Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Carling Cup - Semi-Final, Leg 1. Manchester City - Liverpool (preview)


Έφτασε και η ώρα των ημιτελικών! Manchester City εναντίον Liverpool, για μια θέση στον τελικό του Wembley. Δεύτερο παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα για τους 2 μονομάχους, ενώ σε δύο εβδομάδες από τώρα θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός στο Anfield. Απουσίες εκατέρωθεν, παιχνίδι με μεγάλη σκοπιμότητα, στο οποίο οι δύο προπονητές θα παρατάξουν ό,τι καλύτερο έχουν, καθώς έχουν δηλώσει ότι «καίγονται» για το τρόπαιο. Στο χθεσινό, πρώτο ημιτελικό, η Crystal Palace κέρδισε την Cardiff 1-0 και απέκτησε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

- MANCHESTER CITY
Δεν τα κατάφερε το Σάββατο απέναντι στη Manchester United. Έχασε 2-3, αποκλείστηκε από το Κύπελλο, ενώ έχασε και τον Kompany για 4 αγωνιστικές. Στις απουσίες πρέπει να προστεθούν και τα αδέρφια Toure, ο Ballotelli, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Silva, Dzeko.
Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Liverpool πριν μία εβδομάδα, αλλά και στο παιχνίδι με τη United απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Στο πρώτο, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, κατάφερε να νικήσει 3-0, εκμεταλλευόμενη σχεδόν όλες τις φάσεις που δημιούργησε. Στο δεύτερο, κατάφερε με 10 παίχτες να κάνει το 0-3, 2-3!
Ωστόσο, το σημερινό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό: δεν καίγεται για τη νίκη, καθώς υπάρχει επαναληπτικός. Όχι ότι δε θα την κυνηγήσει, απλά μπορεί να πάει έτσι το ματς όπου και η ισοπαλία να βολεύει. Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα. Ο Mancini θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, λογικά βάζοντας τον Savic σαν αλλαγή του Kompany. Περιμένω να δω τον παρτενερ του Barry στο  χώρο του κέντρου. Η κούραση είναι ένα μείον, αλλά και στο πρωτάθλημα νίκησαν 3-0, έχοντας παίξει μόλις δύο μέρες πριν με τη Sunderland. Θα παίξουν όπως τους έχουμε συνηθίσει, απλά περιμένω να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι, μιας και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το 0. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, θα υπάρχει και ο επαναληπτικός..

- LIVERPOOL
Μία κρύο, μία ζέστη.. Από την (κρύα) ισοπαλία με τη Blackburn, στην επιβλητική νίκη επί της Newcastle. Από το μούδιασμα απέναντι στη Manchester City, στο ξεμπούκωμα με την Oldham (5-1). Σίγουρα δεν περιμένω εμφάνιση τέτοια, όπως και στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι αμυντικοί δεν έκαναν πολλά λάθη, αλλά έχασαν πολλες τις μονομαχίες  στον αέρα και το πληρώσαμε στο γκολ του Toure. Στο σημερινό ματς, λείπουν δύο σημαντικές εναέριες απειλές  (Toure, Kompany), οι οποίοι μάλιστα σκόραραν στα παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον μας. Περιμένω τα χαφ, να μην αφήσουν καθόλου χώρους ελεύθερους και να εκμεταλλευτούν την απουσία του Toure. Δε θα έχουν το φόβο –τόσο- ότι κάποιος θα τους βγει στην πλάτη.
Στα συν, η μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης από τα παιχνίδια του Κυπέλλου, με πιο εύκολο αντίπαλο, αλλά και το ματς πρωταθλήματος σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Το passing game πρέπει να αρχίσει να μετουσιώνεται σε γκολ. Το ποσοστό επιτυχίας στις ευκαιρίες που δημιουργεί η Liverpool είναι κάτω από 10%! Τραγικό.. Λείπει κι ο Suarez.. Η αισιοδοξία, όμως, παραμένει.. Περιμένω ξεκίνημα του Maxi στην ενδεκάδα, αντί του Downing, όπως και του Gerrard. Νομίζω, ότι για αυτά τα παιχνίδια τον ετοίμαζε ο Dalglish. Στηρίζω τον Carοll, γιατί σκόραρε στο ματς με την Oldham με πανέμορφο σουτ στην κίνηση, αλλά και γιατί θα έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο με την απουσία του Kompany. Οψόμεθα..

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Έχω την αίσθηση ότι και οι δύο θα κατέβουν πολύ συντηρητικά στο ξεκίνημα. Το 0 στην άμυνα, πολλές φορές δίνει πρόκριση. Και οι δύο είναι από τις ομάδες που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στα παιχνίδια τους, οπότε νιώθω ότι θα το κάνουν και σήμερα. Η City δεν έχει χάσει φέτος στο γήπεδό της, οπότε το να πετύχει γκολ φαντάζει βέβαιο. Από την άλλη, η Liverpool θα είναι πιο υποψιασμένη, αλλά και πιο πεισμωμένη. Θέλει τον τίτλο και ξέρει ότι αυτό το ματς είναι το πρώτο βήμα. Αν και δεν έχει σκοράρει κατά της City στις τελευταίες επισκέψεις της στο Manchester, της δίνω τύχη να σκοράρει. Goal/goal, λοιπόν. Εύχομαι ο Caroll να επαναλάβει την περσινή του εμφάνιση..

