Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ligue 1 . Week 17 - Olympique de Marseille vs Girondins de Bordeaux

Δύο ιστορικές ομάδες αναμετρώνται το Σάββατο στο Velodrome σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι όπου οι μεσόγειοι θέλουν να φτάσουν στο θαύμα και να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς (τώρα έχουν 24) στον πρώτο γύρο ενώ οι Γιρονδίνοι του Bordeaux να ξεφύγουν όσο μπορούν πιο γρήγορα από την επικίνδυνη ζώνη που οδηγεί στη Ligue 2. Ένα παιχνίδι που κάποτε ήταν derby! Ας δούμε όμως λίγο τα πράγματα πιο αναλυτικά...

Olympique de Marseille : Η ομάδα της Μασσαλίας βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φάση της μετά την ανατροπή-πρόκριση στο CL μέσα στη BVB. Οι δηλώσεις του Deschamps αλλά και των παιχτών κινούνται σε αυτή τη βάση. Στο πρωτάθλημα τώρα με εξαίρεση την ήττα από τη Montpellier έχουν ένα σημαντικό σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων που δείχνουν ότι η ομάδα αρχίζει και ρολάρει και να φέρνει αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι η Marseille θέλει να κρατά την μπάλα στα πόδια της κάτι που δείχνει και το ότι στα 13 από τα 16 ματς ως τώρα είχε την κατοχή. Επιπλέον στα τελευταία 3 εντός έδρας δεν έχει δεχτεί γκολ και συνολικά έχει δεχτεί μόνο 4 όταν η πρώτη σε αυτή την κατηγορία είναι η Lorient που έχει δεχτεί 3! Το ότι τα πάει πολύ καλά στο Velodrome φαίνεται και στο ότι έχει πάρει 13 από τους διαθέσιμους 15 βαθμούς στα τελευταία 5 ματς! Από την αρχική εντεκάδα θα λείπουν σίγουρα οι Morel, Gignac λόγω τραυματισμού ενώ αμφίβολος είναι και ο Mbia που αν δεν ξεπεράσει το τραυματισμό στο μάτι του θα αντικατασταθεί από τον Cheyrou! O Deschamps δεν θέλει να χάσει το τρένο του πρωταθλήματος και θα επιδιώξει το απόλυτο μέχρι το διάλειμμα των Χριστουγέννων! Θέλει να βρίσκεται όσο πιο κοντά μπορεί στην κορυφή ξέροντας ότι η ομάδα του φορτσάρει συνήθως μετά τα Χριστούγεννα.

Girondins de Bordeaux : Η ομάδα του Bordeaux είναι μια δύσκολη περίπτωση! Το καλοκαίρι δεν έκανε σωστή προετοιμασία και στις μεταγραφικές κινήσεις αποδυναμώθηκε! Αφού πούλησε τον αρχηγό της Diarra στην τωρινή αντίπαλο Marseille και ξεφορτώθηκε τα βαριά συμβόλαια των Wendel, Cavenaghi,Fernando και Rame αποφάσισε να στηριχθεί σε παίχτες από τα φυτώριά της και ορίσει σαν αρχηγό και ηγέτη τον λίγο, κατά τη γνώμη μου, Plasil. Το ξεκίνημά της ήταν άθλιο όπως ήταν αναμενόμενο και τώρα προσπαθεί να αναγεννηθεί έχοντας κερδίσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της! Στηρίζεται και αυτή όπως και η Marseille στις στημένες φάσεις και μάλιστα έχει πετύχει 6 γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ, που είναι και πρώτη στην αντίστοιχη λίστα του championnat. Έχει χάσει τα 3 από τα τελευταία 4 παιχνίδια της μακριά από το Chaban-Delmas! Η εκτίμησή μου είναι ότι θα κινδυνέψει αν δεν ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αφού οι παίχτες της είναι άπειροι και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρεθούν μέσα στο γήπεδο. Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν καίγονται να το κερδίσουν μιας και δεν είναι στο προγραμματισμό τους όπως αποκάλυψε ο τερματοφύλακάς τους Carrasso! Το γεγονός όμως είναι ότι θα το παλέψουν και χωρίς να έχουν άγχος μπορεί να τους βγει κάτι καλό και να φύγουν με βαθμούς ή με βαθμό από το Velodrome. Πολλές ελπίδες πάντως δεν έχουν!

Τέλος λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και πιάνοντας και λίγο το κλίμα των δύο ομάδων νομίζω ότι η ομάδα της Μασσαλίας δεν θα δυσκολευτεί να κάμψει την αντίσταση της Bordeaux και τελικά θα φτάσει πιο κοντά στο στόχο των 30 βαθμών!Ο άσσος είναι επιβεβλημένος σε αυτό το παιχνίδι μιας και το ποιος έχει κίνητρο και το ποιος δεν έχει είναι κάτι παραπάνω από εμφανές!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India