Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Premier League - Day 23. Αυξημένος βαθμός δυσκολίας


Επιστροφή στο πρωτάθλημα για τις ομάδες της Premier League, μετά τα παιχνίδια κυπέλλου. Η 23η αγωνιστική, ήδη έφερε δύο στραβοπατήματα για τους μεγάλους: ήττα της Manchester City από την Everton και ισοπαλία (στο τέλος) της Chelsea με τη Swansea. Τα σημερινά παιχνίδια είναι αμφίρροπα, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα ξεμπλέξουμε.


- Fulham – West Bromwich
Η Fulham τίθεται αντιμέτωπη με τον προπονητή που της χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση στη σύγχρονη ιστορία της (τελικός κυπέλλου Uefa), Roy Hogdson. Είναι αρκετά ανεβασμένη το νέο έτος, με νίκες επί των Arsenal και Newcastle. Στη μεταγραφική περίοδο που έληξε χτες, έδωσε τον Zamora στην QPR και πήρε τον Pogrebnyak, μεταγραφή που περιμένω να τους βοηθήσει αρκετά. Η West Brom καταφέρνει να κλέβει βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια και να συνεχίζει τη μάχη της για την παραμονή. Κλείνεται πίσω και καταφέρνει να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς, αλλά ακόμη κι έτσι, δύσκολα κρατάει το 0 στην άμυνα. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν νομίζω να ξεφύγει. Το g/g φάινεται πιθανό, κυρίως λόγω Fulham, αλλά δεν μπορείς να εμπιστευτείς την επίθεση των φιλοξενούμενων, που είναι μία κρύο, μία ζέστη. Θα κρατήσω τη νίκη της Fulham, η οποία θεωρώ ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

- Aston Villa - QPR
Όπως και οι δύο προηγούμενες ομάδες, έτσι και αυτές αποκλείστηκαν από το θεσμό του κυπέλλου. Η πρώτη έχει ξεχάσει πως είναι να νικάει εντός έδρας και η δεύτερη πώς να νικάει εκτός. Όμως και οι δύο δέιχνουν να ξεπερνάνε τα προβλήματά τους και να κάνοουν βήματα προόδου. Ο ερχομός του Robbie Keane στους Villans, έχει δώσει δύναμη στην επιθετική λειτουργία. Παρά τον αποκλεισμό από την Arsenal, τα σημάδια για τη Villa είναι ενθαρυντικά! Από την άλλη, η QPR έκανε τριπλή μεταγραφή χτες: Onuoha, Zamora και Djibril Cisse! Φαίνεται πως θα βελτιώσει την επιθετική της αναποτελεσματικότητα και λογικά, θα καταφέρει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο ερχομός του Mark Hughes στον πάγκο θα φέρει σταθερότητα στην ομάδα και τα αποτελέσματα δε θα αεγήσουν να φανούν. Αλλά, για το σημερινό παιχνίδι βλέπω νίκη της Aston Villa. Διανύουν περίοδο φόρμας και ελπίζω να την εξαργυρώσουν.

- Blackburn - Newcastle
Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να παλεύουν για τη σωτηρία τους, οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν τις ευρωπαϊκές θέσεις. Αμφίρροπο ματς, καθώς και οι δύο έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Η Newcastle υπέστη αποκλεισμό-σοκ από την Brighton για το κύπελλο και καλείται, τώρα, να ανασυνταχθεί, ενώ στο πρωτάθλημα έρχονται από βαριά ήττα με 5-2 από τη Fulham. Η απουσία του  στοιχίζει, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο τιμωρίας του Cabaye. Η Blackburn συνεχίζει το σύστημα «όσα πάνε, κι όσα έρθουν». Συνεπέστατη στο να βάζει γκολ και να δέχεται, δε βλέπω το λόγο να μην το κάνει και τώρα! Goal, goal λοιπόν, σε ένα ματς που πιστεύω θα έχει θέαμα.

3 σχόλια:

The Catalan είπε...

Γεια σου Jim!

Περιμενω πως και πως το σημερινο παιχνιδι της Σαντερλαντ,για εναν λόγο.Η ομαδα εως τωρα στα κρισιμα σημεια και παιχνιδια,λυγιζε. Σημερα θελω να εξακριβωσω την νεα νοοτροπια που εχει περασει ο ΜΑρτιν στην ομάδα,να μας δω να κερδιζουμε και να ανεβαινουμε στην 8η θέση.

