Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 19. Liverpool - Newcastle (preview) Θα ξυπνήσει το Anfield;


Τελευταία αγωνιστική για την Premier League πριν μας αποχαιρετήσει το 2011. Η Liverpool υποδέχεται τη Newcastle, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής και κάπου εδώ φτάνουμε στα μισά του πρωταθλήματος! Παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τη Liverpool, ενώ η Newcastle παραμονεύει για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί.


-       LIVERPOOL
Στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές (17η και 18η) η Liverpool μας προβλημάτισε με τις εμφανίσεις και μας έριξε έξω στις προβλέψεις. Σε δύο φαινομενικά εύκολα παιχνίδια, με δύο ομάδες ουραγούς της βαθμολογίας (Wigan, Blackburn) αντί για 6 βαθμούς πήραμε 2! Κακή συγκομιδή, αλλά χάρη στα στραβοπατήματα των Chelsea, Arsenal παραμένουμε κοντά στην τετράδα. Πλέον, τα πράγματα ζόρισαν και οι δύο επόμενες αγωνιστικές είναι με τη Newcastle και τη Manchester City. Άντε τώρα, τρέξε να βρεις του βαθμούς που έχασες.
Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τη φετινή Liverpool: θα είναι το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος που θα αναγκαστούμε να παίξουμε χωρίς τον Suarez. O Ουρουγουανός μπορεί να έχει καιρό να σκοράρει, αλλά είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες, ενώ είναι και ότι πιο ποιοτικό διαθέτουμε. Χωρίς αυτόν, αδυνατώ να μαντέψω πως θα παραταχθεί η ομάδα. Θα ξεκινήσει ο Caroll, απέναντι στην παλιά του ομάδα; Πάντως, φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι, απέναντι στους υψηλόσωμους μπακ της Newcastle. Απέναντι στους κακούς αμυντικούς της Blackburn, όμως, χάθηκε.. Θα ξεκινήσει ο Bellamy; Πιθανόν. Το σίγουρο είναι ότι αν επιλεχθεί δίδυμο Adam-Henderson θα πρέπει να πλαισιωθεί και από τρίτο άτομο (Gerrard;;). Κατά τ’ άλλα, η άμυνα θα παραμείνει η ίδια, ενώ σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται ο Maxi. Όσες φορές έχει επιλεχθεί να ξεκινήσει, είναι στους διακριθέντες.
Οι δύο προηγούμενες γκέλες δε χρειάζεται να μας απογοητεύσουν. Με δύο νίκες, όλα ξεχνιούνται (προσωρινά). Πρέπει να δούμε τις αδυναμίες μας (οι οποίες ήταν παραπάνω από εμφανείς στα δύο αυτά μάτς) και να τις διορθώσουμε άμεσα. Αν χρειάζεται, ας ψαχτούμε λίγο στη μεταγραφική περίοδο..

-       NEWCASTLE
Ξεκίνησαν καλά, αλλά εδώ και ένα μήνα δεν μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλό. Τα κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική, εναντίον της Bolton (0-2). Είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά όπως τονίζαμε εδώ και καιρό, πληρώνει το μικρό ροστερ της. Από την 3η θέση έπεσε στην 7η και πολύ φοβάμαι ότι θα τερματίσει χαμηλότερα.
Αύριο, όμως, μπορεί να πάει στο Anfield με αισιοδοξία. Λίγο οι καλές της εμφανίσεις με τους μεγάλους, λίγο η εντός έδρας ασυνέπεια φέτος της Liverpool (έχουν φωταγωγηθεί αρκετά χωριά φέτος, μετά από παιχνίδι στο Anfield..), της επιτρέπουν να πιστεύει σε κάτι καλό. Οι σημαντικές της απουσίες είναι ο Marveux (μακρόχρονη απουσία, τον έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό), ο S.Taylor (τον οποίο θεωρώ σημαντική απουσία, καθώς από τη στιγμή που τραυματίστηκε άρχισαν οι γκέλες) και ο Santon (είναι από τις πολύ καλές μεταγραφές και είχε προσαρμοστεί γρήγορα). Ωστόσο, ο Demba Ba έχει τρελά κέφια και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκορερ, με ένα γκολ λιγότερο (14) από τον άλλο δαιμονισμένο Robin Van Persie! Επίσης, σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο τερματοφύλακας, Krul. Οι Tiote, Cabaye στα χαφ θα προσπαθήσουν να πάρουν τη μάχη, ενώ στα πλάγια οι Guttierez και Obertan θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους Johnson και Enrique, αντίστοιχα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Μακριά! Το παιχνίδι είναι no bet. Δυστυχώς, δεν μπορώ να προβλέψω τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει η Liverpool και πως θα αντεπεξέλθει στην απουσία του Suarez. Εως τώρα, η κατοχή μπάλας ήταν το δυνατό της σημείο, καθώς και η αμυντική λειτουργία. Από την άλλη, η Newcastle εμφανίζεται πολύ σφιχτή αμυντικά, αλλά κι αυτή στο γκολ δυσκολεύεται. Δεν μπορώ να προβλέψω κάποιο σημείο. Ίσως είναι καλύτερα να μην παίξετε αυτό το παιχνίδι. Αν παρ’όλα αυτά, πιστεύετε στον Αη-Βασίλη, μάλλον αξίζει να ποντάρετε στο να σκοράρει ο Ba. Είναι καλές οι αποδόσεις, είναι και σε φόρμα, γιατί να μην το κάνει και τώρα; (Φτου, φτου, φτου μακριά από μας..)

