Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

The Good, the Bad and the Sir!


Μπήκα κι εγώ στην ατμόσφαιρα  της περασμένης εβδομάδας και περίμενα: θα δώσουν τα «παιδιά» τα χέρια ή θα έχουμε συνέχεια στο σίριαλ; Τελικά, ο Suarez δεν έδωσε το χέρι και –άλλο που δεν ήθελαν- τα tabloids βρήκαν δουλειά για μέρες. Επιτέλους, βρήκαν τον κακό (Suarez), τον καλό (Evra) και τώρα ψάχνουν τον άσχημο για να ολοκληρωθεί ξανά η τριανδρία του Sergio Leonne. (Για την ώρα, το ρόλο του Άσχημου τον παίρνει ο Dalglish, επειδή δεν πήγε στην συνέντευξη τύπου).

Το νέο επεισόδιο ξεκινά κάπως έτσι:

Στο παιχνίδι, όλα κυλούν ήρεμα – ίσως ένα από τα πιο βαρετά ντέρμπι που έχουμε δει- με ελάχιστες φάσεις, και 3 γκολ δώρα στους επιθετικούς των δύο ομάδων. Κάθε φορά που ο Suarez έπαιρνε την μπάλα, οι φίλοι της Manchester United τον γιούχαραν. (Είχε πλάκα, γιατί όταν κρατούσε την μπάλα ακουγόταν ένα μακρόσυρτο «ουουου..», ενώ όταν έδινε πάσα με τη μία, το «ου» ήταν κοφτό. Αστεία πράγματα..) Το σφύριγμα της λήξης βρίσκει τη Manchester United να κερδίζει 2-1 και να περνά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι φίλοι των γηπεδούχων μέχρι που γίνεται το εξής: ο Evra πανηγυρίζει έξαλλα, χτυπάει το χέρι στο στήθος, κάνει το γύρο του θριάμβου και ξεσηκώνει τον κόσμο και τέλος, πάει και πανηγυρίζει μπροστά στον Suarez. Μέχρι να προλάβει να καταλάβει τι έκανε, έχει πέσει πάνω του ο διαιτητής της αναμέτρησης, Phil Dowd και όλη η Liverpool. Ή μάλλον, όχι όλοι: o Suarez συνέχισε το δρόμο του προς τα αποδυτήρια. Και έχουμε το αστείο σκηνικό: μπαίνει η αστυνομία να χωρίσει τους ποδοσφαιριστές και ο Evra δεν μπορεί να φύγει από το γήπεδο, μέχρι να αποχωρήσουν οι ποδοσφαιριστές της Liverpool. O Dalglish δεν πήγε στη συνέντευξη τύπου, για να μην οξύνει τα πνεύματα, όπως είπε, και ο Ferguson έκανε τη δήλωση ότι ο Suarez είναι ντροπή για τη Liverpool. Αυτά είναι τα γεγονότα. Να πω κι εγώ την άποψή μου:

Στο παλιότερο άρθρο, σχετικά με την τιμωρία του Suarez είχα πει ότι καλά έκανε ο Evra και δήλωσε το περιστατικό. Είναι σημαντικό να παταχθούν τέτοια κρούσματα, καθώς ο ρατσισμός δεν έχει θέση σε υγιείς κοινωνίες (αν θέλουμε να έχουμε τέτοιες). Στη συνέχεια, όμως, διατύπωσα κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν όντως ήθελε να ασχοληθούμε με την επίθεση ή με τον Suarez γενικά. Στο σαββατιάτικο παιχνίδι, ο Evra προσπάθησε να προκαλέσει τον Suarez, αν και τελικά δεν τα κατάφερε: πέτυχε, όμως, να εξοργίσει τους υπόλοιπους. Θέλω να δω τώρα τη στάση της FA: θα τοποθετηθεί πάνω στο θέμα ή θα τηρήσει σιγή ιχθύος, όπως στην περίπτωση του Terry; Ή αν θα αχοληθεί με τα συνθήματα που ακούστηκαν «Suarez is a racist, na, na, na..»; Ή αν θα ασχοληθεί με το προκλητικό εξώφυλλο του περιοδικού Red Issue, των φίλων της United:


