Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ligue 1 . Week 20 - Olympique de marseille vs LOSC Lille Metropolle (preview)

Όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση για την 20η αγωνιστική αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η φυγή των διεθνών Αφρικανών για να λάβουν μέρος στο κύπελλο Αφρικανικών εθνών, γνωστό ως AFCON. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το πιο ενδιαφέρον αυτής της αγωνιστικής αφού τίθενται αντιμέτωπες οι δύο προηγούμενοι πρωταθλητές! Το Velodrome ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο από τις καλύτερες ομάδες τις Γαλλίας αυτή τη στιγμή. Πάμε να τις δούμε μία-μία... 

Olympique de Marseille  :  Η ομάδα της Μασσαλίας έκανε το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της φέτος αλλά κατάφερε να τελευταία 13 παιχνίδια να μαζέψει 28 βαθμούς και να βρίσκεται κοντά στην τριάδα! Έχει στην σύνθεσή της των πρώτο στη λίστα των assist Valbuena με 9. Προέρχεται από την άνετη νίκη επί της Caen για το Coupe de la Ligue της Γαλλίας και μάλιστα εκτός έδρας με τον Didier Deschamps να δηλώνει ότι αυτό ήταν ότι καλύτερο για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Lille αφού κατάφεραν να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων. Ο Deschamps δήλωσε επίσης ότι πρέπει να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι και μην πετάνε στα σύννεφα αφού μόνο ο ίδιος ξέρει πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τη Lille. Είναι γεγονός ότι όλοι στη Μασσαλία θέλουν να συνεχιστεί το σερί καλών αποτελεσμάτων που έχουν μέχρι τώρα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την είσοδο στην τριάδα. Μπορεί παραδοσιακά η Marseille να τα πηγαίνει καλύτερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο απ' ότι τους άλλους μήνες αλλά θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το πως θα τα καταφέρει φέτος αφού οι αδερφοί Ayew, ο Kabore και ο Souleymane Diawara θα λείπουν με τις εθνικές τους για ένα μήνα περίπου και επίσης Gignac,Fanni,Morel και Diarra θα απουσιάσουν λόγο τραυματισμού! Ο Deschamps ζητά απεγνωσμένα επιθετικό εξ ου και η επιστροφή Bradao που αναμένεται να πάρουν στις πλάτες τους την επίθεση της ομάδας του μαζί με τον Remy!
 
LOSC Lille Metropolle  :  Οι νταμπλούχοι Γαλλίας δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά τη συγκεκριμένη περίοδο και δείχνουν να έχουν χάσει τη δίψα τους για νίκες και τρόπαια. Ο Rudi Garcia δήλωσε πως αυτός είναι ο λόγος της ήττας από το 11ο λεπτό με παίχτη λιγότερο Lyon για το Coupe de la Ligue. Το μόνο που τον χαροποίησε ήταν η απόδοση του Joe Cole που στα τελευταία 2 παιχνίδια έχει σκοράρει 4 γκολ! Έχουμε ξαναπεί ότι η ομάδα του βορρά είναι πρώτη στη λίστα κατοχής της μπάλας και είναι μια ομάδα που την ενδιαφέρει να ελέγχει το παιχνίδι. Αντιθέτως όμως με την περσινή χρονιά δυσκολεύεται πολύ στο γκολ με τον Sow να μην καταφέρνει να είναι όσο παραγωγικός ήταν πέρσι! Έτσι ο Garcia ψάχνει και επιθετικό αφού ο Tulio De Melo είναι τραυματίας! Στη Γαλλία λένε ότι αυτό το παιχνίδι θα δείξει ποια από αυτές τις δύο ομάδες έχει τις απαραίτητες δυνάμεις να κυνηγήσει την PSG και να διεκδικήσει τον τίτλο. Εγώ απλά εύχομαι να είναι και δύο! Σημαντική για την Lille είναι η απουσία του Μαυροβούνιου Marco Basa αφού ο Rozenhal δεν δείχνει το ίδιο αξιόπιστος. Το εκπληκτικό με τη Lille είναι ότι δεν θα χάσει κανέναν για το AFCON κάτι που θα τις δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι αήττητη εκτός έδρας ως τώρα.