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Jim η ομάδα σου φέτος είναι πολύ απρόβλεπτη. Η απόδοση της Λίβερπουλ έχει σκαμπανεβάσματα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό (μπορείς να το εξηγήσεις εσύ καλύτερα), αλλά βλέπω ότι αν δεν παίξει αρκετά καλά δεν μπορεί να κερδίσει κανέναν. Δεν παίρνει νίκες όταν είναι μέτρια η απόδοση της.
Με τις καλές ομάδες παρουσιάζεται σοβαρή όμως και σήμερα πιστεύω ότι θα είναι έτσι.
Βέβαια μιλάμε για παιχνίδι “εορταστικό”… οπότε εύχομαι να νικήσετε ώστε να κλείσει χαρούμενα η χρονιά… ;-)

Adons είπε...

Αγαπητέ Jim έχω την εντύπωση ότι αυτό το παιχνίδι η ομάδα σου θα το πάρει! Και εξηγούμαι : 1ον διότι η Newcastle, τούλαχιστον φέτος, είναι σοβαρή ομάδα με σχέδιο στο παιχνίδι της και δεν είναι κανένα χωριό για να την υποτιμήσουν οι παίχτες σου και άρα θα παίξουν πιο σοβαρά. 2ον θα λείπει ο Souarez οπότε οι υπόλοιποι θα παίξουν και για αυτόν ειδικά μετά από αυτά που περνά και 3ον διότι η Liverpool έχει βαριά φανέλα, έχει σκληρό μέταλο και δεν αντέχει να την αμφισβητούν για πολύ. Για όλους αυτούς τους λόγους που πιστεύω είναι υπεραρκετοί θα πάρει αυτό το αποτέλεσμα που θα ηρεμήσει λίγο την ομάδα σου! Νομίζω βέβαια ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι αλλά τον έλεγχο θα τον έχει η Liverpool!

Unknown είπε...

@betonias: Δεν είναι πρόβλημα οι εμφανίσεις της ομάδας, αλλά τα αποτελέσματα. Δεν έχουμε σκαμπανεβάσματα, ίσα ίσα μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ σταθεροί κάθε αγωνιστική. Δηλαδή, δεν τρώμε γκολ και ζοριζόμαστε πάρα πολύ να βάλουμε. Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έχουμε πολύ μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας και πάρα πολλές ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, ενώ δεν κάνει και σοβαρές ευκαιρίες. Μπορώ να πω ότι με βάση την απόδοσή μας φέτος, αδικούμαστε από τη συγκομιδή βαθμών. Εκτός από τα παιχνίδια με την Tottenham και τη Wigan, στα υπόλοιπα θα έπρεπε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω. Κι αν πούμε ότι στα ντέρμπι δεν είναι εύκολο αυτό, με τις μικρές ομάδες αδικήσαμε τον εαυτό μας. Αποτέλεσμα, είναι να έχουμε τουλάχιστον 10 βαθμούς λιγότερους απ'όσους θα έπρεπε (βάση εμφάνισης). Δηλαδή, θα έπρεπε να ήμαστε 3οι και να κυνηγάμε τον 1ο! Τι φταίει λοιπόν;

Εμείς οι ίδιοι. Όταν σε κάθε παιχνίδι κάνουμε 20 ευκαιρίες και πετυχαίνουμε 1 γκολ, είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εμείς. Όταν σε όλο τον πρώτο γύρο, έχουμε 14 δοκάρια και 4 χαμένα πέναλτι, δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες αλλού. Μπορούμε να κάνουμε κριτική στα σχήματα που δοκιμάζει ο Dalglish, αλλά αν τα μισά από τα δοκάρια έμπαιναν μέσα, τότε όλα θα ήταν μέλι γάλα.

