Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Premier League - Day 21. Επιστροφή στο πρωτάθλημα, χωρίς μεγάλα παιχνίδια


Χορτάσαμε ποδόσφαιρο στις γιορτές των Χριστουγέννων, είδαμε και τα ντέρμπι για το FA Cup και League Cup, καιρός να μπούμε σε κανονική ροή αγώνων. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο μεγάλο παιχνίδι. Το κυνήγι για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια συνεχίζεται.

- Blackburn Rovers - Fulham
H Blackburn πήγε να γίνει η ευχάριστη έκπληξη των γιορτών, αλλά στο τέλος τα έκανε μαντάρα. Πήρε ισοπαλία από τη Liverpool στο Anfield (1-1), νίκησε τη Manchester United στο Old Trafford (2-3), αλλά στο τέλος έχασε από τη Stoke εντός έδρας (1-2) και επανήρθε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παραμένει επικίνδυνη επιθετικά, αλλά εξαιρετικά δύναμη αμυντικά, παρότι ο κεντρικός αμυντικός της, Samba, ακούγεται ως μεταγραφικός στόχων των μεγάλων. Ο προπονητής, Steve Kean, συνεχίζει να παίζει τη θέση του από αγώνα σε αγώνα. Η Fulham δεν είναι τόσο καλή εκτός έδρας (δυσκολεύεται να σκοράρει), αλλά είναι μια ομάδα που στα δύσκολα, ξέρει να παίρνει την ισοπαλία. Αρκετά καλή αμυντικά. Θα διαλέξω την επιλογή του goal/goal, όχι τόσο γιατί πιστεύω στην επίθεση της Fulham, αλλά γιατί δεν εμπιστεύομαι την άμυνα των γηπεδούχων.

Τελικό αποτέλεσμα: 3-1

- Manchester United – Bolton Wanderers
Η United έρχεται από τη μεγάλη επιτυχία απέναντι στη City (2-3). Η Tottenham την έφτασε στη βαθμολογία, οπότε η νίκη απέναντι στη Bolton κρίνεται επιτακτική. Μες στο Old Trafford είναι ικανή για μεγάλα σκορ. H Bolton έχει καταφέρει να πάρει δύο διπλά τελευταία (με Everton και Blackburn), αλλά δε νομίζω να τα καταφέρει και τώρα. Άλλωστε, έχει ξεχάσει πως είναι να κερδίζεις έστω και ένα βαθμό στο Old Trafford. Πάντως, δεν τη βλέπω να κλείνεται στην άμυνα, δεν το έχει κάνει καθόλου φέτος. Λογικά στην επίθεση θα ξεκινήσουν οι NGog, Klasnic. Έχοντας στο μυαλό το στραβοπάτημα της United με τη Blackburn, δε θα μιλησω για νίκη  της United, αλλά για over. Το παιχνίδι προμηνύεται ανοιχτό.

Τελικό αποτέλεσμα: 3-0

- Derby CountyCoventry City
Όπως έχουμε τονίσει, αγγλικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η Premier League. Η Championship περιλαμβάνει σημαντικές ομάδες (δόξες του παρελθόντος) και δύο από αυτές αγωνίζονται το Σάββατο. Η Derby βρίσκεται στη 10η θέση, αλλά είναι μόλις δύο βαθμούς από την 6η θέση που οδηγεί στα play-off. Διανύει περίοδο φόρμας και εντός έδρας έχει κερδίσει τα 5 από τα έξι τελευταία παιχνίδια. Επίσης, έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα και σημαντικές νίκες απέναντι στις West Ham, Leeds και Hull. Η Coventry είναι τελευταία στη βαθμολογία, και έχει το χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Εκτός έδρας δεν έχει σημειώσει ακόμη νίκη. Ποντάρω στη νίκη της Derby, μιας και οι αποδόσεις που δίνονται είναι αρκετά υψηλές. Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι οι δύο πρόσφατες νίκες της Coventry εναντίον των Bristol και Brighton (εντός έδρας).

Τελικό αποτέλεσμα: 1-0


8 σχόλια:

The Catalan είπε...

Καλημερα Jim. O ΜΕΓΙΣΤΟΣ έχει χτίσει ένα παρα πολυ καλο σερί με νίκες τις τελευταίες αγωνιστικκές,αλλά θα χρειαστει πολλά για να πάρει/κλέψει την νίκη απέναντι στην Τσελσι. Ποσο πιθανό θεωρείς εσύ ένα Χ2 στον αγώνα;

Unknown είπε...

Καταλανέ, η ψυχολογία της Sunderland είναι ανεβασμένη. Στις γιορτές τα πήγε περίφημα, με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Manchester City. Ο O'Neill τα πάει περίφημα και έχει φέρει αισιοδοξία σε όλους. Από την άλλη, η Chelsea μπορεί να μην τα πήγε πολύ καλά στα παιχνίδια των γιορτών, αλλά εντός έδρας δύσκολα χάνει. Οπότε, δύσκολα χάνουν αυτοί, δύσκολα εσείς, καταλαβαίνεις πως περιμένω κλειστό παιχνίδι. Ο νικητής λογικά θα κριθεί στο γκολ. Στο διπλό δε δίνω πολλές πιθανότητες, αλλά η ισοπαλία έχει αρκετές.

Unknown είπε...

Λίγα λόγια για τα χτεσινά παιχνίδια:

α) Η Βlackburn κέρδισε 3-1 τη Fulham και έκανε άνω κάτω την ουρά της βαθμολογίας. Το ωραίο είναι ότι έπαιζε με 10 παίχτες από το 25 (αποβλήθηκε ο Yakubu, ο καλύτερος επιθετικός της). Παρ' όλα αυτά, με γκολ στις καθυστερήσεις του Α ημιχρόνου και στις αρχές του δευτέρου, κλέιδωσε τη νίκη. Η Fulham (ευτυχώς για μας) αντέδρασε και σκόραρε κι αυτή.