Θέλω να δω τώρα τα MME που «ξέσκισαν» τον «κακό» Suarez (και πιο πολύ την ηθική Daily Mail, αλλά και τα δικά μας, τα ελληνικά) αν θα ασχοληθούν καθόλου με τη στάση του «καλού» Evra, ο οποίος αποτελεί πρότυπο επαγγελματία (όπως με την εθνική Γαλλίας στο τελευταίο Mundial). Θα περιμένω…

Το αριστερό μπακ της United τι ακριβώς προσπάθησε να πετύχει; Νευρίασε επειδή ο Suarez δεν του έδωσε το χέρι και δεν του είπε «sorry lad, lets have a pint after the game, in Cavern Club»; Μπαίνεις σε μια διαμάχη με τον άλλο, τον κατηγορείς για ρατσιστική συμπεριφορά (ενώ δηλώνεις ότι δεν πιστεύεις πως είναι ρατσιστής!!), δέχεται μια μεγάλη τιμωρία και περιμένεις να σου δώσει το χέρι; Είπαμε, αλητάκος ο Suarez, αλλά ας σκεφτεί ο καθένας τι θα έκανε σε δική του περίπτωση. Παρόμοια, βάλτε στη σκέψη σας και το περιστατικό Materazzi-Zidane. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λέω να κράξουμε κανέναν από τους δύο, απλά πάρτε θέση μέσα σας.
Όσον αφορά, πάλι, τον Evra κατάφερε να με πείσει ότι, ο πόλεμός του κατά του ρατσισμού είναι αγνός! Σίγουρα τα πανυγήρια αφορούσαν τη νίκη επί της Liverpool (οκ, τη μεγαλύτερη ομάδα στο Νησί κέρδισε, δεν είναι και λίγο), αλλά οι πανηγυρισμοί μπροστά στον Suarez έδειξαν το μεγαλείο και την ανωτερότητα απέναντι σε αυτό το χαμερπές ον που του επιτέθηκε ρατσιστικά (sic!). Συγχαρητήρια, whiner, που όταν ήρθε η αστυνομία και σε έδιωξε, εσύ κρύφτηκες πίσω τους και συνέχισες να ξεσηκώνεις το πλήθος. Ήταν πραγματικά ένα χτύπημα κατά του ρατσισμού. Έδειξες ότι είσαι άξιος αρχηγός της ομάδας σου.


Πάμε στον Ferguson. Στα mind games είναι άπιαστος. Το θέμα είναι ότι είναι τόσο καλός δημοσιοσχετίστας (παρ’όλο που βγάζει το προφίλ του αυστηρού) και θεωρείται αυθεντία σε ό,τι κι αν πει. Είπε χτες, αυτή την κουταμάρα για τον Suarez και έχουν αρχίσει όλοι να λένε ότι είχε δίκιο. Μιλάει για ήθος, ο άνθρωπος ο οποίος προπόνησε παίχτες όπως ο Eric Cantona, ο Gary Neville και Roy Keane. Αλλά μάλλον ξέχασε να τους νουθετήσει. Όταν όμως χαλούσαν το δικό του προφίλ, δε δίσταζε να τους "καθαρίσει" (Keane, Beckham). Χαίρε ήθος αμέτρητο.. Για απόδειξη, τα παρακάτω:



