Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ligue 1 . Week 24 – Paris Saint-Germain vs Montpellier Herault SC (preview)


Ήρθε η ώρα για το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής αλλά και του championnat. Το παιχνίδι που θα έχει στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του. Ένα παιχνίδι που για πολλούς θα κρίνει το φετινό πρωταθλητή στη Γαλλία. Ετοιμαστείτε, καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και απολαύστε το παιχνίδι μεταξύ των πιο συνεπών ομάδων στο championnat αλλά και αυτών που με τον ένα ή το άλλο τρόπο έχουν κλέψει την παράσταση...


Paris Saint-Germain  :  Οι πρωτευουσιάνοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους με 0-3 απέναντι στην τωρινή αντίπαλό τους στον πρώτο γύρο. Αλλά ήταν ακόμη αρχή και το παιχνίδι στο Parc de Princes θα είναι τελείως διαφορετικό. Αυτό ισχυρίζεται ο Nene συμπληρώνοντας ότι η ομάδα του θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μπορέσει να έχει έναν αέρα 4 βαθμών. Επίσης πρόσθεσε ότι το παιχνίδι αυτό είναι καθοριστικό όχι μόνο για τους βαθμούς αλλά και στο ότι θα τους δώσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι Παριζιάνοι παρουσιάζονται ως φαβορί και αυτό μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Έχω πει ότι η PSG δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και οι νίκες που παίρνει είναι περισσότερο επαγγελματικές παρά λόγο της απόδοσής της και αυτό κάποια στιγμή θα το πλήρωνε όπως και έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι της στη Νίκαια όπου έμεινε στο 0-0. Η νίκη δεν είναι καθόλου σίγουρη για μια σειρά από λόγους. Καταρχήν επιστρέφει ο μεγάλος της αστέρας Pastore όπου αν ξεκινήσει δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει αφού ήταν εκτός δράσης για ενάμιση μήνα περίπου. Η συνεχής αμφισβήτηση του Gameiro από τον Ancelotti και η επιθυμία του να φέρει επιθετικό στην ομάδα με τα ονόματα να παρελαύνουν καθημερινά στις εφημερίδες έχει ρίξει την ψυχολογία του επιθετικού στα τάρταρα έτσι ώστε να μην είναι τόσο αποτελεσματικός όσο τον έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον αυτό είναι το πρώτο δύσκολο παιχνίδι για τον Ancelotti αφού μέχρι τώρα οι ομάδες που αντιμετώπιζε ήταν μικρότερου βεληνεκούς. Αν προσθέσεις ότι οι παίχτες του ακόμη δεν έχουν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και τρανταχτό παράδειγμα σε αυτό είναι και πάλι ο Gameiro μπορείς εύκολα να καταλήξεις ότι το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι για τους επίδοξους πρωταθλητές. Το καλό για τον Ιταλό προπονητή είναι δεν έχει προβλήματα τραυματισμού και ότι επέστρεψε και ο Tiene από το AFCON. Το άλλο όμως ακόμη καλύτερο για την PSG είναι ότι έχει παίχτες που μπορούν να σου πάρουν το παιχνίδι μόνοι τους.

