Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ligue 1 . week 23 - Εύκολα οι πρωτοπόροι εκτός της PSG

Ολόκληρη η Ευρώπη είναι στην κατάψυξη και φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η Γαλλία. Τρία παιχνίδια της προηγούμενης αγωνιστικής αναβλήθηκαν όπως και το Evian vs Marseille για αυτή την αγωνιστική! Στα παιχνίδια που θα γίνουν (μάλλον) οι πρωτοπόροι έχουν σχετικά εύκολο έργο αλλά επειδή μιλάμε για championnat μην περιμένετε να βάλω και το χέρι μου στη φωτιά. Η PSG έχει μια δύσκολη έξοδο και ταξιδεύει νότια στη Νίκαια ενώ Lille, Lyon, Montpellier και Rennes θέλουν να πλησιάσουν όσο το δυνατό περισσότερο. Όποιος θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ήρθε η ώρα να κάνει την αντεπίθεσή του...


OGC Nice vs Paris Saint-Germain  :  Οι πρωτευουσιάνοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κερδίζουν τα παιχνίδια τους και βάζουν δύσκολα στους άλλους διεκδικητές του τίτλου! Ο Ancelotti όμως, ακόμη δεν είναι ευχαριστημένος με την ομάδα του και τονίζει ότι της λείπουν πολλά. Και πώς να είναι άλλωστε όταν η ομάδα δυσκολεύεται να κερδίσει στην έδρα της μια ομάδα που φέτος είναι η πρώτη της χρονιά στη Ligue 1 και αναφέρομαι στην Evian. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι η PSG δεν παίζει καλά και τις λείπουν πολύ η εμπνεύσεις του Pastore. Με αυτή την άποψη συμφωνεί και η αποκάλυψη του Ιταλού προπονητή Bodmer. Μέχρι τώρα αυτός που την παίρνει από το χεράκι είναι ο Nene που αποδεικνύεται παίχτης-κλειδί για την παραμονή στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η ομάδα του Marsiglia προσπαθεί με όλους τους τρόπους να ξεκολλήσει από τις θέσεις του υποβιβασμού χωρίς να τα καταφέρνει ως τώρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Nice ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς βασικών της παιχτών που δεν την αφήνουν να αποκτήσει ρυθμό και συνοχή, συν τις τιμωρίες που πρέπει να εκτίουν οι παίχτες λόγω καρτών. Το διπλό δίνεται στο 1.80 και είναι μάλιστα πολύ καλή απόδοση για τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Πάντως η PSG δυσκολεύτηκε απέναντι στη Nice στο πρώτο γύρο κερδίζοντάς τη με δύο πέναλτυ 2-1! Μου αρέσει πολύ το Χ σε αυτό το παιχνίδι και θα το επιλέξω μιας και στην έδρα της η Nice σκυλιάζει! Ας ελπίσουμε ο διαιτητής να μην τόσο γενναιόδωρος προς την PSG όπως οι υπόλοιποι διαιτητές στα προηγούμενά της παιχνίδια και να μην δώσει κανένα πέναλτυ πάλι.

LOSC Lille Metropole vs Girondins de Bordeaux  :  Μετά το μεσοβδόμαδο στραπάτσο για το κύπελλο με τη Valenciennes οι πρωταθλητές αφοσιώνονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Η Lille παραμένει τρίτη στη βαθμολογία και ένα ματς λιγότερο. Το παιχνίδι με τη Bordeaux χαρακτηρίζεται must-win από τον Garcia αφού σε διαφορετική περίπτωση μάλλον το τρένο του πρωταθλήματος θα χαθεί. Το καλό για την ομάδα του βορρά είναι ο Nolan Roux που δείχνει να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στο σχήμα της ομάδας κάτι που κάνει χαρούμενους όλους στην ομάδα για την επένδυσή τους. Σκόραρε και στην ήττα με τη Valenciennes και αν συνεχίσει έτσι θα ξεχάσουν γρήγορα τον περσινό πρώτο σκόρερ Sow. Η Lille νομίζω θα κάνει το γνωστό της παιχνίδι με συνεχή κατοχή μπάλας μέχρι να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να σκοράρει. Από την άλλη μεριά, το κακό για αυτή είναι η ασταθείς αμυντική λειτουργία μετά τον τραυματισμό του Basa που απ' ότι δείχνουν τα πράγματα αλλά και η εικόνα της ομάδας είναι σημαντικός στο κέντρο της άμυνας. Η Bordeaux μετά τη νίκη στο Le derby de la Garonne νιώθει πολύ άνετα και θα ταξιδέψει στη Lille χωρίς άγχος. Δεν έχει να χάσει τίποτα και οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ακόμη και η ήττα, θεωρείται εντός προγράμματος. Αμυντικά είναι πάρα πολύ καλή. Ο άσσος είναι στο 1.50 και θα τον προτιμήσω αλλά χρειάζεται προσοχή αφού τα ίδια λέγαμε και το παιχνίδι Marseille vs Bordeaux και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα!

