Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ligue 1 . Week 25 – Και τώρα τα δύσκολα...


Αφού ξεμπέρδεψαν με τα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα, Montpellier και PSG καταλαβαίνουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όπως τραγουδά και ένας γνωστός μας performer. Αυτή την αγωνιστική αντιμετωπίζουν Bordeaux και Lyon αντίστοιχα. Και οι δύο ξέρουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και με πολλά δύσκολα εμπόδια που πρέπει να υπερνικήσουν. Αλλά μόνο έτσι γίνεσαι πρωταθλητής! Όσον αφορά τους υπόλοιπους θα παλέψουν για το θαύμα σε ένα πρωτάθλημα που έχει δυσκολέψει πολύ...


Montpellier Herault SC vs Girondins de Bordeaux  :  Όσοι είδαν το παιχνίδι με τους νεόπλουτους του Παρισιού σίγουρα θα κατάλαβαν για πιο λόγο βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Η Montpellier αδικείται από το αποτέλεσμα αφού ήταν γενικά πολύ καλύτερη από τους έτερους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο Girard δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος για το αποτέλεσμα αλλά χαρούμενος για τους παίχτες του που ανταπεξήλθαν στην πίεση. Δεν περιμένω καμία μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι των γηπεδούχων αφού το ποδόσφαιρο που παίζουν όχι μόνο αξίζει θέασης αλλά φέρνει και αποτελέσματα όπως παραδέχτηκε και ο Hilton σε δηλώσεις του συμπληρώνοντας ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πιθανή. Κάτι τέτοιο ακούγεται για πρώτη φορά στο Stade de la Mosson, ένα στάδιο που θα φιλοξενήσει τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την περίοδο. Η Bordeaux είναι σε εκπληκτική φόρμα και μάλιστα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από όλες τις άλλες ομάδες. Ο πανέξυπνος Gillot προσαρμόζεται ανάλογα με της απαιτήσεις των ομάδων που δουλεύει. Εφαρμόζει ένα σύστημα που μοιάζει πολύ με αυτό της Napoli κάτι που έχει μπερδέψει τους αντίπαλους προπονητές και έτσι κερδίζει και τα παιχνίδια. Σε αυτό το παιχνίδι όμως φοβάται πολύ τα πλάγια μπακ της Montpellier που ανεβαίνουν και με τις σέντρες τους δημιουργούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες εκτός φυσικά από τους δύο μεγάλα ονόματα της Montpellier, Giroud και Belhanda. Ο άσσος δίνει 1.85 και θα τον εμπιστευτώ στηριζόμενος σε μία δήλωση του Gillot ότι τα σερί κάποτε τελειώνουν και ότι έχουμε άλλα παιχνίδια για να πάρουμε βαθμούς! Σας το εύχομαι λοιπόν αλλά μόνο για τα άλλα παιχνίδια κύριε Gillot.

Stade Brestois 29 vs Olympique de Marseille  :  Μετά το σοκ με τη Valenciennes στο πρωτάθλημα και τον θρίαμβο απέναντι στην Inter Milan η ομάδα του Deschamps ταξιδεύει στη Βρετάνη. Όπως είναι φυσικό οι Μασσαλοί ήταν απογοητευμένοι μετά το παιχνίδι ειδικά μετά τις νίκες των άμεσα αντιπάλων τους κάτι που κάνει την ανάγκη για τους βαθμούς πιο επιτακτική από ποτέ. Η ψυχολογία των παιχτών είναι σε υψηλά επίπεδα μετά τη νίκη της Τετάρτης αλλά κυρίως με το τρόπο που ήρθε! Από την άλλη οι γηπεδούχοι έχουν ξεμείνει από επιθετικούς αφού είτε λόγο τραυματισμού είτε λόγο τιμωριών δεν μπορούν να αγωνιστούν στο κυριακάτικο παιχνίδι. Την προηγούμενη αγωνιστική η Brest έφερε λευκή ισοπαλία στην Κορσική με τον τερματοφύλακά της να αποκρούει και πέναλτι μάλιστα στο τέλος του παιχνιδιού. Ο Dupont έδειχνε ευχαριστημένος με τον βαθμό μιας και ο στόχος τους ήταν να μην δεχτούν γκολ και τα κατάφεραν αλλά άλλο Ajaccio και άλλο Marseille. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές οι φιλοξενούμενοι τα πάνε καλά εκτός έδρας αλλά πολύ καλά τα πάει μέχρι τώρα και η Brest στην έδρα της αφού έχει χάσει μόνο από τη PSG. Ένα επιπλέον στοιχείο για τον αγώνα είναι ότι η Marseille δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στη Brest. Το σίγουρο σημείο είναι under αλλά δίνει απόδοση μόνο 1.50 αφού οι γηπεδούχοι έχουν πολύ καλή άμυνα και ειδικά στην έδρα τους ενώ με την έλλειψη που έχουν μπροστά είναι σχεδόν αδύνατο να σκοράρουν. Η Marseille σπάνια δε σκοράρει οπότε και το διπλό στο 1.90 γενικά αξίζει. Είναι αυτή η παράδοση όμως που θέλει προσοχή...

