Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ligue 1 . Week 19 - AS Saint-Etienne vs Paris Saint-Germain

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Geoffroy-Guichard. Οι αντίπαλοι της PSG περιμένουν στραβοπάτημα της είτε για να καταφέρουν να την προσπεράσουν στη βαθμολογία (Lille, Montpellier, Lyon) είτε για να την πλησιάσουν ακόμη περισσότερο (Marseille, Rennes, Saint-Etienne, Toulouse) με την προϋπόθεση φυσικά να κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια. Ας δούμε όμως σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του παιχνιδιού...



AS Saint-Etienne:  Η έτερη ομάδα της κοιλάδας του Ρουν τρέχει ένα σερί στο πρωτάθλημα 6 αγώνων με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες! Φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με τους παίχτες της να απολαμβάνουν κάθε στιγμή αυτών των θετικών αποτελεσμάτων όπως δήλωσε ο Clement. Ενώ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν τα πήγαινε και πολύ καλά, με αποτέλεσμα να ήταν μονίμως στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, με αυτό το σερί κατάφερε να συγκεντρώσει 30 βαθμούς και να απολαμβάνει την 5η θέση! Αυτό οφείλεται κυρίως στο δέσιμο της ομάδας με τους παίχτες κλειδιά αλλά και στη σοβαρότητα που έδειξαν με τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες που τις έχουν κερδίσει σχεδόν όλες! Δεν είναι καμιά υπερομάδα αλλά προσπαθεί να παίξει γρήγορα λόγω των πολύ καλών και γρήγορων άκρων που διαθέτει αλλά και την ποιότητα του Γκαμπονέζου Aubameyang και την εμπειρία του Sinama-Pongolle στην επίθεση, ενώ παίχτης κλειδί παραμένει και τερματοφύλακας Ruffier με πάρα πολύ καλές επεμβάσεις ως τώρα! Ο Clement παραδέχτηκε ότι είναι η καλύτερη περίοδος να αντιμετωπίσουν την PSG λόγω αυτής της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται αν και χρίζει ως φαβορί την ομάδα της πρωτεύουσας! Θέλουν πάσι θυσία να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και αυτό γιατί με την νέα χρονιά χάνουν τον βασικό τους επιθετικό Aubameyang και τον Grandel που θα ενισχύσουν τις εθνικές τους στο αφρικανικό κύπελλο! Όσον αφορά το παιχνίδι της Τετάρτης θα έχουν πολλές απουσίες αφού Paulao, Guilavogui, Andreu, Alejandro Alonso και ο αρχηγός Perrin αναμένεται να λείψουν λόγω τραυματισμού ενώ ο Nicolita είναι τιμωρημένος και εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής! Οι απουσίες αυτές είναι σοβαρές και μάλλον θα επηρεάσουν το παιχνίδι της Saint-Etienne και ειδικά του Nicolita και του Paulao που δεν ξέρω πως μπορεί να τις καλύψει ο Christophe Galtier! Τέλος στην έδρα τους έχουν χάσει μόνο από την Lille ενώ έχουν πετύχει 11 γκολ και έχουν δεχτεί 7.


Paris Saint-Germain:  Μετά από το derby με την πρωταθλήτρια Lille, όπου και οι δύο ομάδες αλληλοακυρώθηκαν, με λίγο καλύτερη τη Lille, οι πρωτευουσιάνοι κατεβαίνουν προς τα νότια για να αντιμετωπίσουν την Saint-Etienne! Ο διεθνής Ιταλός τερματοφύλακας Sirigu δήλωσε πως το αποτέλεσμα πρέπει να θεωρηθεί καλό αφού η Lille είναι μια άριστα οργανωμένη ομάδα μέσα στο γήπεδο και ότι με αυτό το αποτέλεσμα παραμένουν έστω και έτσι στην κορυφή! Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο η PSG δείχνει ασύνδετη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες για γκολ! Ο ακριβοπληρωμένος Pastore δεν είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φαίνεται και στις επιδόσεις του Gameiro που δεν τροφοδοτείται όπως στην αρχή του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να έχει σιγήσει. Η κακή κατάσταση του αργεντινού έχει στοιχίσει σε βαθμούς αλλά και στο Europa League και η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του Παρισιού! Η πτώση πάντως παρατηρήθηκε με τον τραυματισμό των Matuidi και Chantome, δύο παίχτες του κέντρου με μεγαλύτερη φαντασία από τους Sissoko και Bodmer που μπορούσαν να απελευθερώσουν τον Pastore! Οι Menez και Nene αναλώνονται σε περιττές ενέργειες με αποτέλεσμα η PSG να δείχνει σαν ένα συνονθύλευμα από αστέρες που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και τελικά να γίνονται εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς. Παρ'όλα αυτά η ομάδα της πρωτεύουσας παραμένει μια επικίνδυνη και δύσκολη αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα και αυτό θέλουν να το αποδείξουν την τετάρτη στο γήπεδο. Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν αφού νιώθει την ανάσα των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου στο σβέρκο της (+2β. από Lille, Lyon). Η PSG θα παρουσιαστεί σχεδόν πλήρης. Πέρα από τις γνωστές απουσίες των Matuidi, Chantome, ο Sakho που προφυλάχτηκε στο παιχνίδι με τη Lille θα είναι στη διάθεση Kombouare ενώ κανένας δεν είναι τιμωρημένος!

Το παιχνίδι με βάση τις πολλές απουσίες που έχουν οι γηπεδούχοι, απουσίες σε παίχτες κλειδιά που δύσκολα μπορεί να τους αναπληρώσει, την κατάσταση στην κορυφή όπου η PSG δεν νιώθει και πολύ άνετα και ότι είναι η τελευταία της ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή, γέρνει προς το διπλό! Μπορεί να είναι ασύνδετη στο γήπεδο αλλά παραμένει μία μεγάλη ομάδα και πολύ επικίνδυνη. Θέλει προσοχή όμως αφού με βάση τα δεδομένα το παιχνίδι γέρνει προς το διπλό, δεν είναι σίγουρα διπλό! Και το αναφέρω έτσι διότι η προϊστορία λέει ισοπαλία και μάλιστα έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι πολύ λογικό να λήξει ισόπαλο. Πάντως η προϊστορία λέει και κάτι άλλο, ότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια στο Geoffrey-Guichard δεν μπαίνουν πολλά γκολ οπότε under και για τους πιο τολμηρούς λέω νίκη της PSG.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India