Πάντως, όσο λαλίστατος ήταν για τον Suarez, δεν ήταν για τον δικό του παίχτη: «o Evra δε συμπεριφέρθηκε σωστά», είπε. Τον έβαλε στη θέση του. Αυτή ήταν η δήλωση ενός πραγματικού Sir! Και μετά, ασχολήθηκε με το αγαπημένο του σπορ: τη Liverpool. (Το έχουμε καταλάβει «Sir», έχεις εμμονή με τη Liverpool. Σε κάθε σου κουβέντα, την αναφέρεις περισσότερο απ’οσο ο Mίνος τον ΠΑΟΚ! Στην αρχή έλεγες: να φτάσουμε τη Liverpool στα πρωταθλήματα. Την έφτασες. Έπειτα, «να να την περάσουμε». Την πέρασες. Τώρα λες: «να την περάσουμε στα Πρωταθλητριών». Keep chewing… Προς το παρόν, ασχολείσαι με τα δωρεάν μαθήματα ηθικής προς και δε σε βλέπω να σταματάς). Στην παρούσα συνέντευξη μίλησε για ντροπή στην ιστορία της Liverpool, o, είμαι-το-ίδιο-το-σύστημα-της-Premier-League, Ferguson. Ευχαριστούμε «Sir». Αλλά, κάποιες φορές καλύτερα να μασάς (την τσίχλα σου), παρά να μιλάς. Ή, μάλλον, πριν μιλήσεις, σκέψου τα σκάνδαλα στα οποία έχεις μπλεχτείς εσύ και πως βγαίνεις λάδι κάθε φορά. Πάντως, έτσι όπως έγινες Sir, μπορείς να περιμένεις και το νόμπελ Ειρήνης σε λίγα χρόνια…

Για τον Dalglish, ένα έχω να πω: κακώς δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου. Είσαι προπονητής μιας ομάδας που συμμετέχει στον οργανισμό Premier League, άρα πρέπει να παίζεις στο παιχνίδι των ΜΜΕ που τον χρηματοδοτούν. Ξέρω, είναι κυνικό αυτό που λέω, αλλά αυτή είναι η άποψή μου γενικά για τις συνεντεύξεις Τύπου (κάτι που με ξενίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα). Ξέρω ότι το έκανες για να μην μπλέξεις την ομάδα σε νέες περιπέτειες με τα λεγόμενά σου, αλλά δε θα ήταν η πρώτη φορά που τα βάζεις μαζί τους (και δεν τους έχεις βάλει λίγες φορές στη θέση τους). Μην κάνεις αυτά που κάνει ο «sir»…

Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ότι δε συνδέω τους Evra, Ferguson με την Manchester United. Η ομάδα έχει τεράστια ιστορία (μέρος της οποίας είναι φυσικά και τα δύο παραπάνω πρόσωπα), η οποία δεν σπιλώνεται έτσι εύκολα (κάτι που προσπαθεί να μας πείσει ο Ferguson για τον Suarez). Επίσης, δε δικαιολογώ τον Suarez για τα τερτίπια του. Όσο καραγκιόζης, όμως, είναι ο Suarez, άλλο τόσο είναι κι ο Evra. Απλά, προσπάθησα να τον απομυθοποιήσω λίγο, γιατί πολύ έγερνε η ζυγαριά υπέρ του.

Υ.Γ. Τι μου κάνατε, βρε απίθανοι; Η χώρα χάνεται κι εγώ ασχολήθηκα μαζί σας, ενώ είχα πεισει τον εαυτό μου να μην το κάνω. Ίσως γράψω και κάποια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου. Για την ώρα, μας δίνει καλές πάσες ο Κάνθαρος. Καλό (;) βράδυ σε όλους…

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Αν το καλοσκεφτείς, το ότι ο Κένι δεν πήγε στην συνέντευξη τύπου αποτελεί κι αυτό έναν τύπου mind game. Του στυλ ο coach είναι ενοχλημένος, τσαντισμένος, θα μιλήσει στο γήπεδο και τα λοιπά.

Ο τσίχλας σίγουρα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Μάντσεστερ, αλλά προς το παρόν αποτελεί ζωντανό κομμάτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όσο για τον Σουάρες, εννοείται ότι δεν είναι ντροπή. Και παιχταράς είναι και κωλόπαιδο δεν είναι. Άσε που έχω τις αμφιβολίες μου για το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης. Απλά ο τσίχλας έχει κερδίσει το δικαίωμα να δηλώνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, βέβαια, δεν θα άντεχε ούτε μία σεζόν.

Υ.Γ. Ο Κιν είναι/ήταν αιμοσταγής δολοφόνος.

Unknown είπε...

Δεν θα μπω στη λογική ποιος είναι χειρότερος απ’ τον άλλο σε συμπεριφορά. Η βλακεία άλλωστε δεν μετριέται εύκολα.

