Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Premier League - Day 26. Τελικός League Cup και την ίδια ώρα πρωτάθλημα; Μόνο στο Νησί, αυτά!


Το γεγονός του ποδοσφαιρικού Σαββατοκύριακου στην Αγγλία δεν είναι άλλο από τον τελικό του League Cup. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα συνεχίζεται, με το ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Tottenham και Arsenal να κλέβει την παράσταση. Σήμερα θα ασχοληθούμε, με τρία παιχνίδια, τα οποία μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον:


- Manchester City - Blackburn
Εννοείται πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της νίκης των γηπεδούχων (σε επίπεδο πρόβλεψης, τουλάχιστον). Οι Citizens συνεχίζουν τον αγώνα τους για το πρωτάθλημα (υπάρχει και θετική εξέλιξη στο θέμα Tevez) και δεν έχουν καμία διάθεση να πετάξουν βαθμούς σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η United ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και δε δείχνει διατεθειμένη να τα παρατήσει. Πάντως, στην περίοδο των γιορτών, η Blackburn πήρε ένα ηρωικό διπλό στο Old Trafford, οπότε η City δεν νομίζω να την πατήσει όπως οι γείτονες. Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια, και παρότι η Blackburn έχει δείξει καλά στοιχεία στα τελευταία της παιχνίδια, ότι μπορεί να ξεφύγει τον υποβιβασμό, η 7άρα από την Arsenal αποτελεί οδηγό για τους γηπεδούχους. Επειδή, όμως, φοβάμαι ότι θα κατεβάσουν ταχύτητα κάποια στιγμή, θα διαλέξω νίκη της City με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

- QPR Fulham
Η QPR εντός έδρας δεν είναι αξιόπιστη, ενώ η Fulham μακριά από το Craven Cottage είναι μεταμορφωμένη προς το χειρότερο. Δύσκολο να εκτιμήσεις το συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε θα σταθώ στη διαφορά του κινήτρου μεταξύ των δύο αντιπάλων. Η QPR έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Πρέπει να μάθει να νικάει εντός έδρας, αλλιώς θα επιστρέψει στα γνώριμα, γι’ αυτήν, λημέρια της Championship. Οι χειμερινές προσθήκες των Cisse, Zamora περιμένω να την ενισχύσουν. Για την ώρα, ακόμα και η ισοπαλία αυξάνει τα χτυποκάρδια στο Loftus Road, ενώ η νίκη δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Η Fulham ενισχύθηκε στην επιθετική γραμμή με τον Pogrebnyak, που περιμένω να τους βοηθήσει πολύ, αλλά με τους 30 βαθμούς και τη 12η θέση είναι αρκετά άνετη. Αυτό που τους κρατά σε εγρήγορση είναι, φυσικά, ο προπονητής τους, Martin Jol, αλλά και ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού (τοπικό ντέρμπι είναι, δεν το λες και αδιάφορο!). Θα επιλέξω τη νίκη της QPR, αν και δεν τη θεωρώ καλύτερη ομάδα, για τη μεγαλύτερη ανάγκη που έχει για το τρίποντο. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου βρίσκεται και το 6-0 του πρώτου γύρου, που (ελπίζω να) τους πεισμώσει..

- Stoke - Swansea
Έχω δηλώσει ότι περίμενα τη Stoke να βρεθεί στην 8άδα στο τέλος του πρωταθλήματος, κυνηγώντας εκ νέου ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δε βρίσκεται μακριά από αυτό, αλλά η φετινές της ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, την έχουν αναγκάσει να φέρει άσχημα αποτελέσματα στα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Θεωρώ ότι της αξίζει καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά για την ώρα, στην υπόθεση «8η θέση» έχουν εμπλακεί πολλές ομάδες και θα είναι δύσκολο να τα καταφέρει. Χτες, έπαιξε με τη Valencia (και αποκλείστηκε), οπότε περιμένω κουρασμένη την αμυντική της γραμμή, αλλά όχι και τους επιθετικούς (Crouch, Walters), οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν. Η Swansea είναι πολύ τεχνική ομάδα, με «κουραστικό» passing game, πολύ γρήγορα άκρα και επιθετικούς (Sinclair, Dyer), αλλά είναι αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό «light». Μέσα στο Brittania, λοιπόν, περιμένω να «φάνε» πολύ ξύλο.. Δεν τα πάνε καλά εκτός έδρας, αλλά έχουν πάρει πολύ καλά αποτελέσματα εντός έδρας, οπότε δεν κινδυνεύουν. Θεωρώ ότι θα εκμεταλλευτούν την κούραση των Potters και θα πετύχουν ένα γκολ. Δεν μπορώ να πάω με ευκολία στο διπλό, οπότε θα διαλέξω την ισοπαλία.

Υ.Γ. Θα ήθελα να κάνω ένα άρθρο για το ντέρμπι Tottenham Arsenal, μιας και σηκώνει αρκετή κουβέντα, τόσο αγωνιστικά, όσο και για τους προπονητές τους. Θέλω, όμως περισσότερο να γράψω για το Cardiff Liverpool, καθώς εκεί  κρίνεται τίτλος. Αύριο τα υπόλοιπα…

Καλό τριήμερο σε όλους!

3 σχόλια:

Leviathan είπε...

Καλο τριήμερο ευχομαι :)

Elpis Cameraman είπε...

Καλο τριημερο, με πολυ δυνατα ματς!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα Leviathan! Καλά να περάσεις!

Elpis Cameraman, το μυαλό μας θα βρίσκεται και στο παιχνίδι στο Άγκιστρο. Εκεί είναι το δυνατό ματς! Καλά να περάσεις!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India