Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το κέντρο της Lille χάλασε

Αφορμή για την ανάρτηση στάθηκε το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής με τη Marseille στο Velodrome όπου οι πρωταθλητές καταβροχθίστηκαν κυριολεκτικά από την ομάδα του Deschamps! Έχοντας βέβαια παρακολουθήσει και άλλα παιχνίδια της Lille αυτή τη season παρατήρησα κάποιες διαφορές που έχει η σημερινή ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη που απ' ότι φαίνεται της έχουν στοιχίσει και σε βαθμούς αλλά και σε σιγουριά! Η ομάδα του βορρά τα βρίσκει σκούρα! Την περσινή season δεν έχασε από κανέναν κατά κράτος. Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τι είναι αυτό που λείπει από τη φετινή Lille; Θα καταφέρει ο, κατά γενική ομολογία στη Γαλλία εξαιρετικός προπονητής, Rudi Garcia να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση πριν η ομάδα του χάσει οριστικά το τρένο του πρωταθλήματος;
 
      Πριν προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα θα ήθελα να αναφερθώ στις καλοκαιρινές κινήσεις που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο. Η διοίκηση της Lille μαζί με τον προπονητή αλλά και τον ίδιο τον Eden Hazard αποφάσισαν από κοινού να μην παραχωρηθεί ο παίχτης για να στηρίξει την ομάδα στο Champions League! Αποφάσισαν όμως να πουλήσουν τον Gervinho στην Arsenal, τον Adil Rami στη Valencia και τον Yohan Cabaye στη Newcastle! Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων είναι να βάλει η ομάδα στα ταμεία της περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ! Στη θέση αυτών πήρε τους Payet και Joe Cole, Marco Basa και Benoit Pedretti αντίστοιχα. Άνοιξε μεγάλη συζήτηση στη Γαλλία και ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Garcia όχι για τους παίχτες που έφερε στην ομάδα αλλά για αυτούς που έδιωξε και ειδικά για τους δύο πρώτους. Κριτική στο ζήτημα πως θα καταφέρει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός χάνοντας παίχτες κλειδιά και όχι αν αυτοί που ήρθαν στην ομάδα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι.
 
     Ο Rudi Garcia προτιμά να παίζει η ομάδα του 4-3-3. Ο Gervihno είχε αναλάβει το ρόλο του δεξιού εξτρεμ (winger που λένε και οι Άγγλοι) όπου μπορούσε και κινούνταν πάνω στη γραμμή όπως κάνει κάθε αξιόπιστος εξτρέμ. Η διαφορά όμως είναι ότι ο εκρηκτικός και γρήγορος Ιβοριανός έχει την ικανότητα και μάλιστα το έκανε πολύ σωστά στο να συγκλίνει προς το κέντρο. Τέλος είναι αυτό που λένε και πάλι οι Άγγλοι "a match-winner player". Μάλλον αυτά είδε και Wenger και κατέληξε σε αυτή την επιλογή το καλοκαίρι. Και ο Cole όμως αλλά και ο Payet κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά, ίσως όχι τόσο συνδυαστικά και καλά για το σύστημα του Garcia αλλά σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Ο δυναμισμός και η δυναμική του Adil Rami όπως και η σχετική του γρηγοράδα αντικαταστάθηκαν επάξια και ίσως καλύτερα από τον Μαυροβούνιο κεντρικό αμυντικό Marco Basa.

 
     Μέχρι εδώ όμως δεν υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα! Την περσινή περίοδο που κατέληξε στο θρίαμβο τελικά της ομάδας του βορρά το κέντρο της ήταν τόσο συνεπές στις εμφανίσεις του και τόσο δεμένο που κατάπινε οποιοδήποτε άλλο βρισκόταν απέναντι του παίρνοντας έτσι τον έλεγχο του παιχνιδιού για λογαριασμό της Lille. Έφτασαν μέχρι το σημείο που οι Γάλλοι δημοσιογράφοι αλλά και εγώ να το συγκρίνουν με το θρυλικό εκείνο της Olympique Lyonnais που θαυμάσαμε όλοι την περασμένη δεκαετία και αποτελούνταν από τους Mahamandou Diarra, Michael Essien και Juninho Pernambucano. Ο απόφοιτος των ακαδημιών της Lille Cabaye είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος που ξέρει και μπορεί να χειρίζεται εξαιρετικά την μπάλα έχοντας παράλληλα πάρα πολλά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου και είναι και πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Garcia επωμίστηκε το δύσκολο, ομολογουμένως, έργο της αντικατάστασής του με τον Pedretti. Ο Pedretti όμως ενώ είναι καλύτερος πασσέρ δεν έχει το τρεξίματα αλλά ούτε είναι και καλός στα αμυντικά του καθήκοντα.