Στα μεταγραφικα,θεωρώ ότι Κυργιακος και W.Bridge θα βοηθησουν στην άμυνα,αν και θεωρουσα αναγκαια και μια επιθετικη προσθηκη,αλλα στηριζομαστε σε Sessegnon,Bendtner,Wickham και ο Θεος να βαλει το χερι να μην εχουμε μακροχρονια τραυματιες!

Επισης να πληροφορησω και το μπλογκ οτι θα απουσιασω για 3-4 βδομαδες απο τα κοινα της Ισπανιας καθώς θα πρεπει να μεταβω στην Ισπανια για κάποιες βδομαδες για επαγγελματικους λόγους. Και βεβαια με την ευκαιρια να παραβρεθω στον ΝΑΟ..στην Γη της επαγγελιας..στο έδαφος του καταλανικου εθνους..να παρω μια καταλανικη σημαια και να φωτογραφηθω περηφανος μπροστα στα καταλανικα μνημεια!!

The Catalan είπε...

Tελικα η Sunderland κερδισε ευκολα,πιο ευκολα απ'οτι κι εγω περιμενα με το τελικο 3-0.

Να διορθωσω και να προσθεσω στις επιθετικες λυσεις και τον Campbell τον οποιο και ειχαμε ξεχασει καθως ηταν τραυματιας 1-1,5 χρόνο τώρα. Επανηρθε και δείχνει σε καλη κατάσταση. Αναμένουμε να δουμε που θα σταματήσει αυτή η ομάδα!

Unknown είπε...

Καταλανέ, όπως διαπιστώσαμε χτες, ο O'Neill έχει περάσει νοοτροπία νικητή στους παίχτες του. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο πέρασμά του από την Aston Villa. Μέχρι τώρα μετράει δύο ήττες (Tottenham, Chelsea) και τα υπόλοιπα νίκες για το πρωτάθλημα, ενώ στο FA Cup έφερε ισοπαλία με τη Middlesbrough. Ουσιαστικά, το τελευταίο είναι το μόνο ανεπιτυχές αποτέλεσμα που μπορούμε να του χρεώσουμε, αν και η πρόκριση δεν έχει χαθεί. Το ότι με τους ίδιους παίχτες, οι οποίοι ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού, καταφέρνει να παίξει ποδόσφαιρο πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Η επιθετική λειτουργία της ομάδας φαίνεται ότι είναι δουλεμένη. Ακόμη και στους αιφνιδιασμούς βλέπεις ότι ο καθένας έχει το ρόλο του, ενώ πριν τέτοιες φάσεις ήταν σίγουρα σπαταλημένες. Πάντως, όπως λέγαμε παλιότερα, η βελτίωση ήταν δεδομένη για τη Sunderland με αυτόν τον προπονητή, απλά ήρθε πιο γρήγορα απ'ότι περιμέναμε.

Μεταγραφικά, οι κινήσεις είναι σωστές. Δεν είναι παίχτες που θα μείνουν στην ομάδα χρόνια, αλλά είναι έμπειροί και σίγουρα θα βοηθήσουν πολύ την χιλιοταλαιπωρημένη, φέτος, άμυνα της Sunderland. Με την παρουσία των Κυργιάκου, Bridge τα χαφ θα είναι αρκετά πιο ελεύθερα και είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε ακόμη και τον Cattermole κάποια μέτρα πιο μπροστά απ'ότι μας έχει συνηθίσει. Επιθετικά δε χρειαζόταν μεταγραφή, Ο Sessegnon είναι πολύ καλός, και με τον O'Neill είναι ουσιαστικός. Έχει εξελιχθεί σε βαρόμετρο για την ομάδα και τον εμπιστεύεται.

Στο χθεσινό ματς, είχα το φόβο μήπως στραβώσει: α)γιατί είχατε, πρόσφατα, το πρώτο στραβό αποτέλεσμα και δεν ήξερα πως θα αντιδράσετε και β) η Norwich δεν τα παρατάει. Ωστόσο, το τελικό σκορ και η εμφάνιση γενικότερα είναι δείγμα της δουλειάς του Ιρλανδού.

Υ.Γ. Περιμένουμε φωτογραφίες από την Καταλονία (και το ναό) και, φυσικά, το άρθρο σου, στο οποίο θα μας τις δείξεις και θα γράψεις τις εντυπώσεις σου. Καλό ταξίδι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India