Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 15. Chelsea - Manchester City (preview) Ματς με ενδιαφέρον για τρίτους..


Μετά από ένα αρκετά προβλέψιμο Σάββατο, ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα Κυριακή με νίκη της Sunderland στην επανεμφάνιση του Martin ONeill στην Premier League, αλλά και την ήττα της Tottenham από την Stoke. Σήμερα, το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της Chelsea και της Manchester City. Νίκη για την Chelsea και φωτιά στην κορυφή ή νίκη της City και «πάγωμα» των συνδιεκδικητών; Μπορεί και ισοπαλία και όλοι να νιώσουν ευχαριστημένοι στο τέλος..


- CHELSEA
Όσοι παρακολουθείτε το εν λόγω ιστολογίo, θα έχετε καταλάβει τη συμπάθεια που τρέφω στον προπονητή της Chelsea, Andres Villas-Boas. Μου αρέσει η φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στην Chelsea, και ακόμη κι αν είναι λάθος πρέπει να τον αφήσουν να δείξει τη δουλειά του. Έχουμε μιλήσει για την τακτική του: παίζει με την άμυνα ψηλά, δεν αφήνει χώρο στους αντιπάλους για σουτ, οι μέσοι του και οι επιθετικοί του κάνουν αρκετά φάουλ δίνοντας έτσι χρόνο στους αμυντικούς να ανασυνταχθούν, όταν η μπάλα χάνεται, ενώ προσπαθεί να φορτώνει την αντίπαλη περιοχή με παίχτες. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς, αλλά αν o Essien ήταν υγιής θα βλέπαμε μια Chelsea πολύ καλύτερη. Επίσης, κάποιοι παίχτες δεν μπορούν να τα καταφέρουν στη συγκεκριμένη προσέγγιση παιχνιδιού του Villas-Boas, οπότε θεωρώ βέβαιο ότι στις ερχόμενες μεταγραφικές περιόδους θα ενισχύσει κατάλληλα την ομάδα του και θα πάρει παίχτες που θα μπορούν να του δώσουν αυτό που θέλει να δεί στο χόρτο. Για την ώρα, η Chelsea άφησε πίσω τις κακές εμφανίσεις με Arsenal, Liverpool, Genk (και την άδικη ήττα από την QPR) και επέστρεψε στις επιτυχίες με Wolves, Valencia, Newcastle, καταφέρνοντας να κρατήσει το 0 στην άμυνα, κάτι που θεωρούνταν πολύ δύσκολο πριν λίγο καιρό, με βάση την τοποθέτηση της αμυντικής της γραμμής στο γήπεδο.

Στο σημερινό ματς θα απουσιάζει ο David Luiz. Για μένα είναι θετικό, καθώς η συνεργασία του με τον Terry δεν «τραβάει», ενώ τον θεωρώ πολύ επιπόλαιο παίχτη, με πάρα πολλές ικανότητες όμως. Αν ξεκινήσει στα πλάγια ο Bosingwa, θα δούμε κεντρικό δίδυμο Terry-Ivanovic, γεγονός που θα θωρακίσει αρκετά την άμυνα των Blues. Στα χαφ, πιθανολογώ ότι ο Lampard θα έχει σαν παρτενέρ τον Romeu (που έχει κερδίσει θέση στην ενδεκάδα τελευταία) ενώ η άλλη θέση θα πάει στον Meirelles, ώστε να δίνει βοήθειες στην επιθετική τριάδα. Ο Drogba είναι σε καλή κατάσταση, οπότε θα κερδίσει τον Torres στη μάχη για την ενδεκάδα, ενώ θα τον πλαισιώνουν οι Mata, Sturridge. Θεωρώ ότι θα δώσει εντολή στους MataSturridge να κινούνται συνέχεια διαγώνια (ο Mata λογικά θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο), ώστε να απασχολούν την άμυνα της City, να τραβούν τους αμυντικούς εκτός περιοχής, για να δίνουν στον Drogba περισσότερο χώρο για δράση, αλλά και στους MeirellesLambard χώρο για κάθετη κίνηση. Άλλωστε, μπορεί να ποντάρει σε μια μέτρια εμφάνιση της άμυνας της City, μιας και δε βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση τελευταία.