 
     Η τριάδα του κέντρου κατά τη γνώμη μου ήταν αυτή πoυ έδωσε το πρωτάθλημα στους Les Dogues. Το να τους βλέπεις πως κινούνταν αρμονικά στο χώρο καλύπτοντας ο ένας τον άλλο και αλλάζοντας συνέχεια ρόλους μεταξύ τους ήταν χάρμα οφθαλμών και πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. Δυστυχώς για τον Garcia, ο Pedretti δεν είναι Cabaye και δεν μπορεί να αλλάξει θέση με τον Balmont και τον Mavuba με τον τρόπο που γινόταν πέρσι με αποτέλεσμα το κέντρο της να είναι σχετικά προβλέψιμο, με συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας τους και άρα εύκολα αντιμετωπίσιμο. Το κέντρο της Lille χάλασε και έπαψε πια να είναι "fluid"! Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει στυλ παιχνιδιού και να παραμερίσει λίγο το αγαπημένο σύστημα του Garcia το 4-3-3!

 
     Μπορεί βέβαια η Lille να έχει χάσει από την περσινή της δύναμη, παραμένει όμως μια από τις καλύτερες ομάδες στη Γαλλία και μάλιστα με πάρα πολύ καλές προοπτικές! Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρομαι σε αυτές. Είναι ακόμη πολύ επικίνδυνη ομάδα με παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο γήπεδο και να κερδίσουν μόνοι τους παιχνίδια. Εγώ απλά θα ευχηθώ να ξαναδούμε ένα κέντρο σαν αυτό της Lyon τότε αλλά και σαν αυτό της Lille πέρσι και να απολαύσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία αυτή.

19 σχόλια:

Adons είπε...

Φίλε μου Catalan θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω στον Adil Rami της Valencia αν τον έχεις παρακολουθήσει!

Και αγαπημένε μου φίλε Scouser Jim θα ήθελα και τις δικές σου απόψεις πάνω στον Cabaye και στον Gervinho της Newcastle και Arsenal αντίστοιχα!

Και επίσης θα ήθελα να κουβεντιάσω με οποιονδήποτε άλλο έχει γνώμη και άποψη για το θέμα και για αυτούς τους παίχτες!

Unknown είπε...

Αντώνη η Λιλ τα δυο τελευταία χρόνια πράγματι παίζει ένα ποδόσφαιρο που μου αρέσει πολύ. Επίσης θεωρώ ότι πολύ σωστά την παρομοιάζεις μ’ εκείνη τη Λυών για πολλούς λόγους, αλλά δεν θ’ αναφερθώ τώρα σε αυτήν.

Η Λιλ πέρσι που πήρε το πρωτάθλημα, αλλά και πρόπερσι που τερμάτισε 4η, ήταν η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος. Πέρσι έβαλε 68 και πρόπερσι 72 γκολ, ενώ έβαζε 32 γκολ παραπάνω από αυτά που έτρωγε.

Για να μην κουράζω όμως με στατιστικά και πολλά λόγια, θα πω αυτό που μου αρέσει σε αυτές τις ομάδες.
Παίζουν 90 λεπτά με σκοπό να βάλουν γκολ. Δεν έχει σημασία αν το σκορ είναι 0-0, 2-0, 0-3 απ’ τα πρώτα λεπτά. Δεν έχουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους. Αμύνονται και επιτίθενται στο γρηγορότερο ρυθμό που μπορούν για 90 λεπτά.
Αυτές οι ομάδες μου αρέσουν. Να χάνουν 3-0 και να λες θα το γυρίσουν ή να νικάνε 3-0 και να λες θα βάλουν 10…

Τέλος πάντων, φέτος δείχνουν πιο δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα πούλησε πολύτιμες μονάδες και δυσκολεύεται, αλλά ας περιμένουμε και το δεύτερο γύρο.
Τα καινούργια γρανάζια της μηχανής, πρέπει να μάθουν να λειτουργούν όπως τα παλιά… Δεν γίνετε να λειτουργήσουν αμέσως υποδειγματικά … πρέπει να στρώσουν πρώτα…

The Catalan είπε...