9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Η Παρί, μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται ότι έχει αποκτήσει σταθερότητα και μπορεί να παίρνει τις λεγόμενες ''επαγγελματικές νίκες'' -τον μισώ τον συγκεκριμένο όρο.

Όσο για τη Λιλ, σαφώς και είναι το φαβορί, αλλά ο άσσος είναι επικίνδυνος και δεν νομίζω ότι αξίζει τον στοιχηματισμό.

Unknown είπε...

Καλημέρα.
Συμφωνώ Αντώνη ότι είναι δύσκολη έξοδος για την Παρί. Μέσα στη Νις λίγες ομάδες χαίρονται τη νίκη…
Η Λιλ είναι πολύ καλύτερη της Μπορντό και νομίζω ότι δε θα έχει πρόβλημα, εκτός αν η κακοκαιρία βάλει το χέρι της…
Για μια ακόμη φορά το άρθρο σου είναι εξαιρετικό !

Unknown είπε...

Βλέπω ότι διαπιστώνεις σπρώξιμο της Παρί ? Δε νομίζω οι Γάλλοι να έχουν υποσχεθεί το πρωτάθλημα στους Άραβες. Θα πέσουν πολύ στην υπόληψη μου αν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Ελπίζω ν’ αδικηθούν και σε κάποια παιχνίδια, ώστε να θεωρηθούν όλα τελικά ανθρώπινα λάθη…

Adons είπε...

Φίλε μου Κάνθαρε έχω την αίσθηση ότι στην PSG πλέον έχουν καταλάβει ότι είναι η καλύτερη ομάδα που θα παίζει χωρίς άγχος και θα κερδίζει τα παιχνίδια. Σε αυτό το σημείο μου θυμίζει πολύ τον Ολυμπιακό εδώ στην Ελλάδα. Που με ένα ξέσπασμα δεκαλέπτου καθαρίζει τα παιχνίδια χωρίς να παίζει καλά. Αυτό νομίζω ότι πρώτη φορά το βλέπουμε στη Γαλλία. Συνήθως η ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο έπαιρνε και το πρωτάθλημα.

Όσο για τη Lille νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το παιχνίδι. Ούτε η Borbeaux παιζει καλά παρά μόνο αμυντικά και μάλιστα η πορεία της μου προκαλεί κάποια έκπληξη.

Adons είπε...

Φίλε μου betonia ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...η PSG έχει πάρει ως τώρα τα περισσότερα πέναλτυ στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε σημεία που είναι καθοριστικά. Τέλος πάντων δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Δεν πρέπει. Απλά ελπίζω να μην το πάρει αέρα η PSG.

Unknown είπε...

Η PSG φέρνει άλλον αέρα στο championatt (καλό ή κακό, θα δέιξει). Μπήκε βίαια στο μεταγραφικό παζάρι και, όπως είπες, "αλλοιώνει" ελαφρώς τα χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος: δεν κερδίζει πλέον ο καλύτερος, αλλά ο πιο "επαγγελματίας" (όπως είπε κι ο Κάνθαρος). Το θέμα είναι, αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της ή θα παραμείνουν προσηλωμένοι στη φιλοσοφία που έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια: ακαδημίες, νεαροί παίχτες, παίχτες που πωλούνται ακόμη κι αν είναι αστέρια της ομάδας με σκοπό την κερδοφορία του συλλόγου κλπ.