Montpellier Herault SC  :  Η συμπαθέστατη ομάδα από τη νότια Γαλλία πηγαίνει στο Παρίσι σαν outsider που όπως δικαιολόγησα και πιο πάνω δεν είναι και τόσο. Σε αντίθεση με την PSG οι παίχτες της Montpellier παίζουν μαζί για 3 με 4 χρόνια με αποτέλεσμα να είναι δεμένοι σαν ομάδα και να έχουν βρει τη χημεία μεταξύ τους. Αυτό ήταν που τόνισε και ο πρώτος σκόρερ της ομάδα του νότου Giroud σε συνέντευξή του συμπληρώνοντας ότι η ομάδα του θα ανέβει στο Παρίσι χωρίς κόμπλεξ για να παίξει το παιχνίδι που έχει δείξει ότι παίζει μέχρι τώρα και ότι το πιο σημαντικό είναι να κάνουν μια μεστή εμφάνιση πέρα από το αποτέλεσμα αφού αυτό είναι τελικά που μεγαλώνει μια ομάδα και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω μαζί του. Η Montpellier όπως έχω ξαναπεί είναι μια ισορροπημένη ομάδα με πολύ κοντά τις γραμμές της και πολύ σφιχτή και δυνατή άμυνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ευκολότερο πρόγραμμα από την αντίπαλό της. Ο Rene Girard δεν έχει ούτε αυτός προβλήματα με τιμωρίες και μόνο ο Dernis θα λείψει για τον επόμενο μήνα λόγο τραυματισμού. Κάτι που δεν τον προβληματίζει και ιδιαίτερα αφού για μεγάλη του χαρά επιστρέφει ο Belhanda.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα η προϊστορία δεν νομίζω ότι μπορεί να πει πολλά οπότε καλύτερα είναι να μην την λάβουμε και πολύ υπόψη. Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι που και οι δύο θα κοιτάξουν να μην δεχτούν γκολ κάτι που σίγουρα θα επιδιώξουν οι φιλοξενούμενοι. Η ισοπαλία πραγματικά δεν χαλάει κανέναν και βολεύει και τους δύο αφού και η PSG θα παραμείνει πρώτη αλλά και η Montpellier θα είναι σε απόσταση βολής για να εκμεταλλευτεί τυχόν γκέλα της πρώτης και επίσης δεν θα χάσει στην έδρα της άμεσης ανταγωνίστριά της. Για το λόγο ότι οι πρωτευουσιάνοι είναι το φαβορί, το άγχος θα βρίσκεται στα δικά τους πόδια αφού τυχόν ήττα η ψυχολογική τους κατάσταση θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα και ίσως αρχίσουν οι γκρίνιες, κάτι αντίστοιχο που δεν αναμένεται στη Montpellier αν χάσει. Δεν ξέρω γιατί αλλά ο άσσος είναι πολύ χαμηλός στο 1.65 και δεν νομίζω ότι αξίζει. Αξίζει όμως το Χ στο 3.30 και το under στο 1.65 μιας και περιμένω ένα κλειστό ματς.

ΥΓ : Καλή επιτυχία να ευχηθώ και να απολαύσουμε ένα καλό παιχνίδι όπου η αγωνία θα είναι στο κατακόρυφο.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Βλέπω κλειστό σκορ. Ακόμα και το Χ δεν θα το θεωρήσω ως έκπληξη.

Η Παρί δείχνει να έχει μια σταθερότητα, έχει πολύ γρηγορη μετάβαση μπάλας και παιχτών από την άμυνα στην επίθεση και μια κινητικότητα που μπερδεύει τους αντιπάλους. Όσο για τον Γκαμέιρο, είναι καλός επιθετικός και χρειάζεται περισσότερη τροφοδότηση καθώς οι Νένε, Μενέζ και Παστόρε κρατούν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους και παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες.

Adons είπε...

Φίλε μου Κάνθαρε συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά σου. Είναι παρά πολλές οι φορές που ο Gameiro κάνει πολλές κινήσεις αλλά οι τροφοδότες του να μην επιλέγουν αυτόν.Αυτό έχει τεράστια επίπτωση στην ψυχολογία του επιθετικού.Τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι υπερβολικά αγχωμένος και να του λείπει η σπιτάδα που έβλεπες στο μάτι του την προηγούμενη χρονιά στη Lorient. Και οι τρεις μεσοεπιθετικοί κρατούν υπερβολικά πολύ την μπάλα.

Unknown είπε...

Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα, όλοι -όσοι δε γνωρίζαμε το γαλλικό ποδόσφαιρο- θεωρούσαμε ότι η PSG θα κέρδιζε άνετα τα παιχνίδια και θα κατάφερνε να πάρει το πρωτάθλημα εύκολα. Το γαλλικό πρωτάθλημα, με τους πολλούς κλειστούς χώρους, μας έδειξε ότι οι τίτλοι των εφημερίδων απέχουν από την πραγματικότητα. Μακάρι να μην κερδίσει η PSG ώστε η διαφορά μεταξύ των 2 να παραμείνει μικρή. Αν και ο χαρακτήρας των παιχτών της, περιμένω να κρίνει το ντέρμπι.

Adons είπε...

Jim η αληθεια είναι ότι και εγώ δεν θέλω να κεδίσει η PSG για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αν και δεν νομίζω ότι θα κρίνει τον πρωταθλητή το ματς, έχω την εντύπωση ότι το αντικτύπο που θα έχει στον ηττημένο θα είναι μέγάλο και ειδικά αν αυτός ειναι η ομάδα του Παρισιού.Μπορεί να το πάρει τελικά το πρωτάθλημα. Πάντως άνετα τα παιχνίδια δεν λες ότι τα κερδίζει. Όπως λέει και Κάνθαρος το Χ δεν θα το θεωρήσω ως έκλπληξη..Καλό μας αγώνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India