Αγαπητε φιλε Αντωνη πολυ συντομα να σου πω οτι ο Ραμι αποτελει βασικη μονάδα στην άμυνα της Βαλένθια.Παρτενερ αλλαζει συχνα,αυτος ομως σταθερος διπλα ειτε στον Victor Ruiz είτε τον Dealbert.

Θεωρείτε σταθερος γενικα χωρις να εντυπωσιαζει αλλα δε νομιζω οτι το στυλ του ειναι το κλασικο στυλ κεντρικου αμυντικου στο ισπανικο πρωταθλημα.Η σωματοδομη του τον καθοδηγει σε εναν συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου τον οποιο εφαρμοζει σταθερα καλα.Απλα κανει τη συγκεκριμενη δουλεια που μπορει,ψηλο παιχνιδι,κεφαλιες,λιγο πιο πισω απο τον ετερο γρηγορο αμυντικο κοκ.Αυτο το κανει καλα,αλλα συνηθως τετοιοι παιχτες δεν εντυπωσιαζουν.Πολυ δυσκολα θα θεωρηθει ποτε top αμυντικος στο ισπανικο πρωταθλημα,αλλα μπορει να γινει ενας σταθερος και ιδιαιτερα χρησιμο αμυντικος απεναντι σε ιδιαιτερα δυσκολες επιθεσεις.

Leviathan είπε...

poli kali evdomada euxomai!! :)

Unknown είπε...

Αντώνη, για τον Cabaye υπάρχει η φήμη στην Αγγλία, ότι ο Wenger όταν είχε δει τις πολύ καλές εμφανίσεις του, μάζεψε τους σκάουτερ της Arsenal και τους ρώτησε γιατί δεν τον είχαν προτείνει, μιας και η γαλλική αγορά είναι ο κύριος στόχος τους. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ποτέ δεν πίστεψαν πως θα δεχτεί να μπει σε συζητήσεις με την Arsenal, γιατί θεωρούσαν ότι σύντομα οι Barcelona και Real Madrid θα κινούνταν για την απόκτησή του! Το δυνατό τμήμα σκάουτινγκ (και οι γνωριμίες) της Newcastle, κινήθηκαν μυστικά και εξασφάλισαν την υπογραφή του παίχτη.

Μου αρέσει πολύ. Δεν κρατάει την μπάλα τόσο πολύ, όσο συνήθιζε να κάνει, αλλά παραμένει ο κινητήριος μοχλός της Newcastle. Μαζί με τον Tiote συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο. Έχει αρκετές κάθετες πάσες στην περιοχή, έχει βάλει γκολ με σουτ (γενικά, δοκιμάζει το πόδι του συχνά) και όποτε χρειάζεται ρίχνει και καμιά κλοτσιά (η προβολή στον Spearing ήταν για απευθείας κόκκινη!). Συνοπτικά, στο Newcastle πιστεύουν πως έχουν βρει τον επόμενο αρχηγό της ομάδας και θέλουν πάνω του να προσαρμόσουν όλα τα πιτσιρίκια.

Ο Gervinho δε μου αρέσει ιδιαίτερα σαν παίχτης. Θεωρώ, πάντως, ότι αδικείται φέτος, μιας και η Arsenal συνολικά κινείται σε ρηχά νερά. Δεν έχει δώσει το κάτι παραπάνω, αν και μετράει κάποιες ασιστ στον Van Persie. Ήταν και άτυχος, καθώς πήρε κόκκινη κάρτα την πρώτη αγωνιστική, οπότε οι μουρμούρες άρχισαν να αφορούν και αυτόν. Εντούτοις, είναι παίχτης που μπορεί να κολλήσει στο σύστημα της Arsenal, αρκεί να μπει περισσότερο στο κλίμα της Premier League.

Adons είπε...

@Leviathan πολύ καλή εβδομάδα και σε σένα!

Adons είπε...