β) Η Manchester United μπορεί να έχει κάνει γκέλες φέτος, αλλά η Bolton δεν προσφέρεται γι'αυτό. Παρ'ότι προσπάθησε να αμυνθεί, η United έκανε πολλές ευκαιρίες. Το 3-0 δεν ήρθε τόσο εύκολα, καθώς στο Α ημίχρονο οι πολλές τελικές προσπα΄θειες των γηπεδούχων δεν ήταν επιτυχείς. Σημαντική η επανεμφάνιση Scholes στη βασική ενδεκάδα (σκόραρε το 1ο γκολ).

γ) Η νίκη των γηπεδούχων ήταν το λογικό αποτέλεσμα. Η Coventry ήταν αποδυναμωμένη, καθώς λίγες ώρες πριν έδωσε δανεικό (!) τον καλύτερό της επιθετικό, Lukas Jutkiewicz στη Middlesbrough. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, αλλά η ανωτερότητα των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 75'.

The Catalan είπε...

Σωστος ο Jim!!Mεσα στις προβλεψεις του!

Unknown είπε...

Σ'ευχαριστώ Καταλανέ! Μιας και αναφερθήκαμε στο Chelsea-Sunderland, να πούμε ότι πέσατε ηρωικά. Ίσως το Χ να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς χάσατε αρκετές καλές ευκαιρίες, αλλά η Chelsea έχει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και το απέδειξε. Δε μου κάνει εντύπωση η εικόνα της ομάδας σου, ξέραμε από πριν τι πάει να πει Martin O'Neill. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ταχύτατη αλλαγή που δείχνετε. Οι ίδιοι παίχτες που με τον Bruce είχαν κενά μεταξύ τους, έκαναν ευκαιρίες αλλά δεν τις τελείωναν σωστά και έκαναν πολλά ατομικά λάθη δείχνουν τελείως διαφορετικοί. Συμπαγής ομάδα, με ταυτότητα εντός του αγωνιστικού χώρου. Τα πιτσιρίκια τον σέβονται και τον δικαιώνουν. Σίγουρα θα έρθουν και οι στραβές, αλλά με τέτοιον καπετάνιο ξέρεις ότι το καράβι θα αντέξει και στα δύσκολα.

The Catalan είπε...

Να σου πω την αλήθεια Jim είχα μια ελπίδα ότι για ακόμα ένα παιχνίδι θα σκοραραμε στο 90 και θα παιρναμε εναν σπουδαιο βαθμό!Δε μας έκατσε όμως αλλά αναλογιζόμενοι τα μεγέθη νομίζω τα πηγαμε αρκετα καλά.Ο καπετανιος εχει δειξει τοσα χρονια τι ειναι ικανος να κανει,οι επιτυχιες του και το γεγονος οτι εμενε αρκετα χρονια στις ομαδες του,δειχνει πολλα.

Επίσης ένα σημαντικο στοιχειο για οσους δεν εχουν παρακολουθησει την Σαντερλαντ.Η ομάδα έχει αρκετα ταλέντα(Colback,McLean,Wickham,Meyler,Noble)και ελπιζω ο Μαρτιν να τους βελτιωσει για τότε μπορει να δουμε καλα πραγματα στο μελλον απο αυτή την ομάδα.

Go Black Cats!

Unknown είπε...

Φίλε, για μια ακόμη φορά είσαι μέσα σε όλα !!!
Η ομαδάρα δεν τα κατάφερε απέναντι στη Στόουκ... Μου είπες ότι το φοβόσουν το παιχνίδι κ’ επιβεβαιώθηκες και σ’ αυτό…

Unknown είπε...

Δυστυχώς, οι φόβοι για τη Liverpool βγήκαν αληθινοί. Η Stoke είναι η πιο "αγγλική" ομάδα από όλες στο πρωτάθλημα. Σκληρή ομάδα, παίχτες ξυλοκόποι που ξέρουν, όμως, και μπάλα, φάουλ στην πρώτη επαφή για πάγωμα του ρυθμού και, φυσικά, οι περισσότεροι είναι ψηλά κορμιά. Αν σκεφτούμε το πρόβλημα της Liverpool απέναντι στις κλειστές άμυνες, το Χ μύριζε από μακριά.

Πολλοί μπορεί να ξενίστηκαν από τα 3 μπακ που ξεκίνησε ο Dalglish. Σε αυτό δεν τον αδικώ, γιατί και πέρυσι αντιμετώπισε τη Stoke με παρόμοια αμυντική διάταξη, και ίσως αυτό να ενδείκνυται απέναντι στο συγκέκριμένο αντίπαλό που είναι απειλητικός στα στημένα. Παρά τους 3 κεντρικούς αμυντικούς, η ομάδα είχε επιθετική διάθεση, καθώς οι πλάγιοι μπακ έπαιζαν στα χαφ και δε γύριζαν συχνά πίσω. Το κακό είναι ότι επέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό σε αυτή τη διάταξη. Στα αρνητικά σημειώνω τα πολύ λίγα σουτ που επιχειρήσαμε.

Δεν πειράζει. Δεν ξεχνάω το τραγικό σημείο που βρισκόταν η ομάδα, περίπου ένα χρόνο πριν. Βρισκόμαστε σε περίοδο νέου χτισίματος, επομένως κριτίκες επιπέδου Σούπερ Λίγκα δεν τις παίρνω στα σοβαρά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά αισιοδοξώ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India