Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Premier League - Day 20. Manchester City - Liverpool (preview)


Δεν προλάβαμε να αποχαιρετήσουμε το 2011 και το 2012 ξεκίνησε με φουλ αγωνιστική δραστηριότητα! Η 19η αγωνιστική, με τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα, διεξήχθη Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, ενώ η 20η που διανύουμε ξεκίνησε χθες (Δευτέρα) και συνεχίζεται σήμερα και αύριο! Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το Manchester CityLiverpool. Οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες άλλες δύο φορές μέσα στον Ιανουάριο, τόσο στις 11 όσο και στις 25, για τα ημιτελικά του League Cup!


-      MANCHESTER CITY
Δυστυχώς για τον Mancini, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.. Είχε δηλώσει πριν δυο εβδομάδες περίπου, πως αν η ομάδα του πάρει στο δεύτερο γύρο, τόσους βαθμούς όσο και στον πρώτο, θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Οι δύο τελευταίοι αγώνες, όμως, έδειξαν ότι η επανάληψη της πορείας του πρώτου γύρου δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Μηδέν γκολ σε δύο αγώνες είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για τους φετινούς Citizens. Το κακό είναι ότι σε δύο παιχνίδια που περίμεναν 6 βαθμούς πήραν 1, ενώ ακολουθεί 2 μέρες μετά (!) ο αγώνας με τη Liverpool, 6 μέρες μετά ο αγώνας με τη Manchester United για το FA Cup και 3 μέρες μετά ξανά αγώνας με τη Liverpool για το League Cup! Όπως έχουμε αναφέρει, αυτά είναι τα χρονικά διαστήματα στα οποία πρέπει να φανούν αποτελεσματικές οι μεγάλες ομάδες, πόσο μάλλον το πολυδιαφημισμένο ροστερ της City.. Ένας πονοκέφαλος, πάντως, υπάρχει για τον Mancini και αυτός είναι η επερχόμενη απουσία του Yaya Toure, λόγω υποχρεώσεων στο Copa Africa. Μπελάδες..
Στα αγωνιστικά, οι Aguero και Silva θα ξεκινήσουν στην 11άδα. Ο Mancini θέλησε να τους ξεκουράσει στο παιχνίδι με τη Sunderland, αλλά βλέποντας ότι δεν του βγαίνει το παιχνίδι, τους πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Barry και Toure θα είναι τα κεντρικά χαφ, ενώ αριστερά και δεξιά θα τους πλαισιώσουν οι Nasri, Milner. Στην άμυνα, δεν ξέρουμε αν θα προτιμηθεί ο Lescott ή ο K.Toure για να πλαισιώσει τον Kompany. O Clichy, μάλλον επανέρχεται στο βασικό σχήμα, ενώ o Zabaleta θα είναι ο τέταρτος της άμυνας. Πάντως, όσοι έπαιξαν στο παιχνίδι με τη Sunderland δύο ημέρες πριν, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα ξεκινήσουν. Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, να δούμε τι τρόπο θα βρει ο Mancini για να φρεσκάρει την ομάδα του.

-      LIVERPOOL
Στο παιχνίδι με τη Newcastle, είδαμε κάτι για πρώτη φορά: τη Liverpool να παίζει χωρίς τον Suarez. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες, ενώ τα κεντρικά χαφ πάτησαν αρκετές φορές περιοχή. Βέβαια, η ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι, δεν ξέρω για πόσο μπορεί να συνεχίσει να παίζει έτσι. Μετά την είσοδο του Gerrard, όμως, ήταν μεταμορφωμένη. Η φαντασία επέστρεψε στο Anfield και όλοι ευχόμαστε να είναι καλά ο αρχηγός και να μπορέσουμε να τον έχουμε για πολλά παιγνίδια μαζί μας. Οι σέντρες του πήγαιναν κατευθείαν στο κεφάλι του Caroll (άσχετα αν ο τελευταίος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν του βγαίνει τίποτα), ενώ όλη η ομάδα κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο. Το γκολ που πέτυχε ήταν αυτό που μας είχε λείψει πολύ: κίνηση-μπάσιμο του κεντρικού χαφ σαν κρυφός επιθετικός. Οι ισοπαλίες με Wigan και Blackburn ξεχάστηκαν προσωρινά και όλοι ελπίζουν σε μια ακόμη νίκη, μιας και ο Suarez θα είναι διαθέσιμος.
Σχετικά με τα πλάνα 11αδας του Dalglish, προγνωστικά εννοείται πως δεν μπορούμε να κάνουμε! Ο Suarez θα ξεκινήσει, αλλά δεν ξέρουμε ποιος θα μείνει εκτός. Ίσως ο Caroll. Ο Maxi δεν έπαιξε εναντίον της Newcastle, οπότε πολύ πιθανόν να ξεκινήσει. Ο Bellamy μπορεί και να μείνει εκτός 11άδας, παρά την εντυπωσιακή του, τελευταία εμφάνιση. Άλλωστε, ο Dalglish μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιλογές. Ο γρίφος είναι στα χαφ: θα ξεκινήσει ο Gerrard; Κι αν ξεκινήσει, θα βγει ο Adam ή ο Henderson; Θα παίξουμε με δύο ή με τρία χαφ; Μπέρδεμα για μας, αλλά ο Dalglish σίγουρα έχει καταλήξει στο σχέδιο δράσης. Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με μια τριάδα κεντρικών χαφ. Ας είναι ο Suarez μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, ο Gerrard κάλλιστα μπορεί να καλύψει το χώρο και να βρίσκεται δίπλα του ως δεύτερος επιθετικός. Το δίδυμο Barry-Toure είναι πολύ δυνατό και η παρουσία του αρχηγού στη μεσαία γραμμή, θα είναι σημαντική. Η τετράδα της άμυνας δε βλέπουμε να υπάρχει λόγος να αλλάξει.