Φίλε μου betonia, η Lille όπως λες και εσύ άρχισε να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο με το που προσέλαβε τον Rudi Garcia στον πάγκο της. Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που δε χορταινω να το βλέπω. Ίσως μας καλόμαθαν πέρσι. Φέτος στον πρώτο γύρο έχουν ήδη πετύχει 33 ενώ την περσινή περίοδο είχαν πετύχει 34. Απλά φέτος οι άλλοι τα πηγαίνουν καλύτερα και ειδικά η PSG και φυσικά η Montpellier! Οσο για τα καινούρια γρανάζια θα πω μόνο ότι Payet, Cole και Basa δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί ενώ για τον Pedretti δεν νομίζω να μπορέσει ποτέ να προσαρμοστεί όπως δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις δύο προηγούμενες μεταγραφές που έκανε! Αλλά ας περιμένουμε και δεύτερο γύρο να δούμε τι θα γίνει!

Βασικά και εμένα ένας από τους λόγους που μου αρέσει το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι ότι οι ομάδες δεν ξενερώνουν ποτέ και ακολουθούν το πλάνο του προπονητή τους από την αρχή ως το τέλος! Πολύ δύσκολα θα βρεις γαλλική ομάδα να είναι διασκορπισμένη στο γήπεδο.

Adons είπε...

Δηλαδή Catalan μου λες ότι είναι ένας παίχτης τύπου Albiol? Καλός για υπερομάδα και αστέρι σε μία μικρότερου βεληνεκους ομάδα; Θεωρείς ότι δεν μπορεί να στάθει σε Real Madrid ή Barca? Εγώ πάντως είμαι της άποψης πως μπορεί αφού τον θεωρώ αυτή τη στιγμή καλύτερο από τον Puyol αλλά και από τον ξυλοκόπο τον Pepe! Διαφωνείς;

Adons είπε...

Φίλε μου Jim ομολογώ πως δεν ήξερα αυτά τα πράγματα για τον Cabaye και ειδικά για αυτή την φήμη με τον Wenger και τους scouter της Arsenal! Γνωρίζω από τη θητεία του στη Γαλλια ότι έχει καλή κάθετη πάσα και δοκιμάζει το πόδι του συχνά αλλά δεν ήξερα ότι η Newcastle έχει στηριχτεί σε τόσο μεγάλο βαθμό πάνω του ώστε να αποτελέσει κάποια στιγμή στο μέλλον αρχηγός! Μπράβο του πάντως! Απορία όμως : τι ρόλο έχει παίξει ο Cabaye στην ανέλπιστη άνοδο του Ba και σκοράρει συνέχεια? Κρίμα πάντως για τον Καταλανό να βλέπει την μισητή του αντίπαλο να κάνει τέτοια βήματα προόδου και η δικιά του να μένει σχεδόν στάσιμη!!!

Οσο για τον Gervinho νομίζω ότι δεν κάνει για το πρωτάθλημα της Αγγλίας αφού η σωματοδομή του δεν το επιτρέπει! Κάνει όμως για την Arsenal που είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να σρηρίξει τέτοιου είδους παίχτες!

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Καλησπέρα στο μπλογκ.
Εγώ είμαι της άποψης ότι η απώλεια του Rami είναι μεγάλο ζήτημα για τη Λίλ, όπως και αυτή του Cabaye. Οι δύο Γάλλοι έδιναν ηρεμία στη περιοχή τους ο καθένας και θεωρώ πως η Lille πληρώνει το τίμημα της μη επάξιας αντικατάστασής τους.

Ο Rami ήταν κατά τη περσινή σεζόν ο ηγέτης στα μετόπισθεν και πιθανόν το καλύτερο σέντερ μπακ του γαλλικού πρωταθλήματος. Ωστόσο θεωρώ πως η Lille τον έχασε σχεδόν τσάμπα, τα 5 εκατομμύρια είναι λίγα και η Valencia πέτυχε λίρα εκατό με μικρό σχετικά κόστος (η Arsenal έδωσε 10 μύρια για τον Koscielny, που είναι κατώτερος του Rami).

