν χάσουν, θα βγουν κομπιουτεράκια. Οπότε, θα στηρίξω τους γηπεδούχους σε ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για παραμονή και ελπίζω να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο το πάθος και τον τακτικό ρεαλισμό που περιμένω.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1

Δείτε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India