Όσο κι αν διαφωνώ πάντως, με κάποιες από τις επιλογές του Dalglish, του αναγνωρίζω ότι δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο: να ξανακάνει την ομάδα βρετανική, με νεαρούς παίχτες, αλλά και να τους προσαρμόσει στο 4-4-2 με μεγάλη κατοχή μπάλας. Είναι νωρίς για να πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα, αλλά δε θα σταθώ σε αυτό. Σέβομαι (και δέχομαι) το γεγονός ότι υπάρχει σχεδιασμός. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος. Μακάρι σήμερα να πάνε όλα καλά!

Unknown είπε...

@Adons: Μακάρι Αντώνη να κερδίσουμε. Τρίτη συνεχόμενη γκέλα θα είναι βαριά, αλλά συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανείς.

Πρέπει όλοι να παίξουν και για τον Suarez, καθώς το κενό του είναι μεγάλο (ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια που δεν σκόραρε, ήταν ο δημιουργός των περισσότερων ευκαιριών). Αλλά θα προτιμούσα να παίξουν και για τη φανέλα, τον κόσμο και πολύ περισσότερο για τους εαυτούς τους που τόσο έχουν αδικήσει φέτος. Σίγουρα, δε θα υποτιμήσουν τη Newcastle, αλλά όσο σοβαροί κι αν είμαστε, το πρόβλημα στο σκοράρισμα δεν ξέρω πως θα λυθεί. Ελπίζω, ο Bellamy και ο Maxi να βρουν τον τρόπο.

Σχετικά με το βάρος της φανέλας, έχω να πω ότι μπορεί να μην παίζει μπάλα αυτή, αλλά πάντα είναι κάτι που υπολογίζει ο αντίπαλος. Το ότι 22 χρόνια δεν παίρνουμε πρωτάθλημα, αλλά συνεχίζουν να μας υπολογίζουν, μου λέει πολλά. Αφού δεν εξαφανιστήκαμε από το χάρτη όλα αυτά τα χρόνια, όπως πολλές ομάδες, έχουμε δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Κι επειδή η ζωή κύκλους κάνει, ας ελπίσουμε ότι με σωστό προγραμματισμό θα ξεκινήσει και ο (νέος) δικός μας. Αρχής γενομένης, από σήμερα..

birdy είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους σας.Σήμερα συγκρούονται η μεγάλη αγάπη(Λίβερπουλ) με μία μεγάλη συμπάθεια μου.Αγωνιστικά η Λίβερπουλ έχει την ατυχία να σημαδεύει τα δοκάρια σε κάθε ματς και να χάνει πολλές ευκαιρίες αλλά και αυτό κάτι δείχνει.Σαν αποτέλεσμα πιστεύω ότι αν ο Μπά της Νιούκαστλ είναι καλά και παίξει τότε οι πιθανότητες γέρνουν προς τα δεξιά.Οι δικές μου ευχές είναι να νικήσουν και οι δύο(ούτε ο Χάρυ Πόττερ μπορεί να το κάνει αυτό).

Unknown είπε...

@birdy: Σου εύχομαι να απολαύσεις το παιχνίδι! Πιστεύω ότι το θέαμα θα μας δικαιώσει! Πάντως, ακόμα και οι ευκαιρίες δείχνουν ότι υπάρχει πρόοδος στην ομάδα, καθώς μέχρι πέρυσι δεν κάναμε τίποτε.
Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Scouser Jim.