Καλό παιχνίδι να έχουμε!

7 σχόλια:

capitano είπε...

Καλησπέρα και απο εμένα... κάποιες πληροφορίες για τον αγώνα θα δώσω: Απουσίες για την Σίτυ είναι τα αδέλφια Toure καθώς λείπουν για τις υποχρεώσεις της εθνικής τους. Επίσης απών είναι και ο Kompany ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γ. Πιθανή ενδεκάδα είναι Hart, Clichy, Lescott, Savic, Zabaleta, Johnson, Jong, Barry, Silva, Agüero, Dzeko (4-4-2).

Μια απουσια εχει η Λίβερπουλ του τιμωρημενου Suárez. Πιθανη ενδεκαδα είναι Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Gerrard, Adam, Bellamy, Henderson, Kuyt, Carroll (4-2-3-1).
Όσο για την δική μου πρόβλεψη είναι ότι και οι δυο ομάδες σκοράρουν αρκετά και το βλέπω για Over. Καλή επιτυχία στην ομάδα που υποστηρίζω , την Mεγάλη Liverpool

Unknown είπε...

Capitano, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συμμέτοχή σου στο blog, αλλά και για τη συμπλήρωση της ανάρτησης. Η ομάδα μας τα πήγε αρκετά καλά, όσον αφορά την τακτική προσέγγιση και το σκορ. Για το θέαμα, ασ'το καλύτερα.. (Δίνω δικαιολογία, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και της πολυετούς αποχής από τα τρόπαια).

Unknown είπε...

Πιστεύω ότι πολύς κόσμος είδε το χτεσινό παιχνίδι, μιας και το μετέδιδε ελεύθερο και όχι συνδρομητικό κανάλι. Για άλλη μια φορά, διαπίστωσα ότι (μάλλον) οι Έλληνες σπίκερ δεν ασχολούνται με το αγγλικό ποδόσφαιρο (υποθέτω και με τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα). Ο χθεσινός σπίκερ με κούρασε με το να μην πετυχαίνει τα ονόματα των παιχτών. Συμφωνώ ότι το να μεταδίδεις από στούντιο είναι δύσκολο, αλλά όταν παρακολουθείς ένα πρωτάθλημα, ή έστω τις πιο γνωστές ομάδες, τότε τους παίχτες τους καταλαβαίνεις από την "κοψιά" και μόνο. Ούτε κατηγορώ το κανάλι γιατί δεν έχει κάποιον που να ασχολείται με το αγγλικό, θα ήταν χαζό από τη μεριά μου, απλά επισημαίνω ότι είναι κουραστικό για όσους το παρακολουθούν.

Unknown είπε...

Ας μιλήσουμε και για το ματς.. Το χθεσινό παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυπικό των δύο ομάδων. Η City δεν είχε σχέδιο. Ή μάλλον, δεν είχε σχέδιο Β, όταν στράβωσαν τα πράγματα. Το ότι πήρε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αναμενόμενο, καθώς η Liverpool άφησε πολύ χώρο και μάρκαρε πίσω από το κέντρο. Το πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν έκανε τίποτα, παρ'όλο που βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Επίσης, δε μας έχει συνηθίσει στις πολλές σέντρες του δευτέρου ημιχρόνου. Φανερή η απουσία του Silva. κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στον Aguero, δεν πήγαινε κάποιος δίπλα του για να δώσει βοήθεια. Σημαντική και η απουσία του Toure, καθώς δεν υπήραχαν κινήσεις κάθετες από το άξονα (ο De Jong είναι τελείως διαφορετικός παίχτης). Σημαντική και του Kompany, που μπορεί να μη φάνηκε τόσο, διότι η Liverpool πέτυχε νωρίς γκολ και οπισθοχώρησε, αλλά στο πρώτο 15λεπτο και στη φάση του πέναλτυ, όλοι θα πρέπει να τον έψαχναν στις κερκίδες. τέλος, εκτός κλίματος ο Mancini. Διαμαρτυρόταν για τα πάντα. Δεν κατάλαβα το σκεπτικό του στην αλλαγή του Ballotelli: μπορεί να ήταν αναγκαστική αλλαγή, αλλά βάζοντας τον Nasri και όχι τον Dzeko, προχώρησε σε αλλαγή συστήματος. Δεν τον κρίνω, μέχρι να δω τι είπε στη συνέντευξη τύπου.

Unknown είπε...