- MANCHESTER CITY
Είδε το Σάββατο τη συμπολίτισσα United να νικάει και να φτάνει στους 2 βαθμούς. Θέλει να νικήσει σήμερα για να ξαναπάρει διαφορά ασφαλείας, αλλά και για να δείξει ότι δεν αστειεύεται φέτος. Με νίκη σήμερα, χτυπάει στην ψυχολογία των συνδιεκδικητών του τίτλου, καθώς δε θα έχει χάσει σε Old Trafford, Anfield, Stamford Bridge, οπότε με όλα αυτά τα παιχνίδια εντός έδρας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται. Ωστόσο, η προηγούμενη βδομάδα δεν της πήγε καλά. Αποκλεισμός από το Champions League, παρά τη νίκη επί της Bayern Munchen. Να θυμίσω, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις (ισοπαλία με Napoli ακολούθησε ισοπαλία με Fulham, ήττα από Napoli ακολούθησε ισοπαλία με Liverpool), είχε μέτριες εμφανίσεις. Στατιστικό στοιχείο, δεν αξίζει να το παίρνουμε στα σοβαρά όταν μιλάμε για τη City με το υπερπλήρες ρόστερ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Την ψυχολογία πάντα πρέπει να τη λαμβάνεις υπ’ όψη..
Πάντως δύσκολα κρατάνε το 0 στην άμυνα. Η ποιότητα των αμυντικών τους δε συμβαδίζει με αυτή των μεσοεπιθετικών, αλλά δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο απασχολεί τον Mancini, o οποίος επιδιώκει νίκες με καθαρά σκορ. Η έξυπνη κίνησή του να απελευθερώσει τον Silva, έδωσε αέρα και στον Aguero, o οποίος μπορεί και κινείται μέχρι τη γραμμή, υποδέχεται την μπάλα και τη δίνει τάχιστα ώστε να ξαναελευθερωθεί. Με τον Toure μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις μια έξτρα επιθετική βοήθεια, αν χρειαστεί, ενώ ο Barry είναι ξυλοκόπος, αλλά κάνει τη δουλειά του μια χαρά (ενώ μπορεί και να σκοράρει). Αυτός που είναι φέτος εξωπραγματικός, αλλά κακώς δεν παίρνει την απαιτούμενοι δόξα όππως οι υπόλοιποι, είναι ο τερματοφύλακας Hart. Πραγματικά εκπληκτικός. Όποιος είδε το παιχνίδι με τη Liverpool καταλαβαίνει. Τελικά, ισχύει ότι οι ομάδες ξεκινούν από τον τερματοφύλακα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, να ηρεμήσουν και οι Άγγλοι που τόσα χρόνια ψάχνουν τερματοφύλακα για την εθνική και κανένας δεν τους βγαίνει. Έχει όμως δρόμο ακόμη..
Λογικά ο Mancini θα πάει κι αυτός σε ένα 4-3-3, με τους Dzeko-Aguero-Silva στην επίθεση, ενώ τους Barry-Toure, υποθέτω θα τους πλαισιώσει ο Milner. Ο Aguero θα είναι αυτός που θα έχει το νου του στην κάλυψη του αριστερού άκρου του κέντρου, με τον Silva να τον καλύπτει στην επίθεση όταν θα βρίσκεται εκτός περιοχής.

Πρόβλεψη: Ανοιχτό παιχνίδι εκατέρωθεν, μέτριες άμυνες, πολύ καλές επιθετικές γραμμές και παίχτες έξυπνοι με πολλές ικανότητες. Ομάδες που δύσκολα κρατάνε το 0. Τι άλλο να προβλέψουμε πέρα από το goal/goal, αλλά και το over; Μακάρι να έρθει, για να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India