Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ligue 1 . Week 20 - Και ξανά απ΄την αρχή με το AFCON στη μέση

Καλή χρονιά να ευχηθώ σε όλους σας με ευτυχία, υγεία, καλά αποτελέσματα και κυρίως να δούμε όμορφο ποδόσφαιρο το 2012. Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την PSG στην πρώτη θέση με διαφορά 3 βαθμών από την έκπληξη Montpellier ενώ στις πιο πίσω θέσεις Lyon, Lille, Rennes και Marseille δείχνουν έτοιμες για τη μεγάλη αντεπίθεση! Όσοι παρακολούθησαν το championnat ως τώρα θα πρέπει να ξεχάσουν ότι έμαθαν για τον επόμενο μήνα περίπου αφού το AFCON ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και πολλές ομάδες θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν χωρίς την παρουσία των διεθνών Αφρικανών παιχτών τους. Με αυτό το στοιχείο θα πορευτούμε και εμείς στην 20η αγωνιστική που κυριολεκτικά όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι φωτιά...
 
Montpellier Herault SC vs Olympique Lyonnais  :  Μεταξύ τους έχουν 2 βαθμούς διαφορά. Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες παιχτών-κλειδιά (Belhanda, Saihi, El Kaoutari, Camara για τη Montpellier και Dabo, Chris, B. Kone, S. Kone, Mensah, Lovren, Gomis και Reveilliere για τη Lyon!). Οι γηπεδούχοι έχουν την καλύτερη επίθεση ως τώρα στο πρωτάθλημα με 39 γκολ ένω η επίδοσή τους στην έδρα τους είναι αξιοζήλευτη (έχουν μόνο 1 ήττα και 1 ισοπαλία). Ο προπονητής τους Rene Girard είπε στους παίχτες του να διαλέξουν αν θέλουν το Mosson να είναι κάστρο ή κέντρο διερχομένων για να τους τονώσει το ηθικό σχετικά με αυτό το παιχνίδι. Ξέρουν ότι η Lyon είναι πολύ ποιοτική ομάδα και ότι θα έρθει να κερδίσει για να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Το θέμα όμως αλλά και απορία δική μου είναι αν θα καταφέρει ο Dernis να αντικαταστήσει επάξια τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του νότου Belhanda! Ίδωμεν... Από την άλλη μεριά η ομάδα της κοιλάδας του Ρουν βρίσκεται σε εκπληκτική ψυχολογία με την νίκη της την περασμένη τετάρτη επί της Lille και μάλιστα παίζοντας με 10 παίχτες από το 11ο λεπτό. Ο Lisandro και ο Bastos κάνουν θαύματα στο γήπεδο και ανεβάζουν το επίπεδο της Lyon κατά πολύ (ο Lisandro έχει 9 γκολ τα τελευταία 8 παιχνίδια). Όπως έχει παραδεχτεί και ο προπονητής της Lyon Remi Garde αυτοί οι δύο είναι ο λόγος της ανεβασμένης απόδοσης της ομάδας του. Πέρα από τις απουσίες όμως αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι η κούραση αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι το 3ο σε διάστημα 7 ημερών και μάλιστα μίλησε και για unfair προς την ομάδα του αφού η Montpellier δεν έπαιζε τη Τετάρτη! Αλλά αν θέλεις το πρωτάθλημα σου να αναπτυχθεί θα πρέπει να το υποστείς αυτό! Καταλήγοντας, τα στατιστικά φέτος δείχνουν ότι η Montpellier θα είχε καθαρό προβάδισμα αλλά όπως έγραψα και στον πρόλογο για ένα μήνα θα πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στον πρώτο γύρο. Άλλωστε για αυτό το λόγο οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες. Είναι δύσκολο να βρεις ένα σχετικά σίγουρο σημείο αυτή την περίοδο στη Γαλλία. Η προϊστορία πάντως ειδικά των τελευταίων ετών λέει Lyon αλλά φέτος η Montpellier έχει άλλη ομάδα και πολύ καλύτερη. Όλα είναι μοιρασμένα οπότε θα στηρίξω το Χ με το ρίσκο που έχει στο να ποντάρεις στην ισοπαλία και ελπίζω να με δικαιώσουν! Άλλο σημείο είναι το over αφού και οι δύο ομάδες σκοράρουν σε κάθε ευκαιρία και επίσης οι επιθετικοί Lisandro και Giroud είναι σε εκπληκτική φόρμα.
 
