Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Carling Cup, Semi-Final, Leg 2. Liverpool - Manchester City (preview)


Τρίτη και τελευταία φορά μέσα στον Ιανουάριο, η Liverpool θα κοντραριστεί με την Manchester City. Αυτή τη φορά, γίνεται το σημαντικότερο ραντεβού, με έπαθλο το εισιτήριο στον τελικό του League Cup. Οι Reds φτάνουν πολύ κοντά σε τελικό μετά από καιρό, ενώ οι Citizens θέλουν να υπερασπιστούν τον περσινό τίτλο τους. Μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα, στο Manchester, όλα δείχνουν ότι η City θα ξεκινήσει αγριεμένη.. Στο χθεσινό, πρώτο, αγχωτικό ημιτελικό, η Cardiff κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Crystal Palace στη διαδικασία των πέναλτι. Οι χαρές και τα πανηγύρια στην ουαλική πόλη για το μεγάλο τελικό έχουν ήδη αρχίσει!

- LIVERPOOL
Το 2012 δεν έχει ξεκινήσει καλά.. Σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχουμε δει ακόμα νίκη, αλλά στον πρώτο καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη από τη City και να αρχίσουμε τα όνειρα για κύπελλο. Στην ομάδα, οι τόνοι κρατούνται χαμηλά, αλλά υπάρχει αισιοδοξία. Αυτό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το ξεγύμνωμα της ομάδας, στο τελευταίο παιχνίδι με τη Bolton (ήττα 3-1): καθόλου αλληλοκαλύψεις, πολύ κακή εμφάνιση σχεδόν από όλους, πάρα πολλά ατομική λάθη, και καθόλου διάθεση για παιχνίδι. Τα περισσότερα «ασχημα» της εμφάνισης ήταν γνωστά εδώ και καιρό, όμως σε αυτό το εύκολο, κατά τ’ άλλα, παιχνίδι συνέβησαν στον υπερθετικό βαθμό. Ούτε λόγος για επανάληψη αυτής της εμφάνισης, η City δε θα χαριστεί κι αυτό το ξέρουν όλοι στο Melwood.
Στην άμυνα θα έχουμε τη συνηθισμένη τετράδα, εκτός κι αν ο Dalglish αποφασίσει να ξαναδώσει ευκαιρία στον Kelly να αγωνιστεί στα δεξιά, εμπιστευόμενος την ικανότητά του να συγκλίνει προς το κέντρο και να δίνει βοήθεια στους κεντρικούς αμυντικούς. Στα χαφ, άγνωστο το τι θα συμβεί: μάλλον Gerrard, Adam και Henderson θα ξεκινήσουν στον άξονα, αλλά στα πλάγια, όλοι είναι υποψήφιοι. Θα ήθελα να ξεκινήσει ο Bellamy, αλλά με γνωστά τα προβλήματα στα γόνατά του, ίσως προτιμηθεί να είναι αναπληρωματικός. Στην επίθεση θα συνεχίσει ο Carroll (δεν έχουμε και πολλές επιλογές), ελπίζοντας αυτή τη φορά να κάνει το κάτι παραπάνω.

- MANCHESTER CITY
Παραμένουν πρώτοι στο κυνήγι του πρωταθλήματος, αν και δε δείχνουν, πλέον, τόσο άτρωτοι όσο στην αρχή του πρωταθλήματος. Η απουσία του Toure στο χώρο του κέντρου είναι εμφανής, όχι αμυντικά, αλλά οργανωτικά. Άσε που δημιουργούσε φάσεις, αλλά και σκόραρε τακτικά. Ο Ballotelli θα είναι απών, καθώς το πάτημά του στο κεφάλι του Parker στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Tottenham του κόστισε 4 αγωνιστικές (λογικά η City δε θα καταθέσει αίτημα έφεσης). Ο Kompany δεν έχει επιστρέψει από την τιμωρία του, οπότε ο σχετικα «επικίνδυνος» για την ομάδα του Savic, μάλλον θα κληθεί να καλύψει το κέντρο της άμυνας. Αν η City είναι συνεχώς μπροστά, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Αν η Liverpool έχει κάποιο χρονικό διάστημα με συνεχόμενη πίεση, θεωρώ το λάθος του δεδομένο. Σχετικά με τους υπόλοιπους, περιμένω να ξεκινήσουν όλοι οι μικροκαμωμένοι και ευέλικτοι παίχτες της: Aguero, Silva, Nasri. Είναι με την πλάτη στον τοίχο, τα προβλήματα της Liverpool στο κέντρο είναι δεδομένα, οπότε πιθανολογώ ότι θα πάνε σε όσο το δυνατόν πιο δυναμική είσοδο στο παιχνίδι.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Μακριά! Απολαύστε το παιχνίδι! Τα παιχνίδια κυπέλλου είναι διαφορετικά από τα αντίστοιχα πρωταθλήματος. Τα κίνητρα είναι διαφορετικά και πάντα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αν χρειαστεί να αμυνθείς με 11 παίχτες για να κρατήσεις το σκορ, το κάνεις. Αν χρειαστεί να κάνεις χέρι και να αποτρέψεις το γκολ (παρά την κόκκινη κάρτα), το κάνεις. Αν χρειαστεί να τρέχεις σαν παλαβός μέχρι να ανατρέψεις το σκορ, το κάνεις. Άσχετα τι θα καταφέρεις. Οι τακτικές πάνε περίπατο και η συμπεριφορές των ομάδων δεν μπορούν να προβλεφθούν, καθώς μεταβάλλονται διαρκώς σε τέτοια παιχνίδια.

