Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Premier League - Day 25. Manchester United - Liverpool (preview) Περιμένοντας τη χειραψία...


Λίγες μέρες μετά την αναμέτρησή τους για το FA Cup, Manchester United και Liverpool κοντράρονται στο Old Trafford, για το πρωτάθλημααυτή τη φορά.  Μια αναμέτρηση, που το γόητρο αποτελεί κάτι πολύ σημαντικότερο από τους 3 βαθμούς. Αν και όλοι θέλουμε να παρακολουθήσουμε ποδόσφαιρο, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο ζευγάρι Suarez Evra: συναντιούνται ξανά, για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα του Οκτωβρίου, καθώς ο El Pistolero εξέτισε την ποινή των 8 αγωνιστικών. Οι μουρμούρες στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει: θα δώσουν τα χέρια;

- MANCHESTER UNITED
Μετά την ήττα από τη Newcastle (3-0) δεν έχουν χάσει ξανά. Η «επιστροφή» στο σκορ στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Chelsea, έδειξε ότι δεν μπορείς να τους ξεγράψεις ποτέ, έστω κι αν ο Mr. Webb έβαλε το χεράκι του… Σε δύο παιχνίδια με τη Liverpool, φέτος, δεν έχουν κερδίσει (και τα δύο παιχνίδια έγιναν στο Anfield). Η νίκη είναι επιτακτική, για να μην αυξηθεί η απόσταση από τους συμπολίτες της City, και όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας και γι’ αυτόν τον τίτλο τη φετινή χρονιά. Ο Ryan Giggs ανανέωσε για ακόμη μία χρονιά (αφού τα καταφέρνει ο Scholes, γιατί να σταματούσε αυτός), ενώ έκανε και τη φιλοφρόνηση ότι η Liverpool και η Manchester United είναι τα πιο επιτυχημένα club στο Νησί.
Αγωνιστικά, οι Vidic, Fletcher, Owen παραμένουν μη διαθέσιμοι, ενώ οι Nani, Anderson, Cleverley, Jones θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή αν θα συμμετέχουν. Σε σχέση με το παιχνίδι του κυπέλλου θα έχουν αλλαγές, καθώς ο Rooney θα ξεκινήσει βασικός, ίσως και ο Hernandez. Το ερώτημα είναι αν ο Ferguson θελήσει να χρησιμοποιήσει τον Rooney δίπλα στον άλλο επιθετικό (Hernandez ή Welbeck) ή θα πάει σε λίγο πιο «μαζεμένο» παιχνίδι στην αρχή, τοποθετώντας τον πιο πίσω. Μικρή σημασία έχει, καθώς ο Rooney είναι world class player και μπορεί να εναλλάσσεται τάχιστα μεταξύ των δύο ρόλων. Να τονίσουμε ότι στο παιχνίδι κυπέλλου, όσο βρισκόταν ο Scholes στο παιχνίδι, η United έιχε την κατοχή, ενώ όταν βγήκε ως αλλαγή, η ζυγαριά έγειρε προς τη Liverpool.

- LIVERPOOL
Αν δούμε μόνο τα αποτελέσματα των αγώνων πρωταθλήματος, δεν πάμε καλά: δύο νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια! Άσχημο για μια ομάδα που κυνηγάει έξοδο στο Champions League… Αν δούμε συνολικά την παρουσία στο 2012, δύο νίκες είναι ικανές να μας κάνουν να χαρούμε και να αισιοδοξούμε: νίκες επί των ομάδων του Manchester, νίκες-προκρίσεις σε FA Cup και League Cup και ένας τίτλος προ των πυλών σε μια χρονιά που θεωρούμε μεταβατική. Ο καθένας βλέπει το ποτήρι όπως θέλει…
Ο Suarez θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Στο παιχνίδι με την Tottenham μπήκε μανιασμένος (στην πρώτη επαφή του έκλεψε την μπάλα και δημιουργήθηκε φάση από το πουθενά, ενώ δύο λεπτά αργότερα πήρε κίτρινη κάρτα!). Δεν μπορώ να υποπτευθώ, όμως, το σχήμα που θα παρατάξει ο Dalglish. Θα χωρέσει Suarez-Caroll στην ενδεκάδα; Κι αν ναι, τι διάταξη θα επιλέξει; Θα αφήσει τον Caroll εκτός για να παέι σε ένα ευέλικτο σχήμα ή θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση του, μιας και στα τελευτάια παιχνίδια φαίνεται να βοηθάει περισσότερο (όχι ότι έχει κάνει κάτι εντυπωσιακό, αλλά δίνει στήριξη όταν η ομάδα αμύνεται, ενώ όταν δέχεται τα βολέ του Reina, η μπάλα σχεδόν πάντα σπάει σωστά στα πλάγια). Απορίες και για τη σύνθεση των κεντρικών χαφ: αν ξεκινήσει ο Spearing ποιος εκ των Gerrard, Hendersson, Adam θα θυσιαστεί; Δεν πιστεύω, πάντως, να επιλεγεί ο Hendersson για δεξί χαφ… Ερωτηματικό η συμμετοχή του Enrique.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η United έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, πάντα έχει άλλωστε στο Old Trafford. Έχει λίγες απουσίες, αλλά έχει και πάγκο για να τις καλύψει. Δεν μπορώ να διαγράψω τη Liverpool (πόσο αντικεμενικός να γίνω ακόμα;;), καθώς στα ντέρμπι, φέτος, μας έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο συνολικά. Η νίκη δεν έχει περισσότερη αξία για κάποιον από τους δύο, απλά, ίσως ένας κοντός, σκούρου χρώματος (sic!) επιθετικός, να θέλει να σκοράρει.. Θα βασιστώ στην επιθυμία του, στην αστάθεια του De Gea στα κόρνερ (έχουμε δει κακές εξόδους από τερματοφύλακες στα στημένα, αλλά αυτός θέλει πολλή δουλειά), και στην επιθετική ποιότητα των γηπεδούχων. Goal/Goal.

