Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ισπανία 17η αγωνιστική. Jimenez και Simeone σε δύσκολο έργο


Την καλημέρα μου σε όλη την παρέα. Αυτό το Σ/Κ μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια για όσους ασχολούμαστε στοιχηματικά με την κατηγορία για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και οι αλλαγές προπονητών που είχαμε σε αρκετές ομάδες πριν μας βρει το νέο έτος. Οι Ισπανοί συνηθίζουν να λένε «άλλαξες προπονητή,σίγουρη νίκη» και μπορεί αυτή η φράση να μην βγαίνει πάντοτε σωστή, αλλά δεν έχει βγει τυχαία και αντιπροσωπεύει την ευμετάβλητη συνήθως ψυχολογία των ισπανικών ομάδων. Ας περάσουμε όμως στους αγώνες συγκεκριμένα...


  
          Racing SantanderZaragoza : Η ομάδα της Αραγονίας έδιωξε έναν προπονητή με βαρύ όνομα όπως ήταν ο Aguirre και εναπόθεσε τις ελπίδες για παραμονή της στην κατηγορία σε έναν προπονητή αρκετά γνωστό μας, τον Manolo Jimenez. Ο Jimenez αναλαμβάνει μια ομάδα με ηθικό στο χαμηλότερο δυνατό σημείο και μια ομάδα με καμία πίστη στις δυνατότητές της και πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα για να έχει ελπίδες η Σαραγόσα. Πολλοί στην Ελλάδα τον χαρακτήρισαν ανεπαρκή, λίγο ακόμα και παπατζή τον έχουν πει και φαίνεται ότι είχαν δίκιο αφού η ΑΕΚ από τότε σκοράρει σαν πολυβόλο, πρόσφατα έριξε 5αρα στην Δράμα και τελικά αποδείχτηκε ότι το πρόβλημά της ήταν ο προπονητής της. Οποιαδήποτε κι αν είναι η άποψη όμως του καθενός για τον Jimenez εγώ θυμάμαι ότι όταν ανέλαβε η ΑΕΚ με επίσης πεσμένο τότε ομαδικό ηθικό έριξε 4 στο Χαριλάου και κέρδισε τον ΠΑΟ. Κύρια χαρακτηριστικά της τότε το σωστό πρέσινγκ και η καλή της άμυνα, τα οποία είχε περάσει σχετικά νωρίς στην ομάδα της ΑΕΚ. Αυτό νομίζω ότι θα προσπαθήσει να κάνει και στην Σαραγόσα παρά τις αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσει, οικονομικές και αγωνιστικές (ο Ponzio επέστρεψε στην Αργεντινή). Ο Jimenez είναι ρεαλιστής και δε πρόκειται να κυνηγήσει ούτε τα γκολ ούτε το θέαμα.
         Η Σανταντέρ από την άλλη όταν από έφυγε ο Κούπερ εμφανίζεται διαφορετική ακόμα και χωρίς προπονητή, αφού στον πάγκο της έως το τέλος της χρονιάς θα κάθεται ο τεχνικός διευθυντής της! Είχε κερδίσει την κάκιστη Villareal και συνεχίζει με όπλο την καλή της άμυνα έχοντας μαζέψει 5 βαθμούς στα τελευταία 3 παιχνίδια αποδεικνύοντας πόσο μεγάλο κακό της έκανε ο προηγούμενος προπονητής της. Κακά τα ψέματα όμως δύσκολα θα συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό καθώς δεν έχει και τους παίχτες για να το κάνει. Θα συνεχίζει να βασίζεται στην μαζική άμυνά της προσπαθώντας να κλέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η Σανταντερ αμύνεται μαζικά σε όλα της τα παιχνίδια ενώ η Σαραγόσα εμφανιζόταν ασύνδετη έως τώρα. Θεωρώ  ότι πρώτος της στόχος θα είναι να μη χάσει και να προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι. Το under συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες με απόδοση 1.60 όπως και το όχι g/g εγώ όμως θα επιλέξω να στηρίξω την Σαραγόσα περιμένοντας να την δω βελτιωμένη και θεωρώντας ότι θα ματώσει για να μην χάσει θα διαλέξω το Χ2 σε απόδοση 1.85


       Malaga – Atletico Madrid. Η Μαλαγα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα παρουσιάζει δύο πρόσωπα, ένα πολύ σοβαρό στην έδρα της κι ένα αλλοπρόσαλλο εκτός έδρας. Ο Πελεγκρίνι έχει περάσει κάποια στοιχεία που την καθιστούν καλό σύνολο και αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων πολύ καλών παικτών την καθιστούν μία εκ των διεκδικητριών μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Cazorla, Joaquin, Toulalan, De Michelis, Duda και Isco αποτελούν τις κυριότερες επιλογές του προπονητή και αν η ομάδα διέθετε έναν καθαρό γκολτζή θα τα πήγαινε ακόμα καλύτερα. Rondon,Nistelrooy και Juanmi έχουν πετύχει μέχρι στιγμής 4 γκολ μαζί και δεν αποτελούν την εγγύηση μπροστά στο τέρμα την οποία θα επιθυμούσε ο Πελεγκρίνι. Ο Πελεκρίνι θέλει και πρέπει να βελτιώσει κι άλλο την ομάδα του και οι τραυματισμοί των Baptista και Joaquin δεν τον βοηθούν και τόσο.
     Η Ατλέτικο από την άλλη μετά το πολύ καλό ξεκίνημα της στη σεζόν από έναν προπονητή που ειδικεύεται στις καλές εκκινήσεις στις ομάδες του, τον Manzano, παρουσιάζεται νωθρή στη  συνέχεια και μοιραία έπεσε στη 10η θέση. Η διοίκηση της ομάδας απευθύνθηκε στην παλιά δόξα της ομάδας τον Diego Simeone για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσει πάλι σε ευρωπαϊκή τροχιά. Η αλήθεια είναι ότι η Ατλέτικο παρουσιαζόταν πολύ light σαν ομάδα και η παρουσία του Σιμεόνε στον πάγκο της αποτελεί εχέγγυο ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί τουλάχιστον πιο σκληροτράχηλη. Το ρόστερ της ομάδας δεν είναι για αυτή την θέση (Falcao,Diego,Arda Turan,Gabi,Adrian,Alvaro Dominguez) και θεωρώ ότι πολύ σύντομα η Ατλέτικο θα εμφανιστεί βελτιωμένη.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η επίθεση της Μάλαγα δεν πετάει και φωτιές αλλά η απόδοση της Ατλέτικο μέχρι στιγμής ήταν κακή στα εκτός έδρας παιχνίδια(0-1-6 με γκολ 5-20) οπότε θεωρώ ότι η Μάλαγα φυσιολογικά  θα σκοράρει, όντας καλή και στα στημένα με τον Cazorla. Οπότε με δεδομένο την αναπτέρωση του ηθικού που πιστεύω ότι θα φέρει η παρουσία του Σιμεονε στον πάγκο της Ατλέτικο και την ποιότητα των επιθετικών παιχτών της οδηγούμαι στην επιλογή του g/g με απόδοση 1.72.

1 σχόλια:

The Catalan είπε...

Το παιχνιδι της Santander πηγε οπως ακριβως το περιμεναμε,ηρθε και το under και το οχι g/g και οσοι τις προτιμησαν απο το Χ2 δικαιωθηκαν.Ειπαμε να βρουμε μια αποδοση λιγο καλυτερη για το σημειο και φυγαμε απο τις αλλες προβλεψεις μας και τελικα μας βγηκε σε κακο.Σε οσους ειδαμε το παιχνιδι,καλο ξυπνημα!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India