Μιας και αναφέρθηκες σε ενδεκάδα προσωπικά βλέπω ο Νταλγκλίς σήμερα να μας εκπλήσσει όλους. Εννοώ ότι δεν θα μου φανεί περίεργο να μείνει έξω ο Χέντερσον να παίξει με Τζέραρντ - Άνταμ, πλάγιοι Μπέλλαμυ - Ντάουνίνγκ και μπροστά Κάρολ - Κάιτ.
Το 4-4-2 δεν άλλαζει με τίποτα. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Θα δούμε τον αγώνα και θα συζητήσουμε.

Ευχαριστώ

Αντώνης

Adons είπε...

Φίλε Jim επιβεβαιώθηκα! Το παιχνίδι πήγε περιπου όπως το προέβλεψα! Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους.

Unknown είπε...

@Αντώνης: Φίλε Αντώνη καλώς ήρθες στην παρέα της betonias!

Πράγματι, ο Dalglish μας εξέπληξε για άλλη μια φορά, αν και πλέον ό,τι κι αν κάνει δεν το θεωρώ έκπληξη. Μοιράζει το χρόνο συμμετοχής ανάμεσα σε κάποιους παίχτες. Χτες, δεν ξεκίνησε τον Maxi, τον οποίο περίμενα μετά και το γκολ εναντίον της Blackburn. Ίσως να τον χρειάζεται περισσότερο στο ερχόμενο παιχνίδι με τη City.
Πάντως, πάλι μου έκανε εντύπωση η αλλαγή Adam-Gerrard.Πίστευα ότι θα βγάλει τον Spearing για να μπει ο αρχηγός.

Το 4-4-2 δεν άλλαξε και δικαιώθηκε απόλυτα με τις επιλογές του.

Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου και σε περιμένουμε ξανά. Καλή χρονιά να έχεις, με υγεία και ευτυχία!

Unknown είπε...

@Adons: Κάνεις πρόβλεψη μία στο τόσο για αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά την πετυχαίνεις. Μου θυμίζεις τον Μποντιρόγκα, που σούταρε τρίποντο μία φορά στα 10 παιχνίδια, αλλά ήταν σίγουρα εύστοχο!

Καλή χρονιά σου εύχομαι!

Unknown είπε...

Ας δούμε τι έγινε χτες στο παιχνίδι:

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, η Newcastle δε φάνηκε. Εκτός του Ba, που όποτε έπαιρνε την μπάλα έδειχνε ότι έχει πολύ καλή τεχνική και ότι γνωρίζει τη θέση. Ειδικά, στη φάση που πλασάρει τον Reina και σώζει ο Skrtel.

H Liverpool έκανε λιγότερες φάσεις από τα άλλα παιχνίδια, δεν έπαιζε και ο Suarez, αλλά έβαλε 3 γκολ. Τι σου είναι το ποδόσφαιρο; Σε αυτό συνέβαλε η αμυντική τακτική που επέλεξε ο Pardew, η τρελόγρια ο Bellamy και ο Gerrard. Ο Bellamy δήλωση παρών για άλλη μία φορά, με 2 γκολ. Ο Gerrard μέσα σε ένα 20λεπτο κατάφερε να βγει Man of the Match. Δίδαξε τη θέση: 1 γκολ, 4 σέντρες πάρε-βάλε στον Caroll και απόλυτο έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Οι Henderson-Spearing πήραν τα πάνω τους από τη στιγμή που μπήκε. Η άμυνα για ακόμα ένα παιχνίδι πήγε πολύ καλά (αν και ο Johnson πάλι έκανε "νερά" σε κάποιες φάσεις) και το γκολ που δέχτηκε ήταν από αυτά που λέμε ότι "ήθελε να μπει". Ο Downing επιτέλους φάνηκε, ενώ ο Spearing ήταν κάτι παραπάνω από καλός και ουσιαστικός σήμερα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Η μόνη διαφορά που διαπίστωσα σχετικά με το σχήμα της Liverpool ήταν ότι ο Caroll φάνηκε να ξεκινά μόνος του στην επίθεση. Στη συνέχεια, όμως, ο Bellamy έκλεινε αρκετές φορές δίπλα του, με τον Adam και τον Enrique να βοηθούν στα αριστερά, οπότε πάλι γυρνούσαμε σε ένα 4-4-2.

The Catalan είπε...

Δε θελω να σχολιασω το παιχνιδι..Θελω απλα για το 2012 να ευχηθω καλη κατρακυλα στους ασπρομαυρους του Tyne and Wear!

birdy είπε...

catalan ντροπή και καλή χρονιά!!!χα χα χα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India