Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πρόβλεψη Chelsea - West Bromwich (Premier League - 2/3/2013)



Γήπεδο: Stamford Bridge

Ημέρα, ώρα: Σάββατο, 17.00
Τίτλος: "We don't care about Rafa, hail to Steve Clarke"



Chelsea

O Rafa Benitez προκάλεσε νέα αναστάτωση στις τάξεις των Blues, με το ξέσπασμά του μετά το παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στη Middlesbrough. Πέρα από τους οπαδούς, έριξε τα βέλη και προς τη διοίκηση, θεωρόντας ότι δεν τον προστατεύει, καθώς πάντα αναφέρεται ως υπηρεσιακός προπονητής. Αντίπαλος σήμερα, η West Bromwich, στην οποία προπονητής είναι ο Steve Clarke, παλιά δόξα των Blues. Το αστείο με την Chelsea είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια με τη West Bromwich έχασε και μάλιστα και τα δύο είναι άξια αναφοράς: το πρώτο οδήγησε στην απόλυση του Andres Villas-Boas και το δεύτερο στην απόλυση του Roberto Di Matteο!
Στα αγωνιστικά, η Chelsea θέλει απεγνωσμένα τη νίκη, τόσο για ψυχολογικούς, όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Η Tottenham πέρασε μπροστά και η Arsenal βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω. Οι Lambard, Cole, Demba Ba, Hazard που δεν ξεκίνησαν στο παιχνίδι κυπέλου με τη Middlesbrough πρόκειται να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα. Το πρόβλημα των Blues στα τελευταία παιχνίδια είναι ότι δέχονται εύκολα γκολ (κανένα "clean sheet"  στα τελευταία 6 παιχνίδια).

West Bromwich Albion

Steve Clarke: Πολυαγαπημένος όλων στο Stamford Bridge. Για πάνω από μια δεκαετία αγωνίστηκε στην Chelsea, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Uefa το 1998, και σημαντικό μέλος του προπονητικού τιμ του Jose Mourinho, τον καιρό που αυτός ήταν στους Blues. Ίσως στο σημερινό παιχνίδι να έχουμε το σπάνιο φαινόμενο, η εξεδρα να δείχνει περισσότερη αγάπη προς το φιλοξενούμενο προπονητή, παρά στο γηπεδούχο (όχι αδικαιολόγητα)!

H δήλωση του Clarke ότι η ευρωπαϊκή έξοδος είναι αδύνατη, μπορεί να στενοχώρησε λίγο τους φίλους των Baggies, αλλά ήταν ειλικρινής. Η West Brom πραγματοποιεί ακόμη καλύτερη πορεία από πέρυσι, οι εμφανίσεις της είναι τακτικά εξαιρετικές, αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης χρειάζεται χρόνος, υπομονή και λίγο καλύτερα αποτελέσματα. Έρχονται από δύο back-to-back νίκες (Liverpool, Sunderland) και συνήρθαν βαθμολογικά. Απέναντι στους μεγάλους παίζει καλά, αλλά δυσκολεύεται να πάρει καλό αποτέλεσμα (ειδικά εκτός έδρας). Το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα είναι η απουσία του Lukaku (δεν μπορέι να αγωνιστεί, γιατί είναι δανεικός από την Chelsea) και του Long. Χωρίς επιθετικό δίσδυμο, δεν μπορώ να τους φανταστώ να διεκδικούν κάτι καλό σήμερα.

Η παράδοση δείχνει ότι το Stamford Bridge είναι απόρθητο για τους φιλοξενούμενους Baggies: καμία νίκη στις τελευταίες 6 επισκέψεις! H Chelsea έχει καλύτερη ομάδα, θα παρουσιαστεί σχεδόν πλήρης, έχει βαθμολογικό κίνητρο. Η West Brom πάει για το καλύτερο δυνατό, έχοντας στο νου τις σοβαρές απουσίες - η ισοπαλία θα είναι ένα μικρό θαύμα. Νίκη της Chelsea - πολύ πιθανό και με 2 γκολ διαφορά.

Πρόβλεψη: 1

Δείτε τις προβλέψεις ολόκληρης της 28ης αγωνιστικής της Premier League στο γνωστό μας πινακάκι.

Δείτε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India