Όσο για τη Liverpool, κρατάω την προσέγγιση του Dalglish στο παιχνίδι, αλλά και το σκορ. Μου άρεσε που, επιτέλους, είδαμε τον Bellamy δεξιά και τον Downing αριστερά (όσο τους είδαμε). Είχαμε αρκετή ταχύτητα στα άκρα. Επίσης, με τον Gerrard στην ενδεκάδα, το κέντρο (και η ομάδα) είναι διαφορετικό. Ο Spearing., όσο έπαιξε, ήταν πολύ άνετος, έχοντας σωστές μεταβιβάσεις. Μετά την αλλαγή (είσοδος Adam), είδαμε κάποια κενά πίσω από τα χαφ, μέχρι που γύρισε πίσω ο Gerrard και οι χώροι έκλεισαν. Ο Henderson μου άρεσε αρκετά ως το μόνο προωθημένο χαφ, αλλά λόγω της αμυντικής τακτικής του παιχνιδιού, δεν περίμενα κάτι περισσότερο από αυτόν. Ο Caroll, μπορεί να μην ξέρει κοντρολ, μπορεί να μην ξέρει να κάνει σωστή πάσα στα τρια μέτρα, αλλά πάσα με στήθος και κεφάλι, ξέρει πολύ καλά να τις κάνει! Χτες μου άρεσε πολύ, γιατί κέρδισε τις περισσότερες σέντρες του Reina, κάνοντας, μάλιστα, σωστό σπάσιμο της μπάλας στους πλάγιους χαφ. Επίσης, βοήθησε πάρα πολύ αμυντικά, κάνοντας ντουμπλάρισμα στο μαρκάρισμα των χαφ της City. Θα μου πείς, γι' αυτό τον πήρες; 'Οχι, αλλά για την ώρα, κι αυτό που προσέφερε ήταν πολύ σημαντικό.

Το ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε με 6 αμυντικούς, δε μου άρεσε, αλλά είναι ποδοσφαιρική λογική. Στη φάση που βρίσκεται η Liverpool, ζητείται τρόπαιο. Όταν παίζεις με την ομάδα που θεωρείται φαβορί για τον τίτλο, έχει μόνο νίκες εντός έδρας (και μία ήττα με 10 παίχτες από τη Manchester United), βλέπεις ότι παίζουν με σέντρες, ε, βάζεις τον Carragher για έξτρα βοήθεια στις κεφαλιές και ζητάς διπλή ζώνη άμυνας. Το δικαιολογώ, αλλά δεν το επικροτώ.

zoze_mourinho είπε...

Καλησπερα Μητσαρα και στην υπολοιπη παρεα...επειδη το ειδα και εγω το ματς θα κανω και εγω το σχολιο μου...η Σιτυ ηταν πολυ λιγη για το ματς ....με το που δεχτηκε το γκολ τελειωσε το ματς....δεν ειχε ορεξη να το γυρισει σαν να το παρατησε...κλειστηκε σωστα η Λιβερπουλ και κλειδωσε το ματς πολυ ανετα...συμφωνω με την αναλυση σου...επιτελους πρεπει να καταλαβει ο κόουτς οτι πρεπει να παιζει με τον Τζεραρντ πιο πισω...και Χεντερσον δημιουργο...οι αλλοι οπως τα πες...οσο για τον Στραικερ...δειχνει σαν να καιει η μπαλα...αμα παιξει σε ματς πολλα χωρις να δεχεται κριτικη...θα δειξει οτι μπορει...ευκαιρια για τιτλο φετος για Λιβερπουλ...!!!Η Σιτυ δειχνει κενα χωρις τον Τουρε στο κεντρο και αυτο δεν τους κολακευει καθολου με τετοιο ροστερ...ισα ισα τους ξεφτιλιζει ακουγοντας τον Μανσινι να λεει οτι θελει ενισχυση..!!! ιδωμεν..

Unknown είπε...

zoze, ο Henderson θέλει βελτίωση σε πολλά ατομικά χαρακτηριστικά του, αλλά μου αρέσει σαν παρουσία. Ξέρει να κλείνει σωστά το χώρο του, δίνει βοήθειες στα πλάγια, κατεβάζει την μπάλα και μοιράζει σωστά το παιχνίδι. Αυτό που θέλω περισσότερο είναι να πατάει περιοχή και να βελτιώσει τα σουτ του. Η θέση του είναι μπροστά από τα χαφ. Αν ωριμάσει περισσότερο (ποδοσφαιρικά), πιστεύω πως θα μπορεί να παίξει και με ένα μόνο αμυντικό χαφ δίπλα του.

Ο Mancini καλά κάνει και ζητάει παίχτες. Η ομάδα του φαίνεται πλήρης, αλλά δεν είναι. Έχει πολλούς πάιχτες που θα έπιαζαν βασικοί παντού, αλλά ο Toure είναι απουσία που δεν καλύπτεται με το υπάρχον ροστερ. Δεν τον θεωρώ κακό προπονητή, αλλά του χρεώνω σημαντικές ευθύνες στο γεγονός ότι η City δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο δράσης για να καλύψει τις απουσίες των Toure ή Silva. Αν πάντως καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα φέτος, η ιστορία αυτού του club αλλάζει, καθώς οι παίχτες του θα εμφανίζονται διαφορετικοί από το σημείο αυτό κι έπειτα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India