Για το σημερινό παιχνίδι, δε θα κάνουμε πρόβλεψη σημείου. Είναι μια αγωνιστική, η οποία έρχεται κολλητά στην προηγούμενη, οπότε δεν μπορούμε να ψυχολογήσουμε τις ομάδες. Κάθε αποτέλεσμα είναι αρκετά πιθανό. Για το λόγο αυτό, δεν κάναμε ανάλυση των χθεσινών παιχνιδιών.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπόθεση στις τακτικές των προπονητών. Θεωρώ ότι ο Mancini, θα προσπαθήσει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό από νωρίς. Στο Anfield δεν το έκανε, έπαιξε πιο συντηρητικά και είναι τυχερός που δεν το πλήρωσε. Βέβαια, χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς η αμυντική λειτουργία της Liverpool είναι πολλή καλή, ενώ η παρουσία του Gerrard στην 11αδα αποτελεί εγγύηση για γρήγορους αιφνιδιασμούς, κάτι που πλήρωσε στο παιχνίδι με τη Sunderland.
Ο Dalglish θεωρώ ότι θα πάει το παιχνίδι σε ένα πιο συντηρητικό ρυθμό στο ξεκίνημα. Ξέροντας ότι οι παίχτες της City έπαιξαν πριν δύο ημέρες, θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την κούρασή τους. Δεν πιστεύω ότι θα βασίσει το παιχνίδι του στον Gerrard, αλλά θα ζητήσει να πάρουν όλοι πρωτοβουλίες, κυρίως οι πλάγιοι χαφ.

Καλή χρονιά και καλό παιχνίδι!

Υ.Γ Διαβάστε την ανάρτηση για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, εδώ.

7 σχόλια:

The Catalan είπε...

Την καλημερα μου αγαπητε Jim!

Ηθελα να σου κανω μια ερωτηση αν γνωριζεις.Μηπως ξέρεις ποσο πηγε τις προαλλες η Σιτυ;Καπου ΒΑ στο νησι επαιζε,δε θυμαμαι ακριβως που...Επίσης αν ξερεις να μου πεις αν μπηκε γκολ,σε ποιο λεπτο,ποσο μεγαλη ηταν η ηδονη και αν πονεσε..

Ευχαριστω!

Unknown είπε...

Καταλανέ, γίνεσαι εριστικός!

Θα απαντήσω όμως στις ερωτήσεις σου: Η City έπαιζε στο Sunderland (προάστιο του Newcastle!) με την ομώνυμη ομάδα και έχασε 1-0. Το γκολ μπήκε στο 93' και σκόρερ ήταν ο Ji. Για τα δύο τελευταία ερωτήματα δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω..

Δεν κατάλαβα αν υπήρχε διάθεση υποτίμησης της City ή κούραση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το εξής: στη φάση του γκολ, κι ενώ γίνεται η απόκρουση στο σουτ του Aguero, ούτε αυτός, αλλά κυρίως ούτε ο Τoure ακολουθούν τη φάση. Αν δείς το πλάνο από ψηλά, θα δεις ότι μόνο δύο παίχτες της city κυνηγάνε τη φάση (και οι 3 αμυντικοί που είχαν μείνει πίσω, σύνολο πέντε), με αποτέλεσμα το κτέβασμα της μπάλας από τη Sunderland να γίνει πολύ εύκολα (χωρίς πίεση) και να βγει αιφνιδιασμός 4 εναντίον 3. Επίσης, ο Barry τη στιγμή που ο Ji ντριμπλάρει τον Hart, απλά κοιτάει τη φάση και δεν πηγαίνει να καλύψει την εστία.

Οκ, κολλάει το μυαλό καμιά φορά, αλλά έγιναν πολλά λάθη μαζεμένα σε μια φάση. Πάντως, η κραυγή "go forward" του O'Neill στην τελευταία φάση ακούστηκε σε όλο το γήπεδο!