Υ.Γ Η χειραψία, λογικά, θα γίνει. Στάθηκε, όμως, αφορμή για τον αν έχουν νόημα γενικά οι χειραψίες πριν τη σέντρα ή όχι. Για την ώρα, η FA αποφάσισε να συνεχιστούν…

Καλό Σαββαικύριακο!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Jim την έκανα την αμαρτία... θεωρώ τον άσσο αρκετά πιθανό κι όχι ελαφρός.
Βέβαια αν πάρετε θετικό αποτέλεσμα, θα είστε “τ’ αφεντικά” της Αγγλίας για φέτος, οπότε πληρώνω το στοίχημα και σας παραδέχομαι !!!

Unknown είπε...

Betonia, δεν υπάρχουν αμαρτίες σε αυτά τα παιχνίδια. ο περισσότερος κόσμος αυτό πιστεύει και όχι άδικα: η πρωταθλήτρια ομάδα παίζει εντός έδρας, η απόδοση είναι υψηλή σε σχέση με άλλα παιχνίδια, οπότε το σημείο του "1" παίζεται χωρίς τύψεις. Απλά, εγώ δεν μπορώ να δω αυτά τα παιχνίδια με τη λογική. Μπορεί η προϊστορία να δείχνει νίκες των γηπεδούχων, αλλά πάλι δεν μπορώ να βάλω το χέρι στη φωτιά, ειδικά με τη φετινή Liverpool.

Πάντως, αν μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, ούτε φέτος θα είμαστε αφεντικά της Αγγλίας. Το ότι μετά από τόσα χρόνια ξηρασίας, παραμένουμε στον αφρό και θεωρούμαστε δύναμη, ακόμα κι όταν δεν είμαστε στα καλά μας, είναι δείγμα το τι σημαίνει αυτή η ομάδα γενικότερα και τι ιστορία κουβαλάει. Εξωαγωνιστικά, λοιπόν, μπορώ να πω ότι είμαστε πρώτοι σε πολλούς τομείς. Αλλά, περιμένω την ημέρα που θα γίνουμε -ξανά- αφεντικά εντός αγωνιστικών χώρων.

Adons είπε...

θα συμφωνήσω με εσάς για τα περί ιστορίας και αφεντικών αλλά βρε Jim να μου σχολιάσεις την κίνηση του Suarez με τη χειραψία...Σε αυτό πάντως έπεσες έξω. Δεν δώσαν τελικά τα χέρια.

Unknown είπε...

Αντώνη, πράγματι έπεσα έξω. Απλά, συζητήθηκε πάρα πολύ στην Αγγλία όλη την εβδομάδα και περίμενα ότι θα γίνει.

Τώρα, αν θες την άποψή μου, καλά έκανε. Δεν το λέω καθόλου ρατσιστικά, ίσα ίσα ξέρεις πολύ καλά ποια είναι η γνώμη μου γι' αυτά τα θέματα. Αλλά έχει κάθε δικαίωμα να (μην) το κάνει: το τι πέρασε, το ξέρει μόνο ο ίδιος και κουβέντες περί ανωτερότητας τις ακούω βερεσέ. Σκέψου να τρέχω εγώ με κάποιον στα δικαστήρια - γιατί να του μιλάω μετά; Για το πρωτόκολλο της Premier League πριν τα ματς; Άλλωστε, δεν μπορούμε να περάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να απαγορεύεται σε κάποιον να κάνει αυτό που θέλει. Απορώ με τον Evra που περίμενε τη χειραψία και θίχτηκε κιόλας.

Περιμένω τι θα αποφασίσει η FA για τα συνθήματα των φίλων της United, σχετικά με τον "ρατσιστή Suarez", αλλά και για τη συμπεριφορά του υποκριτή Evra απέναντι στον Ουρουγουανό στο τέλος του παιχνιδιού. (Για το "θιγμένο" αριστερό μπακ της Manchester United, θα μιλήσουμε περισσότερο σε επόμενο άρθρο).

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India