Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ligue 1 . Week 22 – Olympique de Marseille vs Olympique Lyonnais (preview)


Το derby των «Ολυμπιακών» κλείνει την αυλαία μιας άκρως ενδιαφέρουσας αγωνιστικής με πολύ σημαντικά παιχνίδια. Ένα παιχνίδι που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε derby κυρίως λόγο της αγωνιστικής ανόδου και των συνεχόμενων πρωταθλημάτων της Lyon. Μεγάλο παιχνίδι με δύο από τις καλύτερες ομάδες της Γαλλίας...

Olympique de Marseille  :  Η ομάδα της Μασσαλίας έχει πάρει φόρα και κανείς ως τώρα δεν έχει μπορέσει να την σταματήσει. Όπως έχουμε πει και παλιότερα, παραδοσιακά η ομάδα του Deschamps φορτσάρει Ιανουάριο-Φεβρουάριο και αυτό έχει αποδειχθεί με τα αποτελέσματα τους! Η Marseille προσπαθεί για το αδιανόητο, να φτάσει και να ξεπεράσει την μισητή αντίπαλο PSG παίρνοντας τελικά το πρωτάθλημα. Έχοντας την τύχη αλλά και την κούραση των αντιπάλων τους κατάφεραν να περάσουν και από την έδρα της Rennes. Αν κερδίσουν κι την Κυριακή θα τους μείνει μόνο το classico με την PSG αφού τα δύσκολα παιχνίδια είναι πίσω τους. Ο Valbuena συνεχίζει να βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και να μοιράζει ασσίστ στους συμπαίχτες του. Όμως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι τιμωριμένος αφού δέχτηκε κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό του Coupe de la Ligue με την Nice και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Deschamps αφού αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας. Είναι άξιο απορίας πάντως πως θα καταφέρουν να τον αντικαταστήσουν από τη στιγμή που τα αδέρφια Ayew λείπουν ακόμη με την Γκάνα και ο Lucho πήρε το δρόμο της επιστροφής στην Porto. Ο Amalfitano προορίζεται για να αναλάβει τον δύσκολο ομολογουμένος ρόλο του κοντοπίθαρου μεσοεπιθετικού. Πάντως το πόσο θέλουν να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης 20 εκατομμυρίων για τον Remy που έκανε η Tottenham για να τον αποκτήσει.

Olympique Lyonnais  :  Η Lyon προβληματίζει στα τελευταία της παιχνίδια. Έχει απολέσει την ομάδα που όλοι θαυμάσαμε πριν από μια πανταετία και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Παρακολουθώντας τη, μου δίνει την αίσθηση ότι οι παίχτες έχουν χάσει τη δίψα και το πάθος που έβλεπα τα προηγούμενα χρόνια. Στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν τα πάνε καθόλου καλά αφού ως τώρα έχουν κερδίσει μόλις 13 από τους διαθέσιμους 33. Παρόλα αυτά η παράδοση είναι με το μέρος της αφού έχει πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια απέναντι στην αντίπαλό τους την Κυριακή. Η ψυχολογία τους βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο μετά την πρόκριση επί της Lorient για το Coupe de la Ligue και μάλιστα με δύο γκολ πίσω. Ο Lisandro και ο Bastos αποτελούν τους παίχτες κλειδιά στην ομάδα και σε περίπτωση που δεν βρεθούν σε καλή φόρμα τη Κυριακή η Lyon θα είναι καταδικασμένη. Το ευχάριστο για τον Girard είναι ότι επιστρέφουν οι S. Kone και B. Kone από τις εθνικές τους και έτσι θα παραταχθούν σχεδόν πλήρης. Το μόνο πλήγμα και μάλιστα σημαντικό είναι η απώλεια του Lovren.

Σαν επίλογο, νομίζω ότι η Marseille όταν παίζει στο Velodrome κάποιο ντέρμπυ μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όσες απουσίες και αν έχει. Έτσι και σε αυτό εύκολα ή δύσκολα έχω την εντύπωση πως η ομάδα της Μασσαλίας θα το πάρει το παιχνίδι. Η αδυναμία της Lyon στα εκτός έδρας παιχνίδια (έχει χάσει τα 6 από τα τελευταία 8) είναι εμφανής κάτι που με σπρώχνει όλο και πιο πολύ στον άσσο. Άσσος λοιπόν και ας ευχηθούμε για ένα καλό παιχνίδι.

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Θα προσπαθήσω να το δω. Γουστάρω γαλλικό πρωτάθλημα.

Adons είπε...

Όντως Κάνθαρε αυτό είναι ένα παιχνίδι που πραγματικά αξίζει κανείς να δει...Εσύ τι λες συμφωνείς ότι πάει στον άσσο;

λουμπα είπε...

Δεδομένου του προγράμματος μέχρι τώρα οι Γαύροι της Λυών ήταν πιο ξεκούραστοι. Έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ ότι βρίσκονται από πάνω στη βαθμολογία, έστω και οριακα. Η Μαρσέιγ από την άλλη, σερνεταί. Της βγήκε η ψυχη την προηγούμενη εβδομαδα. Αν δεν βολευτούν στο Χ, μου παει για 2πλο με ανεση... Και οver 2,5.

Adons είπε...

Φίλε λούμπα ενδιαφέρον αυτό που λες...δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι...Θα διαφωνήσω ότι η Marseille δεν παίζει καλά. Μην ξεχνάς ότι έπαιζε σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή της Rennes όπου πολλοί πίστευαν ότι δεν θα περάσει! Το over μπορεί να βγει μόνο και μόνο επειδή είναι ντέρμπυ και μπορει να ανοίξει το παιχνίδι. Εγώ περιμένω κλειστό παιχνίδι πάντως μιας και οι δύο είχαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα και μάλιστα πολύ δύσκολα παιχνίδια και νομίζω ότι η κούραση θα παίξει το ρόλο της.

KANTHAR0S είπε...

Δεν το είδα το ματς, αλλά διαφωνώ ότι η Μαρσέιγ σέρνεται.

Το ματς νομίζω ότι δεν ξέφευγε από το 1 Χ.

Adons είπε...

Φίλε Κανθαρε εγώ έκατσα και το είδα το παιχνίδι!Η Lyon ειδικά μετά την ισοφάριση έκατσε πίσε και απειλούσε μόνο με αντεπιθέσεις!Τον έλεγχο όμως και την κυκλοφορία της μπάλας την είχε η Marseille.Πάντως τα λάθη που έγιναν και από τις δύο άμυνες είναι ανεπίτρεπτα για ομάδες τέτοιου επιπέδου! νομίζω γενικά όμως ότι η Marseille παίζει καλύτερα από τη Lyon. Για την ιστορία το Olympico έληξε 2-2 αφού η Lyon κατάφερε να ισοφαρίσει τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε! Τελικά αυτή η ομάδα έχει ψυχη...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India