Μπορώ όμως να δικαιολογήσω μια συμπεριφορά υπό πίεση κι εκνευρισμό, αλλά όχι μια συμπεριφορά κοροϊδίας στον ήδη ηττημένο αντίπαλο. Αυτός δεν είναι για τιμωρία… για να μαζεύει τίποτα ψιλές είναι…
Πέραν αυτού, πλέον αμφιβάλω κι εγώ για το προηγούμενο περιστατικό. Αυτός φαίνεται να είναι τόσο κομπλεξικός, που και ομορφάντρα να τον πεις, θα σου κάνει μήνυση.

Κι ο τσίχλας… Ο ένας είναι ντροπή για τη Λίβερπουλ, ενώ ο άλλος απλά έκανε λάθος !!!
Εντάξει όπως το λεει ο Κάνθαρος… Σερ είναι και λεει ότι θέλει…

Unknown είπε...

@Kantharos: Κάνθαρε, δε θεωρώ ότι ήταν μέγα ατόπημα του Kenny. Μπορεί να το έκανε και για mind game, απλά οι συνεντεύξεις Τύπου είναι ένα από τα "κολλήματά" μου. Είναι το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όπου οι προπονητές πρέπει να μιλήσουν για την τακτική τους προσέγγιση στο παιχνίδι. Βέβαια, προϋποθέτει τακτική γνώση και από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πολλές φορές δεν ρωτούν θέματα σχετικά με το παιχνίδι, αλλά για οτιδήποτε άλλο (συνήθως κουτσομπολίστικο). Στην Αγγλία χαίρομαι τις συνεντεύξεις, διότι οι περισσότεροι προπονητές μπορούν να δώσουν μια καλή εικόνα για το τι είχαν στο μυαλό τους την ώρα του παιχνιδιού, αλλά και για ποιο λόγο έκαναν κάποια συγκεκριμένη κίνηση (αλλαγή παίχτη, διάταξης). Και επειδή θεωρώ τη συνέντευξη κομμάτι του προϊόντος "ποδόσφαιρο" (θες για τα κανάλια, θες για τον Τύπο, θες για τον κόσμο), ήθελα ο Kenny να παραστεί και να τους αντιμετωπίσει. Βέβαια, εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος ήξερε καλύτερα, αν η παρουσία του θα έκανε καλό ή όχι στην ομάδα, οπότε δεν μπορώ να τον κρίνω περισσότερο.

Ο "Knight Bachelor" coach δεν μπορεί να κριθεί προπονητικά, τουλάχιστον όχι από εμένα. Έχει καταφέρει, σε 25 περίπου χρόνια παρουσίας στη Man.United, να αλλάξει τρεις φορές την ομάδα του, εκσυγχρονίζοντάς τη. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την ασυλία που του έχει αποδοθεί. Και σαν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της, οι πράξεις του θα ταυτίζονται μέχρι ενός σημείου με την ομάδα του.

Για τον Keane, και λίγα λες. Ποιος Vinnie Jones μπροστά του;

Unknown είπε...

@betonias: Δεν έχουν νόημα τέτοιες κουβέντες, ποιος είναι δηλαδή καλύτερος ή χειρότερος. Απλά, η αγιοποίηση του Evra με ενοχλούσε. Και ενοχλήθηκα περισσότερο, όταν ο Suarez στοχοποιήθηκε και αυτή τη φορά, επειδή δεν έδωσε το χέρι, λες και είναι θέμα μείζονος σημασίας η χειραψία. Κανείς δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι ο Suarez ήταν κύριος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού (και ενώ όλο το γήπεδο τον έκραζε, και ενώ προκλήθηκε στο τέλος, δεν ξέφυγε). Αντίθετα, ο Evra αντέδρασε την ώρα της χειραψίας (κοιτούσε τις κάμερες και έδειχνε τον Suarez ο αστείος!), πήγε να ζητήσει τα ρέστα στο ημίχρονο, ενώ στο τέλος έδωσε το show του στο θέατρο. Αλλά, αυτός είναι το θύμα, βλέπεις και διακιολογείται. Το αστείο είναι ότι δύο ημέρες μετά, όλοι ασχολούνται ακόμη με τον Suarez, ενώ ο άλλος βγαίνει λάδι. Και το κακό είναι ότι εδώ στην Ελλάδα, δεν αναπαράγονται όλες οι βρετανικές ειδήσεις, αλλά οι πιο "δακρύβρεχτες", σκανδαλοθηρικές (ξέρεις, αυτές που μιλάνε για ηθική!) και κυρίως κάτι Daily Mail, the Sun και λοιπά φερέφωνα του κ.Ferguson. Οπότε, οι απόψεις και τα άρθρα που θα διαβάσεις σε "έγκυρα" ελληνικά sites, συνεχίζουν εκείνη τη γραμμή.