Το γαλλικό, αν και δεν το παρακολουθώ στενά, μου αφήνει θετική εντύπωση λόγω των τακτικών που μπορείς να παρακολουθήσεις σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω να μην αλλάξει αυτό, με τα νέα δεδομένα που θέτει πλέον η PSG.

Adons είπε...

Φίλε μου Jim το championnat μπορεί να φαίνεται πιο άναρχο από το αγγλικό αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό τακτικά. Τα αποτελέσματα πολλές φορές προκαλούν εκπλήξη όπως πχ τώρα η Lyon που έχασε στην έδρα της από την Caen. Στο θέμα μας τώρα... Νομίζω ότι είναι στη κουλτούρα των Γάλλων οι ακαδημίες και οι πωλήσεις αστεριών με μερικές εξαιρέσεις, όπως η άρνηση της Marseille στην πρόταση 20 εκατομμυρίων της Tottenham για τον Remy. Φυσικά αυτό γίνεται και λόγω οικονομικών αφού οι περισσότεροι πρόεδροι δεν θέλουν να ξεφύγουν οι ομάδες τους με μεγάλα χρέη ακόμη και αν οι ίδιοι έχουν τεράστια οικονομική δύναμη. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά με τη βίαιη εισβολή της PSG και με παίχτες ευγνωσμένης αξίας μαθαίνουν και βελτιώνονται και οι ντόπιοι παίχτες. Δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβόμαστε κάτι τέτοιο. το καλό είναι ότι στη Γαλλία υπάρχει εξαιρετική πρώτη ύλη και εννοώ τους παίχτες και αυτό δεν θα αλλάξει οπότε για πολλά χρόνια ακόμα κάποιοι θα τα εκμεταλεύονται.

Unknown είπε...

Αντώνη, τι έγινε στο Lille-Bordeaux; Περιμένω ανάλυση!

Adons είπε...

Λοιπόν Jim τι να σου πω μετά από ενα τέτοιο παιχνίδι...Όταν μια ομάδα προηγείται στο σκορ 1-4 ισοφαρίζεται και μετά καταφέρνει να βάλει και πέμπτο μία είναι η εξήγηση! Ότι η άμυνα της Lille μετά τον τραυματισμό του Basa παραπέει. Ο Rozenhal παίζει λες και είναι σε ερασιτεχνικό και δεν μπορούν με τίποτα να δέσουν με τον Chedjou, τον έτερο αμυντικό! Η Bordeaux έπαιξε με αντεπιθέσεις και ότι βγει και της βγήκε αφου έκανε 6 σουτ στην εστία και έβαλε τα 5 και μάλιστα πολύ εύκολα σουτ! Επιβεβαιώθηκα σε αυτό που έγραψα στο άρθρο για το κέντρο της Lille που βοηθούσε και την άμυνα αλλά και τα αμυντικά κενά που λέω πιο πάνω στην ανάρτηση! Τελικά ο Cabaye λείπει πολύ από τη Lille. Ο Pedretti στο χτεσινό παιχνίδι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και ο καημένος ο Mavouba έτρεχε να καλύψει τις τρύπες από δω και από κει. Η Lille θύμιζε σκορποχώρι. Από τη μέση και μπροστά ομως ήταν χάρμα οφθαλμών και δεν θα πω τίποτα άλλο για αυτό. Όσο για τη Bordeaux, που πρώτη φορά βάζει πάνω από δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, έπαιξε όπως έπρεπε αν και εκτέθηκε αμυντικά κάτι που δεν το περίμενα ούτε από αυτή. Σαν τη γάτα με το ποντίκι θα έπαιζε και έτσι έπαιξε και της βγήκε. Έπαιξε χωρίς άγχος και αυτό φαινόταν στις κινήσεις τους αλλά και στην ευστοχία τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India