Ο Cabaye αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και δεν αντιμετωπίσει κάποιον τραυματισμό, το καλοκαίρι θα φύγει να πάει σε καλύτερη ομάδα. Κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα, είναι απλός, δεν κάνει κατάχρηση της ντριμπλας και έχει εξαιρετικές μεταβιβάσεις. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά και στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης που δεν θεωρεί ντροπή το να βοηθά αμυντικά. Τον θεωρώ πολύ χρήσιμο και αποκάλυψη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Για τον Gervinho έχω την ίδια άποψη με τον Scouser Jim, ούτε εμένα μου αρέσει πολύ, έχει μεν αρκετά θετικά στοιχεία, ωστόσο δεν μου δείχνει ότι μπορεί να πάρει μόνος του παιχνίδια, ούτε έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στους Κανονιέριδες. Ειδικά φέτος, πιο Απαραίτητος έχει γίνει ο Walcott παρά ο Ιβοριανός. Αλλά θα πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου, με τους νταμπλούχους Γαλλίας έκανε πολύ καλά παιχνίδια.

Ελπίζω να μην κούρασα.

Unknown είπε...

Αντώνη, χρόνια πολλά και καλά!

Θα συμφωνήσω με τον Μικρό Σκάουτερ, ότι ο Cabaye αν συνεχίσει έτσι και δεν έχει τραυματισμούς, θα φύγει από τη Newcastle. Για να μην πω καλύτερα, θα τον δώσουν οι ίδιοι! Αυτό που αφήνουν να εννοηθεί πάντως είναι η επιθυμία τους να μείνει χρόνια στην ομάδα. Βέβαια, αυτά μπορεί να είναι απλά για τις εντυπώσεις, ο χρόνος θα δείξει τι σκέφτονται.

O Ba είχε λίγες, αλλά καλές εμφανίσεις με τη West Ham πέρυσι. Προσωπικά, δεν ενθουσιάζομαι μαζί του, αλλά του αναγνωρίζω ότι έχει εξαιρετικό κατέβασμα της μπάλας, ικανότητα να τη διατηρεί στην κατοχή του και κυνηγάει το γκολ. Θέλω να τον δω σε ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ο Cabaye τον τροφοδοτεί αρκετά, αλλά εννοείται πως για να πάρεις την μπάλα πρέπει κι εσύ να κάνεις την κίνηση, πράγμα που συγκαταλέγεται στα θετικά του. Επίσης, ο Cabaye δε βοηθάει τόσο με τις πάσες του, όσο με το χώρο που ανοίγει. Ξέροντας οι αντίπαλοι αμυντικοί/ χαφ, ότι είναι παίχτης που σουτάρει, πε΄φτουν πάνω του πριν το σουτ, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο στον Ba, o οποίος αν πάρει την μπάλα με πλάτη, μπορεί να δημιουργήσει φάση.

Όσο για τον Gervinho, η σωματοδομή δεν είναι απαραίτητο προσόν για την Αγγλία, πλέον. Αυτή την αδυναμία την υπερκαλύπτεις με ποδοσφαιρική ευφυία. Τον συγκεκριμένο παίχτη δεν τον θεωρώ έξυπνο, αλλά σίγουρα είναι ικανός. Μπορεί να δώσει πολλά ακόμα, απλά πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Ας μην τον (κατα)κρίνουμε από τόσο νωρίς.

Υ.Γ. Μη νομίζεις ότι η Sunderland είναι στάσιμη. Και μόνο με την πρόσληψη του O'Neill ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια. Περιμένε και θα δεις τι μπορούν να κάνουν. Έχουν αρκετά καλό ροστερ και πιστεύω πως θα το αναδείξει.

Adons είπε...

Φίλε μου Μικρέ Σκάουτερ την καλησπέρα μου! Θα συμφωνήσω στο ότι ο Rami είναι απώλεια για τη Lille αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο είναι αυτή του Cabaye! Ο Basa νομίζω ότι παίζει πολύ καλά το ρόλο του σαν commanding center-back όπως έκανε ο Rami! Και με τον Basa όμως η Lille δείχνει σιγουριά στα μετόπισθεν! Ο Rozehnal είναι λίγο εκτός τόπου και ο τραυματισμός του Μαυροβούνιο θα στοιχίσει στη ομάδα του βορρά! Και εγώ νομίζω ότι η Valencia τον αγόρασε τσάμπα και ότι πέτυχε λίρα-εκατό που λες και εσύ! Παρ'όλα αυτά δεν νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος την περσινή περίοδο.

Adons είπε...

Ευχαριστώ Jim για τις ευχές και εύχομαι να είσαι και εσύ πάντα καλά!