Η Lille δεν είναι Caen οπότε η Marseille θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην πρωταθλήτρια. Ίσως να παρουσιαστεί πιο κουρασμένη απ' ότι συνήθως και αυτό να δίνει ένα πλεονέκτημα στους Μασσαλούς αλλά οι απουσίες που έχει και ειδικά αυτές των Andre Ayew και Diawara είναι πολύ σημαντικές! Η λογική μου υποδεικνύει τον 1 αλλά κάτι με χαλάει σε αυτό οπότε θα πάω με το Χ! Φυσικά αυτό για αυτούς που παίζουν ξερά σημεία αλλά για μένα πιο σίγουρο είναι το over στο 1.90 που είναι μια καλή απόδοση! Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους φέτος το ένα έληξε 5-4 υπέρ της Marseille και το άλλο 3-2 υπέρ της Lille! Άρα δεν βλέπω για ποιο λόγο αυτό το παιχνίδι να μην πάει στο over!

5 σχόλια:

The Catalan είπε...

Την καλήμερα μου αγαπητέ Adons!Νομίζω παιχνίδια μεταξύ δύο ομάδων που έχουν βάλει πολλά γκολ στα μεταξύ τους προηγούμενα,είναι επίφοβο να καταλήξει να είναι αρκετά κλειστό και με λίγα γκολ.Αλλά σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου γιατι από το λίγο που παρακολουθώ τα αποτελέσματα στη Γαλλία,θεωρώ αρκετά πιθανό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες!

Adons είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Catalan έχω και εγώ αυτόν τον ενδοιασμό που έχεις και εσύ! Πολλές φορές συμβαίνει αυτό που λες όπως και αντίθετα ομάδες που δεν σκοράρουν σχεδόν ποτέ στα μεταξύ τους παιχνίδια να βλέπουμε σκορ που δεν τα πιστεύουμε! Αλλά και πέρσι στα μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν over! Οπότε ας ελπίσουμε σε πολλά γκολ!

Unknown είπε...

Όταν η προϊστορία δείχνει πολλά γκολ, τότε η επιλογή σημείου είναι επίφοβη. Μου κάνει εντύπωση, πάντως, ο αριθμός των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα έχει σαν χαρακτηριστικό τους πολλούς κλειστούς χώρους. Μακάρι να βγει το over, να χορτάσουμε θέαμα (εμείς οι ουδέτεροι)!

Υ.Γ. Αντώνη, ακούγεται τίποτε για το μέλλον του Joe Cole;

Adons είπε...

Αγαπητέ μου Scouser Jim έχεις δίκιο πως το γαλλικό έχει πιο κλειστούς χώρους από άλλα πρωταθλήματα. Νομίζω ότι είναι μεταξύ του ιταλικού και του αγγλικού πρωταθλήματος! Εύχομαι και εγώ για το over σήμερα και να δούμε υπέροχο παιχνίδι.

Για τον Cole, Jim, έχει δηλώσει ότι του αρέσει στη Γαλλία και δείχνει ευτυχισμένος εκεί. Έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στη Lille μιας και θεωρεί ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και ότι του αρέσει η φιλοδοξία και το πλάνο της ομάδας ως προς την ανάπτυξή της. Νομίζω ότι και οι διοικούντες στην ομάδα αλλά και ο Garcia είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία του Άγγλου ως τώρα. Οι σχέσεις και των δύο είναι άριστες. Αν τα βρουν στο οικονομικό με την Liverpool δεν βρίσκω κανένα λόγο στο να μην παραμείνει στις τάξεις της Lille!

Adons είπε...

Πιθανές ενδεκάδες :

Marseille : Mandanda / Azpilicueta, Mbia, Nkoulou, Traoré (or Morel) / Cheyrou, Lucho (or Diarra) / Amalfitano, Valbuena, Morel (or Lucho) / Rémy

Lille : Landreau / Béria (or Bonnart), Rozehnal, Chedjou, Bonnart (or Souaré) / Balmont, Mavuba, Gueye (or Pedretti) / Cole, Jelen, Hazard

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India