Ο Evra,πάντως, πήγε να τις φάει, αλλά μπήκαν στη μέση οι αστυνομικοί. Εντύπωση μου έκανε, ότι όπως και στη κατάθεση στην FA, έτσι και σε αυτό το περιστατικό, δε βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να τον υποστηρίξει. Τι σόι αρχηγός είναι αυτός;

Για τον Πάπα τα είπαμε παραπάνω.. Σαν Sir, είναι υπόλογος μόνο στη Βασίλισσα!

libelle είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Adons είπε...

Φίλε μου Jim, δεν ήθελα να σχολιάσω νωρίτερα, για να δω αντιδράσεις αλλά και για να μάθω περισσότερα γύρω από το θέμα! Ξεκινώ λοιπον... Όπως όλοι είδαμε ο Σουάρεζ δεν έδωσε το χέρι στον Εβρά, που περεπιπτώντος θυμίζω ότι αυτός είναι που ξεκίνησε τον όλο χαμό στην εθνική Γαλλίας με την ανταρσία κτλ. αλλά οι Γάλλοι νομίζω ότι έπραξαν πολύ σωστά με την τιμωρία των συγκεκριμένων γνωστών ποδοσφαιριστών, ή ο Εβρά δεν άπλωσε το χέρι θερμά για να τον χαιρετίσει ο Σουάρεζ όπως είδα σε μια φωτογραφία! Πέρα από το αυτό γεγονός έχω την εντύπωση ότι η Λίβερπουλ υπέστει ταπεινωτική ήττα σε όλους τους τομείς! Και συγκεκριμένα αναφέρω την απολογία του Σουάρεζ(!), το άδειασμά του από τη διοίκηση(!), η απολογία της Λίβερπουλ στη Utd(!) και τελικά η αποδοχή της απολογίας της ομάδας της Λίβερπουλ από την Utd σαν τελική νίκη. Μου θυμίζει το βασιλιά που που συγχωρεί τον υποτακτικό του...Σόρρυ αλλά έτσι ένοιωσα όταν διάβασα τα νέα! Η ήττα είναι μεγάλη αλλά τα λεφτά των χορηγών είναι πολλά. Τι να κάνεις όμως; Πρέπει να τα έχεις για να ζήσεις... Πάντως δεν περίμενα τέτοια πίεση στη Λίβερπουλ αλλά μάλλον οι κύριοι στην FA έχουν διαλέξει στρατόπεδο! Αλλά και εκεί είναι πολλά τα λεφτά. Το brand name της Utd είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ακόμα η αιχμή της FA για να διαφημίσει το προϊόν της. Οπότε και ο Sir μπορεί να λέει ότι θέλει και η Utd να μην τιμωρείται ποτέ. Η συμπεριφορά του Evra είναι προκλητική (αντίστροφος ρατσισμός που λέγαμε και στο προηγούμενο άρθρο σου) και προσπαθεί να εκμαιεύσει αντίδραση από τον Σουάρεζ ότι δηλαδή έκανε και ο Σουάρεζ στο πρώτο περιστατικό... Άρα 8 αγωνιστικές ποινή στον Εβρά! Κάνω κάπου λάθος; Και για όσους δεν ξέρουν δεν υποστηρίζω την Λίβερπουλ και ο Jim ξέρει την κριτική που της έχω κάνει αλλά την Άρσεναλ και αυτή έτσι για να λέω ότι είμαι κάτι στην Αγγλία και επειδή γαλλοφέρνει και λίγο. Θα ήθελα φίλε μου Jim να μου δικαιολογίσεις αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το σχόλιο μου.