Θα ξεκινήσω με τον Gervinho που θα συμφωνήσω και με εσένα και με τον μικρό σκάουτερ. Δεν ξέρω αν μπορεί να τα καταφέρει στην Arsenal αλλά στη Γαλλία όποτε οι άλλοι συμπαίχτες του στέρεβαν από ιδέες και ένιωθαν εγκλωβισμένοι πάντα έβγαινε αυτός με μια προσωπική ενέργεια ή μια πάσα που αρκούσε για να σκοράρει η Lille! Ξαναλέω ότι δεν τον έχω δει στην Arsenal.

Τώρα για τον Cabaye έχω μάθει ότι κάνει πολύ καλά παιχνίδια!Αλλά ρε Jim αν πιστεύουν ότι βρήκαν τον επόμενο αρχηγό και θέλουν να προσαρμόσουν πάνω του όλα τα πιτσιρίκια όπως λες στο πρώτο σχόλιο τότε γιατί να τον πουλήσουν? Εσύ θα πούλαγες τον Steven Gerard από τη Liverpool?

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά φίλε με υγεία...

Unknown είπε...

Το ότι θα τον ήθελαν για αρχηγό είναι μια σκέψη. Ίσως να το κάνουν για να δώσουν στους οπαδούς το επόμενο ίνδαλμα, μιας και το καλοκαίρι αποχώρησαν αγαπημένα παιδιά της εξέδρας: Barton, Nolan, Caroll. Πάντως, πιστεύω ότι δύσκολα θα τον κρατήσουν. Θα πρέπει να του εγγυηθούν πολλά, καθώς δεν είναι παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, που θα παίξει για τη φανέλα (όσο κι αν θέλουν οι οπαδοί να το πιστεύουν αυτό).

Για τον Gerrard σηκώνει κουβέντα. Τώρα, όχι. Πριν 7-8 χρόνια, ενώ ήταν αρχηγός, ίσως. Άλλωστε, είχε φτάσει ένα βήμα πριν την Chelsea. Σκέφτεσαι και το timing και την αποζημίωση. Και, φυσικά, υπάρχει διαφορά μεταξύ αρχηγού και σημαίας.

Adons είπε...

Eυχαριστώ για τις ευχές φίλε betonia! Να είσαι και εσύ πάντα καλά...

Δεν ξερω αν θελήσει και ο ίδιος Jim να είναι αρχηγός πάντως αυτό που έχω καταλάβει ως τώρα είναι ότι έχει όλη την καριέρα μπροστά του! Πάντως με εκνευρίζει το γεγονός ομάδες να δίνουν τους καλύτερους τους παίχτες! Αυτόισχύει και για τις γαλλικές ομάδες.Πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις θέλω να βλέπω να ξεπετάγονται ομάδες μικρότερου βεληνεκούς που να χτυπουν πρωτάθλημα όπως η Lille στη Γαλλία αλλά και η Blackburn λίγα χρόνια νωρίτερα!

birdy είπε...

Αντώνη συγχώρεσε την καθυστέρηση μου και δέξου τις ευχές μου.Τώρα για τις ομάδες και για τους παίκτες το μόνο που ξέρω είνει ότι στην εποχή μας υπάρχουν μόνο αρχηγοί και όχι σημαίες.Οι ομάδες πια και αγοράζονται αλλά και δημιουργούνται, μένει μόνο να διαλέξει κανείς τον τρόπο.

Adons είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σου birdy! Θα συμφωνήσω με το σχόλιο σου απολύτως και το προσυπογράφω! Εμένα μου αρέσει περισσότερο ο δεύτερος τρόπος αφού πάντα η δημιουργία είναι πιο ελκυστική στα μάτια μου! Αυτό αν θέλεις είναι το "παράπονό" μου από τις ομάδες που απλά αγοράζουν! Αγοράζουν από αυτούς που δημιουργούν με αποτέλεσμα να χάνεται λίγο και η αρχική δημιουργία. Είναι σαν να ακούς μία συμφωνία που να λες ότι είναι εκπληκτική και σου αρέσει να την ακούς και να ερχεται κάποιος και να βγάζει ένα κομμάτι και να το προσθέτει στο δικό του με αποτέλεσμα να χάνεται η αρχική δημιουργία!

KANTHAR0S είπε...

Σας απόλαυσα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India