Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Greeklish μάχες (συνέχεια). Ολυμπιακός - Arsenal (preview)


Τελευταία αγωνιστική για τους ομίλους του Champions League σήμερα και αύριο, οπότε θα μάθουμε ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συνθέσουν το παζλ της 16αδας. Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στο παιχνίδι της Arsenal μιας και ο αντίπαλός της είναι ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός. Παιχνίδι με έναν ενδιαφέρομενο, παιχνίδι με κίνητρο μόνο για τους γηπεδούχους.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Για να περάσει στην επόμενη φάση θέλει τη νίκη απέναντι στην Arsenal και να μην κερδίσει η Marseille την Dortmund. Υπάρχει και το ενδεχόμενο πρόκρισης σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (Ολυμπιακός, Marseille, Dortmund), αλλά η πρόκριση θα κριθεί σε διαφορές τερμάτων. Φυσικά, η έξοδος στο Europa League δε συνιστά αποτυχία, καθώς τα ευρωπαϊκά ταξίδια θα συνεχιστούν (το ότι στην Ελλάδα σνομπάρουμε το Europa League, λες και φτάνουμε τελικό κάθε χρόνο, δεν το καταλαβαίνω).. Όμως, έτσι που ήρθαν τα πράγματα με το διπλό στη Γαλλία, σίγουρα η μη πρόκριση θα αφήσει πικρή γεύση..
Απώλεια είναι ο Ιμπαγάσα, αν και δεν ξέρω κατά πόσο χαλάει η απουσία του τα σχέδια του Βαλβέρδε. (Οκ, δεν ασχολούμαι πολύ με το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε οι εικόνες μου από τις ελληνικές ομάδες είναι κυρίως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και κάποια ντέρμπι. Μπορείτε ελεύθερα να με «κράξετε» αν λέω κουταμάρες). Βλέποντας την πιθανή ενδεκάδα, με Ορμπαιθ, Μανιάτη και Μοντέστο, θεωρώ ότι προσπαθεί να καταστρέψει το παιχνίδι της Arsenal στον άξονα και να επιτεθεί από τις πτέρυγες, έχοντας κατά νου ότι στη θέση των τραυματισμένων Sagna, Jenkinson, Gibbs θα επιστρατευθούν οι όχι και τόσο αξιόπιστοι Squilacci, Djourou. Αν ισχύει η πληροφορία ότι στο κέντρο άμυνας θα παίξει ο πιτσιρίκος Mikel, τότε οι Mirallas, Djebbour θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να τεστάρουν τα πόδια τους..

ARSENAL
Έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω το ξεκίνημα αμφισβήτησης και εξασφάλισαν την πρωτιά του ομίλου μία αγωνιστική πριν τη λήξη του. Ρεαλιστής ο Wenger, θα δώσει ευκαιρίες σε νεότερους παίχτες γνωρίζοντας πως αυτά είναι τα παιχνίδια στα οποία παίρνει θάρρος η νεολαία, είτε γιατί νιώθει την εμπιστοσύνη του προπονητή, είτε γιατί θέλει να αποδείξει τι αξίζει. Ο Arshavin θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να πάρει την ομάδα πάνω του και να τη βοηθήσει με την εμπειρία του. Ο Chamakh πρέπει να πιάσει την ευκαιρία απ’τα μαλλιά και να αποδείξει στον προπονητή του ότι είναι υπολογίσιμη μονάδα στο ρόστερ. Το κέντρο της Arsenal θα είναι νεαρό ηλικιακά, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο Frimpong είναι δυναμικός παιχτής (εκνευριστικός μερικές φορές), ενώ ο Chamberlain θεωρείται the next big thing για τους Λονδρέζους.

Πρόβλεψη
Η παράδοση είναι ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό. Έχει να επιδείξει επιτυχίες με Αγγλικές ομάδες εντός έδρας (Liverpool 1-0, 2-2, Arsenal 1-0, Chelsea 0-0). Θα διαλέξω τη νίκη για τον Ολυμπιακό, μιας και το κίνητρό του είναι πολύ μεγαλύτερο. Η πρόκριση δεν είναι στα χέρια του, αλλά οι παίχτες του είναι υποχρεωμένοι (για τον εαυτό τους και μόνο) να κερδίσουν. Η νίκη καταγράφεται, ακόμα κι αν οι αντίπαλοι δεν έρθουν πλήρεις. Δικό τους θέμα. Απλά, το παιχνίδι απαιτεί προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια. Υπάρχουν παίχτες της Arsenal που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ και η πιτσιρικαρία είναι μπολιασμένη με τη νοοτροπία της νίκης. Ας έχουν στο νου του οι παίχτες του Ολυμπιακού, μια ήττα του Παναθηναϊκού πριν κάποια χρόνια (1-3, σκόρερ για τους πράσινους ο Ιγκορ Σιμπνιέφσκι), από τις αδιάφορες «ρεζέρβες» της Arsenal..


Υ.Γ. Με πιάνουν τα γέλια όποτε διαβάζω για «ματς της χρονιάς». Ίσως να το βλέπω/ακούω μια φορά κάθε δύο μήνες! Ειδικά, στην περυσινή σεζόν του ΠΑΟΚ το άκουσα για τα εξής παιχνίδια: με Ajax, Fenerbahce, Villareal, Dinamo Zagreb, CSKA Moscow, Ολυμπιακό (στο κύπελλο), ΑΕΚ (κι αυτό στο κύπελλο)! Τα ίδια διαβάζω και σήμερα για τον Ολυμπιακό, τα ίδια κάθε χρόνο για όποια ομάδα παίζει τέτοιο παιχνίδι. Καταντάει κουραστικό..

Υ.Γ 2. Για όσους θέλετε να θυμηθείτε τι λέγαμε το Σεπτέμβριο, ρίξτε μια ματιά εδώ και εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India