Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ligue 1 . Week 25 – Olympique Lyonnais vs Paris Saint-Germain (preview)


Καταφέρνοντας να γλιτώσει την ήττα κυριολεκτικά στο παραπέντε από την Montpellier, η PSG καλείται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον το ίδιο απέναντι στη Lyon αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας. Άλλο ένα κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι για τους επίδοξους πρωταθλητές αλλά και ένα σημαντικό τεστ για τη Lyon στο να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει την παλιά της αίγλη...

Olympique Lyonnais  :  Η Lyon είναι μακρυά από τον καλό της εαυτό και αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ο ένας από αυτούς είναι ότι συμμετέχει και στις 4 διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος. Η ομάδα δείχνει αρκετά κουρασμένη και χωρίς την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειάζεται για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε τόσα παιχνίδια μοιραία έρχονται και άσχημα αποτελέσματα όπως αυτό με την Caen αλλά και την ήττα από τη Bordeaux. Το καλό για αυτή είναι ότι δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα για πρώτη φορά μετά την αλλαγή του χρόνου, κάτι ανακουφιστικό για τους παίχτες της αφού θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν καλύτερα αλλά και να ξεκουραστούν περισσότερο. Όλα αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν κοστίσει στο πρωτάθλημα (περισσότερο εκτός έδρας) αλλά κυρίως έχουν κοστίσει ψυχολογικά αφού όπως δήλωσε ο Chris είναι η πρώτη φορά που φοβούνται ότι θα μείνουν εκτός της τριάδας και άρα εκτός του επόμενου Champions League. Η αλήθεια είναι ότι απαιτεί πολύ ενέργεια για να μπορέσεις να είσαι ακόμα μέσα σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό είναι που πρέπει να βγάλουν στο γήπεδο οι παίχτες σύμφωνα με τον Garde και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και σε αυτό το παιχνίδι.

Paris Saint-Germain  :  Ο Ancelotti χρησιμοποίησε τη φράση υπό κατασκευή (under constraction αυτολεξεί) για περιγράψει την ομάδα του σε συνέντευξή του και εφαρμόζοντας το αγαπημένο του 4-3-2-1 πάνω σε αυτή είναι λογικό όπως υποστηρίζει να μην το έχουν αφομοιώσει οι παίχτες του πλήρως και αυτό να φαίνεται στο γήπεδο και στο παιχνίδι της ομάδας του Παρισιού. Υπολογίζει με την απαραίτητη εμπιστοσύνη που έχουν οι παίχτες του στις δυνάμεις τους να παίρνει αποτελέσματα παρόλο που και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα. Οφείλουμε πάντως να του αναγνωρίσουμε ότι το τολμά στη μέση της περιόδου με κίνδυνο η ομάδα του να χάσει τελικά το πρωτάθλημα. Προσανατολίζεται στο να αφήσει στον πάγκο τον Gameiro μιας και από την πρώτη στιγμή δεν τον εμπιστεύτηκε πότε και να παίξει χωρίς καθαρόαιμο φορ όπως έκανε με την Toulouse κερδίζοντας μάλιστα σχετικά εύκολα. Κάτι τέτοιο θα χαροποιούσε τον Nene, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει σκοράρει ακόμη εκτός έδρας, αφού του δίνεται περισσότερη ελευθερία και είναι πιο κοντά στο τέρμα για να σκοράρει όπως παραδέχτηκε πρόσφατα ο ίδιος. Το μεγάλο όμως ερώτημα παραμένει και είναι ο Pastore. Αποτελεί κλειδί για τον προπονητή του και από την απόδοσή του θα εξαρτηθεί κατά πόσο καλά θα πάει η PSG αφού μακράν είναι ο πιο χαρισματικός και με φαντασία παίχτης της.

Η Lyon θα παίξει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στο Gerland το Σάββατο αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά Champions League. Πολύ κουρασμένη σωματικά δεν είναι αλλά δεν ξέρω πόσο πνευματικά είναι κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια και για το λόγο ότι είναι ντέρμπι θα παρουσιαστεί όσον το δυνατόν καλύτερη. Μάλιστα στην έδρα της δεν τα πάει καθόλου άσχημα έχοντας μόνο 2 ήττες με ομάδες που μάλλον υποτίμησε ενώ στα ντέρμπι παρουσιάζεται πάντα συγκεντρωμένη. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι όποτε κάνουν ένα καλό σερί έρχεται μια ήττα και ξαναφέρνει τα σύννεφα στο Parc de Princes. Το ίδιο έγινε και στο πρώτο γύρο με τη Marseille όπου ήταν άφαντη. Δεν νομίζω να καταφέρει να κερδίσει η PSG. Οι Les Gones θα παρουσιαστούν πιο ψυχωμένοι και νομίζω θα το πάρουν το παιχνίδι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ίδωμεν... Άσσος στο 2.25!

1 σχόλια:

Adons είπε...

Ε όχι...Αυτό δεν το δέχομαι. Πραγματικά αυτό δεν το δέχομαι. Να ισοφαρίζει η PSG στο 94'.... στο 94'!!!!Ίσα ίσα για να χάσουμε το σημείο. Αλλά χαλάλι τους. Μακάρι να δούμε και άλλα παιχνίδια σαν αυτό. 4-4 έληξε το παιχνίδι και όσοι δεν το είδατε πραγματικά χάσατε ένα υπέροχο θέαμα. Αγωνία, αποφασιστικότητα, λάθη, υπέροχος ρυθμός ανατροπές στο σκορ, τα πάντα όλα που λέει και ένας γνωστός...Το πεναλτάκι πάντως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το πήρε πάλι η PSG.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India