Unknown είπε...

Αντώνη, η ιστορία με τη χειραψία τράβηξε αρκετά, σε σημείο που να έχουμε ξεχάσει ότι όλα ξεκίνησαν στο όνομα της "πάταξης του ρατσισμού". Φτάσαμε σε σημείο να παρακολουθούμε ένα μικρό σίριαλ (τι έκανε ο ένας, πως αντέδρασε ο άλλος), και ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι μιλούσαν για "ηθική" και απέδιδαν κατηγορίες εκατέρωθεν, τώρα φτάσαμε να λέμε πως έπρεπε να λειτουργήσει ο καθένας τους, να μην τραβήξει το θέμα βρε παιδί μου... Χορεύουμε στο ρυθμό των ΜΜΕ, χωρίς να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό, πριν μιλήσουμε.

Όσο για τα επικοινωνιακά, η ήττα της Liverpool είναι πράγματι μεγάλη. Πρώτον, ο Suarez ζήτησε συγνώμη επειδή το απαίτησαν οι χορηγοί. Οκ, καταλαβαίνω τη δύναμη των χορηγών στο παιχνίδι "ποδόσφαιρο", αλλά δεν καταλαβαίνω τη δική μας αδυναμία. Να του το ζητούσε η ίδια η διοίκηση, θα έλεγα οκ, αλλά οι χορηγοί;; Μήπως δεν είναι καν οι χορηγοί, αλλά η ίδια η FA;

Δεύτερον, η ομάδα άδειασε τον παίχτη της, πράγμα που δεν ξέρω πως το εξέλαβε ο ίδιος (και σίγουρα δημιουργεί αρνητικές σκέψεις σε μελλοντικούς σου παίχτες-στόχους). Θα επαναλάβω κάτι που είχα πει στο παλιότερο, σχετικό άρθρο: δε με ενδιαφέρει να μαλώσουν τον Suarez για τα μάτια του κόσμου, αλλά να τον συνετίσουν "ενδοοικογενειακά" (κι ας μην μάθουμε ποτέ, τι ειπώθηκε μεταξύ τους). Πρέπει να καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκεται και ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι παραδεκτές σε αυτόν τον σύλλογο. Αλλά, μην τον αδειάζεις τόσο άσχημα, έστω κι άλλα υποσχέθηκε κι άλλα έκανε. Δικαιολογησέ τον ελαφρώς, απέδωσέ το στη χαζομάρα του και στην προπόνηση δώστου να καταλάβει το λάθος του. Μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά και μετά κατηγορεις για εμπρησμό τον παίχτη σου.

Τρίτον, γιατί απολογήθηκε η διοίκηση της Liverpool στη Manchester United, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Τι ακριβώς έγινε, τόσο σημαντικό, που πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη σε επίπεδο διοικήσεων; Μήπως και γι'αυτό μας ασκήθηκε πίεση; Μάλλον όχι.. Ίσως οι νέοι ιδιοκτήτες να εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, γύρω από τις καλές σχέσεις με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και την επίδειξη ηθικών συμπεριφορών. Ίσως.. Θα περιμένω και τις επόμενες κινήσεις τους με άλλες ομάδες, αλλιώς θα πιστέψω ότι είμαστε τόσο αδύναμοι, που υπακούμε στις ορέξεις του Ferguson.

Αντώνη, δεν είναι το brand name της United η βιτρίνα της FA. Απλά, ο sir κάνει κουμάντο (γι'αυτό και είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει). Και σίγουρα η FA έχει διαλέξει στρατόπεδο. Πάντως, μην περιμένεις αντίστοιχη τιμωρία στον Evra. Δεν υπάρχει καν θέμα Evra, ξεχάστηκε ήδη, οπότε δε θα υπάρξει και τιμωρία. Είπαμε: η FA έχει διαλέξει στρατόπεδο..

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India