Stade Rennais FC vs LOSC Lille Metropole  :  Ίσως το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι έρχονται από τη βαριά ήττα με τη Saint-Etienne με 4-0 με τον Antonetti να δηλώνει ότι η ομάδα του είναι πολύ εύθραυστη και ειδικά στα στημένα. Οι Βρετόνοι κάνουν νομίζω την απαραίτητη κοιλιά που κάνουν όλες οι ομάδες κατά τη διάρκεια μιας season και αυτό φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματά τους. Οι πρωταθλητές από τη άλλη αμφισβητήθηκαν έντονα από τον τύπο αλλά και από τους φιλάθλους ειδικά μετά τη σφαλιάρα από τη Bordeaux. Ο Garcia σε δηλώσεις του τόνισε ότι πάντα ήξερε ότι η ομάδα του είναι δυνατή ψυχολογικά και ότι θα αντιδρούσε όπως και έκανε με τις εκτός έδρας νίκες με τη Lorient και τη Sochaux. Ο ίδιος ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τρεις συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας και μάλιστα σε μια εβδομάδα αλλά έχει πίστη στους παίχτες του ότι θα τα καταφέρουν, συμπληρώνοντας ότι δεν θα παρατήσουν την υπόθεση τίτλος έτσι εύκολα. Σε αυτό το παιχνίδι νομίζω ότι τα στημένα θα έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν αφού η Lille έχει σκοράρει τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα φορές από κόρνερ (8) ενώ ο Antonetti έχει κουραστεί να βλέπει την ομάδα του να δέχεται γκολ με αυτό τον τρόπο. Η άμυνα της Lille έχει διορθωθεί με την παρουσία του Cetto αντί του κακού Rozenhal. Όλα τα ενδεχόμενα και όλα τα σημεία είναι πιθανά σε αυτό το παιχνίδι. Ενώ η Rennes δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστική κάθοδο  και η Lille να έχει ξεπεράσει την κοιλιά που έκανε και να γυρίζει στα επιτυχημένα αποτελέσματα μου είναι δύσκολο να επιλέξω το διπλό απλά γιατί αυτό θα είναι η τρίτη συνεχόμενα νίκη της εκτός έδρας σε μια εβδομάδα. Μάλλον για Χ το βλέπω που δίνει και καλή απόδοση στο 2.95!

4 σχόλια:

Adons είπε...

Τελικά ο Gillot μας έκανε τη χάρη και μάλλον θα πάρει βαθμούς σε άλλα παιχνίδια αφού έχασε στο Stade de la Mosson με 1-0. Η Montpellier περασε πρώτη και τώρα θα δούμε αν θα αντέξει τελικά στην πίεση ή αν η PSG έχει τα κότσια να το κυνηγήσει.

Adons είπε...

Η παράδοση μάλλον είχε διαφορετική γνώμη από τη δική μου και η Marseille θα πρέπει να περιμένει την επόμενη χρονιά για να μπορέσει να την σπάσει. Να θυμήσω ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει στην έδρα της ομάδας της Βρετάνης. 1-0 το σκορ σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έβαλαν νωρίς γκολ και παρά την πίεση κατάφεραν να το κρατήσουν και να απομακρυνθουν ακόμη περισσότερο από τον υποβιβασμό. Η Marseille με αυτή την ήττα αποχαιρετά το πρωτάθλημα και θα παλέψει για την τρίτη θέση, μια θέση που έχει πολλούς μνηστήρες.

Adons είπε...

Τουλάχιστον πετύχαμε την πρώτη μας επιλογή που ήταν το under το οποίο ήρθε πολύ εύκολα.

Adons είπε...

1-1 έληξε και το τελευταίο παιχνίδι που παρουσιάσαμε σε αυτή την αγωνιστική και πέσαμε και σε αυτό μέσα. Χ προτείναμε, Χ έκατσε. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India