Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Coupe de la Ligue LA FINALE 2013 – Saint-Etienne vs Rennes

Stade de France, 22.00, Τίτλος μετά από πολλά χρόνια
Η μία έχει να πάρει τίτλο από το 1971 (Rennes), η άλλη δε (Saint-Etienne) έχει να πάρει από το 1981! Η δίψα είναι μεγάλη και για τις ομάδες αλλά και για τους οπαδούς τους. Πιο διψασμένο για τίτλους ζευγάρι δεν μπορούσαμε να έχουμε. Ας πάμε όμως να δούμε τις λεπτομέρειες.

AS Saint-Etienne
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ομάδα του Galtier παίζει φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο. Ο Ruffier ίσως είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στη χώρα όντας εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια και βάση της άμυνας. Συμπαθητική αμυντική γραμμή με τέσσερις στην ευθεία ενώ μπροστά τους έχουν τρεις μέσους με καλά αμυντικά και επιθετικά στοιχεία. Η δύναμή της όμως βρίσκεται στα πλάγια όπου οι εκρηκτικοί, γρήγοροι εξτρεμ (Mollo, Hamouma, Aubameyiang) προσφέρουν ασίστ και γκολ ενώ ο βαρύς και δυνατός Brandao παίζει το ρόλο του target man! Υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός στους φιλάθλους αφού πρώτη φορά βρίσκονται τόσο κοντά σε έναν τίτλο έχοντας επίσης και τόσες πιθανότητες. Η ήττα την Τετάρτη στο κύπελλο από την Lorient δεν φαίνεται ικανή να ανατρέψει αυτό τον ενθουσιασμό και όπως δήλωσε ο Aubameyiang : «αφήνουμε πίσω την ήττα και σας εγγυώμαι ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι στον τελικό!» Το μόνο σημαντικό πρόβλημα είναι ο κόφτης Clement που έκανε τρομερή δουλειά στο κέντρο και ο εξτρεμ Grandel. Οι Les Verts είναι το ξεκάθαρο φαβορί.
 
Stade Rennais
Εδώ υπάρχει πολύ ρεπορτάζ. Χώρια που η ομάδα έχει να κερδίσει 2 μήνες(!) μεσοβδόμαδα είχαμε διάφορες δηλώσεις κυρίως του προπονητή Antoneti που θα τις χαρακτήριζα αμφιλεγόμενες. Τι δήλωσε; Διαβάστε : «θα είμαστε σαν το χωριό του Αστερίξ, ένα μικρό χωριό της Βρετάνης απέναντι σε ολόκληρη τη Γαλλία που θα υποστηρίζει την Saint-Etienne». Επίσης «δεν ξέρω πως θα τα βγάλω πέρα, θα τα δώσουμε όλα αλλά πολλά πράγματα στον σύλλογο είναι λάθος». Και σαν επιστέγασμα είπε «Είμαστε δύο μήνες χωρίς νίκη και σε επίπεδο ηθικού δεν είμαστε όπως η Saint-Etienne. Είμαστε οι “Losers” του τελικού, ούτε καν το outsider αλλά οι “losers! Το λέτε και εσείς (σ.σ. δημοσιογράφοι). Δύο παιχνίδια δεν κερδίσαμε και μας είπατε “losers”. Ε εγώ περίμενα οχτώ παιχνίδια για το πώ αυτό» και συνέχισε «στις κερκίδες θα δείτε ένα πράσινο τσουνάμι και εμείς θα είμαστε ένα μικρό κυματάκι»! Εικάζω ότι αυτά τα λέει για να πεισμώσει τους παίχτες του και να τους αφυπνίσει αλλά αυτά είναι βαριές κουβέντες. Από την άλλη μεριά ο ζάμπλουτος πρόεδρος Pinault πήγε ξαφνικά στην προπόνηση με πρωτόγνωρο για αυτόν ενθουσιασμό και τους είπε «εσείς ήσαστε που κερδίσατε με εννιά παίχτες την PSG στο Παρίσι και κερδίσατε την Montpellier στο ημιτελικό. Θα κερδίσουμε στον τελικό και ήρθα να σας το πώ!!!» Φυσικά η καθίζηση της Rennes έχει εξήγηση και αυτή λέγετε Alessandrini! Ο νεαρός εξτρέμ έκανε «παπάδες» πριν τραυματιστεί ως το τέλος της season και έδινε μια ισορροπία στην ομάδα έχοντας τον Pitroipa στην άλλη άκρη. Έτσι ο τελευταίος έμεινε μόνος του και κινείται από τότε στην μετριότητα.

Πρόβλεψη : Φυσικά η πρώτη μας επιλογή είναι ο άσσος στο 2.20! Σε αυτή την απόδοση αξίζει να ποντάρουμε τα λεφτά μας. Πιο κάτω μάλλον δεν αξίζει αφού μιλάμε για τελικό και έχουμε δει ομάδες που σέρνονται να καταφέρνουν να το κατακτούν στο τέλος (π.χ. η Marseille πέρσι για τον ίδιο θεσμό). Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν!

Δείτε επίσης:
Ligue 1 - 33η αγωνιστική
Premier League – 34η  αγωνιστική
Primera Division – 32η  αγωνιστική
Serie A – 33η  αγωνιστική
Bundesliga - 30η αγωνιστική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India