The Catalan είπε...

Δυστυχως Jim δεν καταφερα να παρακολουθησω το παιχνιδι live αλλα απο τα στιγμιοτυπα που ειδα νομιζω οτι πρεπει να ηταν μεγαλη η χαρα στο τελος..(ηδονη για τους πιο φανατικους..).Εγω θεωρω οτι υπηρχε διαθεση υποτιμησης του αγωνα.Πως αλλιως να εξηγησεις την παρουσια Αγκουερο και Σιλβα στον παγκο;!(μπηκαν οταν ειχαν σκουρηνει λιγο τα πραγματα).Η πολυδιαφημισμενη επιθεση της Σιτυ δεν εβαλε γκολ σε μια αμυνα που επαιζαν:
-Αριστερο μπακ ο Colback,που ειναι αριστεροποδαρος κεντρικος μεσος και μερικες φορες αριστερο χαφ
-Δεξι μπακ:ο Gardner που ειναι βασικα κεντρικο χαφ,πολυθεσιτης αλλα ειχε χρονια να παιξει δεξι μπακ
-Κεντρικο αμυντικο τον Kilgallon που ειχε να παιξει απο τον Μαιο του 2010!
Πιεστηκαμε,δεν αντιλεγω..Το γκολ ηταν οφσαιντ,συμφωνω.Αλλα ο ΜΑρτιν μαθαινει στην ομαδα πως να παιζει ανεξαρτητως απουσιων και ενδεκαδας και μια ακομα νικη στα τελευταια λεπτα υπο τις οδηγιες του δε μπορει να ειναι τυχαια.Η ομαδα μαθαινει να νικα συνεχομενα παιχνιδια και αυτο ειναι πολυ σημαντικο στο χτισιμο του χαρακτηρα και της νοοτροπιας των παιχτων.

Σας ευχομαι με την νικη!Αυτο το ψεμα που λεγεται προπονητης Mancini δε μπορει να χαρακτηριζεται ως επιτυχημενος..

Υ.Γ.:Καποιος αλλος γινεται εριστικος οταν χαρακτηριζει το Sunderland προαστιο του Newcastle!!Σηκωνω το γαντι,αλλα το κραταω για αλλη φορα..

Unknown είπε...

Ο Martin O'Neill έστησε την ομάδα όσο καλύτερα μπορούσε, με δεδομένο τις πολλές απουσίες. Η Sunderland παρ'όλα αυτά δεν κλείστηκε και στο τέλος του αγώνα ήταν τυχερή. Ακόμη κι αν έχανε, πάντως, η προσέγγισή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποδείχθηκε πολύ σωστή. Πράγματι, είναι πολύ σημαντικό να μάθουν οι παίχτες να νικούν. Το είχαν ξεχάσει εδώ και ένα χρόνο. Το ότι παίζουν μέχρι τέλους και προσπαθούν για το γκολ είναι στα θετικά του προπονητή. Περιμένω να δω τις κινήσεις του στη μεταγραφική περίοδο.

Σε ευχαριστώ για την ευχή, Κι εγώ θεωρώ υπερεκτιμημένο τον Mancini, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έχει σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του.

Υ.Γ. Ζητώ ταπεινά συγνώμη που τα έβαλα με τον λάθος άνθρωπο. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το Sunderland και το Newcastle είναι πόλεις της κομητείας του Tyne and Wear. To Newcastle είναι μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το Sunderland προάστιο.

birdy είπε...

Φίλοι μου δεν θα πρέπει να υπερεκτιμούμε μία νίκη ή μία ήττα.Η Σάντερλαντ έκανε μεγάλη νίκη λόγο του αντιπάλου της και όχι λόγο της εμφάνισης της.Σίγουρα η έλευση ενός ικανότατου προπονητή έφερε θετικές αλαγές ενώ και η ομάδα δείχνει να περνάει περίοδο φορμαρίσματος κάτι που είναι λογικό.Έχει μεγάλη σημασία το timing που αντιμετωπίζεις τον μεγάλο αντίπαλο.Συμφωνώ για τον Μαντσίνι ότι είναι λίγος για τόσο μεγάλα πράγματα που έχει βάλει στόχο η Σίτι.

The Catalan είπε...

Διορθωση:Το Newcastle εχει τον ιδιο πληθυσμο με το Sunderland και το Sunderland ειναι μεγαλυτερο σε εκταση..Δε θα βγαλουμε κ το μετρο να μετρησουμε,απλα προς αποφυγη δημιουργιας λανθασμενων εντυπωσεων το διορθωσα!

birdy είπε...

Γενικά είναι αραικατοικημένες και οι δύο οι περιοχές και αν δεν κάνω λάθος το Σάντερλαντ έχει μεγαλύτερο πληθυσμό (αλλά μικρότερη ομάδα χα χα χα!!).

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India