Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ligue 1. Week 19 – Μαζεύτηκαν πολλοί στην κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου

Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο championnat και στην κορυφή γίνεται της τρελής! Ο πρώτος με τον τέταρτο έχουν διαφορά μόνο 2 βαθμών αφού οι τρεις πρωτοπόροι δούλεψαν για να τους φτάσει η Lyon. Σε αυτή την αναφορά θα διαλέξω τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια και αυτά που έχουν καλές, σχετικά πάντα, αποδόσεις ώστε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Όπως είπαμε στην προηγούμενη αναφορά μας (18η αγωνιστική) οι ομάδες παλεύουν ώστε να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στους στόχους τους και να κοιτάξουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τον δεύτερο γύρο…



AS Nancy Lorraine vs Olympique de Marseille :  Είναι το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αγχωτικές νίκες. Η Nancy είναι μια ομάδα που ξέρει να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Όποτε το έχει παίξει έχει βγει κερδισμένη με αποκορύφωμα το διπλό στο Parc de Prince! Είναι νεανική ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό όταν κερδίζει αλλά και μεγάλη απογοήτευση όταν χάνει! Από την άλλη μεριά η ομάδα της Μασσαλίας είναι αυτή που θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της αντιπάλου! Όπως έχει τονίσει ο Deschamps θέλει η ομάδα του να τελειώσει με την μέγιστη δυνατή συγκομιδή βαθμών τον πρώτο γύρο και μάλιστα με πάνω από 30. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Marseille δυσκολεύεται στα τελευταία παιχνίδια της να σκοράρει (ισοπαλία με Bordeaux και νίκη με γκολ στο 85' και 95' με Lorient), κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα στο να επιλέξω εύκολα το 2 σαν σημείο! Γι' αυτό πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι στοιχηματίες. Το under πάντως είναι ένα πιο σίγουρο σημείο.

Valenciennes FC vs Olympique Lyonnais  :   Η ομάδα του βορρά είναι του δόγματος να πάρουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας και εκτός έδρας δε μας ενδιαφέρει και πολύ! Έχει να χάσει στην έδρα της από τον Αύγουστο και μάλιστα από εκεί δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε η Montpellier, ούτε η Lille αλλά ούτε και η Marseille! Το ρόστερ της είναι πολύ κακό και αυτό φαίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά η έδρα της είναι δυσκολοκατάβλητη και δεν ξέρω πως θα μπορέσει η ομάδα της κοιλάδας του Ρουν να περάσει. Η ομάδα δείχνει κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια και την υπερπροσπάθεια να καλύψει το κενό του Lisandro όταν εκείνος ήταν τραυματίας κάτι που φάνηκε στα δύο τελευταία της παιχνίδια που κέρδισε πολύ δύσκολα! Βέβαια υπάρχει και το κίνητρο της κορυφής που θα δώσει μεγαλύτερο πάθος στους παίχτες για τη νίκη! Έτσι, με βάση όλα αυτά μάλλον το ματς κλείνει προς ισοπαλία αλλά θέλει προσοχή γιατί η Lyon έχει την εμπειρία να περνά από δύσκολες έδρες! Και σε αυτό το παιχνίδι το under είναι σχεδόν σίγουρο.

Evian TG FC vs Montpellier Herault SC  :   Η νέα στη μεγάλη κατηγορία Evian υποδέχεται την πρωτοπόρο Montpellier σε ένα παιχνίδι που όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά! Η Evian είναι πολύ καλή ομάδα και φαίνεται ότι οι νεοαποκτηθέντες παίχτες του καλοκαιριού έχουν δέσει μεταξύ τους και έχουν δώσει μεγαλύτερη ποιότητα αλλά και εμπειρία στην ομάδα. Ο αρχηγός Sorlin και ο Δανός, πρώην παίχτης της Liverpool, Poulsen είναι οι παίχτες κλειδιά που βοηθούν τους νέους αυτής της ομάδας να ανεβούν επίπεδο! Παίζουν στρωμένο ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται στο ότι χάνουν στις λεπτομέρειες και στο ότι έχουν κερδίσει τα παιχνίδια με ισάξιους αντιπάλους. Οι πρωτοπόροι τώρα έχουν άσχημη ψυχολογία αφού τα δύο τελευταία αποτελέσματά τους δεν ήταν αυτά που περίμεναν! Ειδικά η ισοπαλία με την Toulouse και ο τρόπος που ήρθε, καταρράκωσε την ψυχολογία της ομάδας! Σε άλλη περίοδο το σημείο που επιβαλλόταν για να παίξουμε θα ήταν το διπλό αλλά επειδή πιστεύω ότι η Montpellier δεν προλαβαίνει να αποβάλει το άγχος της πρωτοπόρου και να αλλάξει ψυχολογία θα πρέπει να το αποφύγουμε! Αυτό όμως που είναι πιο σίγουρο είναι το g/g αφού και οι δύο ομάδες σκοράρουν όποτε βρουν την παραμικρή ευκαιρία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India