Καλό παιχνίδι!

4 σχόλια:

capitano είπε...

ένα πράγμα που είναι σαφές jim είναι ότι μία από αυτές τις ομάδες θα είναι σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη και δεν θα είναι η ομάδα που κερδίζει. Είτε το δράμα στο City θα μεγεθυνθούν ή τους αγώνες της Reds ¨θα συνεχιστεί και ο Dalglish θα αισθανθεί πραγματικά τη θερμότητα.

Unknown είπε...

Capitano, τελικά όλα πήγαν καλά (για εμάς). Στο τέλος, ο Dalglish αποθέωσε τους παίχτες (μιας και το Σάββατο τους τα "έψαλε"). Ραντεβού τώρα στον τελικό, χωρίς διθυράμβους. Ας περιμένουμε τη λήξη του τελικού και μετά, θα έχουμε όλο το χρόνο δικό μας για πανυγήρια.

Unknown είπε...

Σχετικά με το παιχνίδι: η Liverpool το ήθελε περισσότερο. Η City δεν εμφανίστηκε στο παιχνίδι, και γι'αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι απουσίες των Toure, Kompany (για άλλη μια φορά, έκαναν "μπαμ" από χιλιόμετρα). Ο Bellamy έδειξε τι πάει να πει θέληση για τη νίκη, ο Kuyt πρέπει να έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Gerrard... (εντάξει, τι να πω για τον Gerrard!), ο Henderson έδειξε πάθος σε αρκετές φάσεις (δε μας έχει συνηθίσει), το δίδυμο Downing-Enrique έκανε ότι ήθελε από τα αριστερά (αν και ο Enrique στο πρώτο ημίχρονο έκανε αρκετά λάθη, αμυντικά). Το κέντρο της άμυνας φαινόταν ότι είχε εύκολο έργο. Ο Reina στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν θεατής. Οι αλληλοκαλύψεις ήταν υποδειγματικές, καθώς ελάχιστες φορές θυμαμαι να περνάει κάθετη πάσα στην άμυνά μας. Και φυσικά, πολλά συν στο γεγονός, ότι η ομάδα επέστρεψε στο ματς δύο φορές.

Unknown είπε...

Η City, έστω και με κακή εμφάνιση, σκόραρε δις και παραλίγο να πάρει την πρόκριση. Σίγουρα είναι δείγμα ότι αρχίζει να χτίζει το χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αλλά στο χτεσινό ματς, θα μου επιτρέψεται να πω ότι το πρωτο γκολ είναι τυχερό και το δεύτερο είναι τραγικό αμυντικό λάθος της Liverpool. Αποκαλούμε "επαγγελματική" την εμφάνιση μιας ομάδας, όταν χωρις να πιάσει καλή απόδοση, με μια-δυο ενέργειες ξεκλειδώνουν την αντίπαλη άμυνα και παίρνουν το αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο δεν είδα από τους Citizens.
Αρνητικοί οι Nasri, Silva, Aguero και φυσικά, ο Savic! Ο τελευταίος, μάλλον, δικαιώνει τον Mancini που λέει ότι η ομάδα του θέλει ενίσχυση.. Σίγουρα, αυτό έχει κατά νου...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India