Paris Saint-Germain vs Toulouse FC  :  Η PSG είναι η μόνη ομάδα που δεν θα έχει πρόβλημα με το AFCON. Μόνο ο Tiene θα λείπει από το οπλοστάσιο του Ancelotti! Στο ντεμπούτο του ο Ιταλός προπονητής αποκάλυψε ότι θα παίξει με το σύστημα του απολυθέντος Kombouare 4-2-3-1 και όχι με το αγαπημένο του 4-3-2-1 αφού η ομάδα του ήταν τραγική απέναντι στην 3ης κατηγορίας Locmine στο ματς κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη. Ο ίδιος το θεώρησε λογικό αλλά εμένα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη ειδικά αν έχει απέναντί της την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος! Βέβαια ο μόνος στόχος της ομάδας του Παρισιού είναι η νίκη και σε αυτό το ματς. Όπως δήλωσε ο Lugano η προπόνηση της PSG είναι ένα συνονθύλευμα από Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά κάτι που με προβληματίζει ακόμη περισσότερο για την χημεία και το δέσιμο που θα πρέπει να έχουν οι παίχτες μεταξύ τους! Τώρα θα είναι το δύσκολο για τους πρωτευουσιάνους αφού με κάθε στραβό αποτέλεσμα η πίεση θα μεγαλώνει και θα πρέπει να είσαι όσο πιο δεμένη ομάδα γίνεται για να ανταπεξέλθεις. Θα καταφέρει τελικά να κάνει μια καλή αρχή; Από την άλλη μεριά τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αφού η ομάδα του Casanova θα παραταχθεί χωρίς άγχος στο Parc de Prince μιας και βαθμοί ή βαθμός δεν είναι στο πρόγραμμα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όχι βέβαια ότι θα το παρατήσει αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο οι πιθανότητές της για πολλούς είναι λίγες. Η Toulouse είναι γνωστό ότι δεν σκοράρει εύκολα αλλά δεν δέχεται και γκολ εύκολα. Τι θα κάνει όμως τώρα που θα τους λείψουν οι Abdennour, Fofana και M'Bengue από την άμυνά της λόγο του αφρικανικού κυπέλλου εθνών; Ο Casanova δήλωσε προβληματισμένος για αυτό το γεγονός και σκέφτεται να παρατάξει τον Ettienne Capoue δίπλα στον Congre και να γυρίσει τον Tabanou στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και όλα αυτά γιατί ακόμη δεν εμπιστεύεται και πολύ τους μικρούς που έχει από τις ακαδημίες. Η φιλοσοφία φυσικά δεν θα αλλάξει δηλαδή το άμυνα-άμυνα και ότι βγει μπροστά θα είναι αυτό που θα στηριχτεί και σε αυτό το παιχνίδι ο τεχνικός της Toulouse. Τώρα η γνώμη μου είναι ότι η PSG θα τα καταφέρει στο τέλος και θα πετύχει το γκολ που θέλει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο οπότε σε πρώτη φάση επιλέγουμε τον 1! Για τους πιο τολμηρούς και το Χ δεν είναι άσχημο! Το under φυσικά είναι το πιο σίγουρο. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτό το παιχνίδι μου κάνει στο 1-0 (απλά έμπνευση)!!!
 
Girondins de Bordeaux vs Vallenciennes FC  :  Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερες αναρτήσεις οι Γιρονδίνοι ξεκίνησαν πολύ άσχημα το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να αγχωθούν και να αρχίσει να πλανάται μια αίσθηση αμφισβήτησης πάνω από το Abbe-Deschamps! Όμως ανέκαμψαν γρήγορα και κοιτούν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία πια. Η ομάδα τους έχει δέσει τουλάχιστον αμυντικά έχοντας σε αυτό τον τομέα πολύ καλή απόδοση ενώ επιθετικά υστερούν λίγο αφού τους λείπει ένας μέσος με φαντασία για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Στο Bordeaux κάθε άλλο από τη νίκη θα θεωρηθεί αποτυχημένο αποτέλεσμα αφού παίζουν με την χειρότερη ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια! Έτσι παίζοντας σοβαρά θέλουν να κατακτήσουν τους 3 βαθμούς και ανέβουν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία χωρίς να σκέφτονται την πιθανότητα να πέσουν κατηγορία. Κάτι που το σκέφτονται στην ομάδα του βορρά αφού οι εμφανίσεις τους στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές εντός! Ενώ μπορούν να κοιτούν με μεγάλη περηφάνια τα παιχνίδια στην έδρα τους, στα εκτός θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται! Έχουν μαζέψει μόλις 2 βαθμούς σε σύνολο 30 που φυσικά είναι και η χειρότερη επίδοση στο championnat. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αφού τα πράγματα σε αυτό το παιχνίδι είναι ξεκάθαρα. Ο 1 είναι η πρώτη μας επιλογή και με ρίσκο το over αν μας κάνει τη χάρη η Vallenciennes και σκοράρει αφού οι Γιρονδίνοι δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Antoni egw exw paiskei tin Paris Saint-Germain kai tin Lyon. vlepw tin Lyon na anevenei.paizei kalitero podosfairo ta teleutaia paixnidia. edw stin kipro simera paizei Ael-Omonoia... Touros...

Adons είπε...

Αγαπημένε μου Τούρο η ομάδα του παρισιού κατάφερε να κερδίσει πολύ εύκολα την Toulouse η οποία δεν αντιστάθηκε καθόλου απέναντι στους επίδοξους πρωταθλητές! Περίμενα καλύτερη αντίδραση από την Toulouse που φαίνεται ότι θα επηρεαστεί πολύ από τις απουσίες που θα έχει στην άμυνα!

Η Lyon κατέβασε σχεδόν την δεύτερη ομάδα στο Montpellier και το πλήρωσε! Όσο καλοί και να είναι οι Lisandro και Bastos δεν μπορούν να πάρουν μόνοι τους ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε σήμερα! Έπαιξε και το ρόλο της η κούραση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει Lyon στο γήπεδο.

Όσον αφορά τους Γιρονδίνους παρ'όλο που δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι και να βγάλουν και το Over όπως ακριβώς το προβλέψαμε!

Μεγάλο το ντέρμπυ στην κύπρο και ειδικά με αυτά που γίναν στον πρώτο γύρο το κάνει άκομη πιο ενδοιαφέρον το παιχνιδάκι! Αντε να δούμε ποιος θα το πάρει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India