Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ligue 1 . Week 18 – Paris Saint-Germain vs LOSC Lille Metropole


Οι πρωταθλητές ταξιδεύουν αυτή την αγωνιστική λίγο πιο νότια στην πρωτεύουσα να αντιμετωπίσουν τους wanna-be πρωταθλητές αυτής της περιόδου στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής αλλά και γενικά του φετινού championnat. Το βράδυ της Κυριακής θα διεξαχθεί το ματς στο περίφημο Parc de Prince κι όλα τα βλέμματα των φιλάθλων θα στραφούν σε ένα παιχνίδι που δυνητικά μπορεί να φέρει τους πρωταθλητές στην πρώτη θέση ή στη χειρότερη στην τρίτη! Ας δούμε, όμως, τiς ομάδες μία μία...

Paris Saint-Germain :  Η ομάδα του Παρισιού για πρώτη φορά μετά το 1994 που κατέκτησε το πρωτάθλημα έχει σοβαρές ελπίδες να το κατακτήσει και φέτος! Μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας ο ερχομός του Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani με τα φρέσκα λεφτά του έδωσε νέα ελπίδα στους φιλάθλους της. Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο φέρνοντας παίχτες όπως Menez, Gameiro, Matuidi, Lugano και φυσικά τον μεγάλο σταρ Pastore! Το θέμα όμως είναι ότι παραμένει νέα ομάδα και όπως κάθε ομάδα που αλλάζει τη μισή της ενδεκάδα πρέπει να της δοθεί χρόνος ώστε οι παίχτες να γνωριστούν μεταξύ τους ποδοσφαιρικά κάτι που σιγά σιγά το καταφέρνουν! Παρόλα αυτά η ομάδα παραμένει αρκετά ασύνδετη και αν δεν υπήρχαν οι εμπνεύσεις και η προσωπική ικανότητα των αστέρων της θα βρισκόταν πιο κάτω στο βαθμολογικό πίνακα! Αυτό μπορεί να βοηθά με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς αλλά με ομάδες όπως η Lille μάλλον τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Έχουν το δεύτερο καλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 56.5% που δείχνει ότι θέλουν να ελέγχουν το παιχνίδι. Επιπλέον έχουν τους περισσότερους βαθμούς μαζί με τη Montpellier στα εντός έδρας παιχνίδια (21) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο championnat. Απόντες θα είναι ο Matuidi και ο Chantome. Δύο παίχτες του κέντρου που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και είναι ένας γρίφος κατά πόσο θα μπορέσουν να τους αντικαταστήσουν επάξια ο αργός, ομολογουμένως, αλλά πιο δημιουργικός Bodmer και ο Sissoko. Τα άκρα της όμως βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα αφού οι Menez (5 assist/3 goal) και Nene (4 assist/7 goal) παίρνουν όλες τις επιθετικές προσπάθειες μαζί φυσικά με τον Pastore (2 assist /6 goal).

LOSC Lille Metropole :  Η μεγάλη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, που τελικά κατάφερε να πάρει το νταμπλ μετά από το μακρινό 1954, βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος μόλις 2 βαθμούς πίσω από τους δύο συγκάτοικους της κορυφής. Ενώ έχει χάσει τρία από τα βασικότερα στελέχη της περσινής ενδεκάδας (Rami, Gervinho, Cabaye) το καλοκαίρι, έχει καταφέρει κάπως να τους καλύψει αποκτώντας παίχτες σχεδόν ισάξιους (Payet, Cole, Pedretti, Basa). Ο τρόπος παιχνιδιού της έχει μείνει ο ίδιος, με μεγάλη κατοχή της μπάλας (πρώτη στην συγκεκριμένη κατηγορία με 59.4% κατά μέσο όρο σε κάθε της παιχνίδι) κάτι που μειώνει της πιθανότητες των αντιπάλων να δημιουργούν φάσεις! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαθέτει την καλύτερη άμυνα ως τώρα με μόλις 15 γκολ! Θα είναι πάντως ενδιαφέρων να δούμε την Κυριακή ποιος θα κερδίσει τη μάχη της κατοχής μιας και, όπως διαβάσατε πιο πάνω, δεύτερη στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι η PSG. Συγκρίνοντας πάντως τις δύο χρονιές της ομάδας του βορρά, το κέντρο της δεν είναι τόσο κυρίαρχο όσο ήταν πέρσι αφού ο Pedretti δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί ακόμη στο σύστημα της Lille. Δημιουργικά μεγάλο βάρος πέφτει στις πλάτες του Hazard και κατά δεύτερο λόγο στην τριάδα Cole, Payet, Balmont ενώ στα αμυντικά χαφ δεσπόζει η φιγούρα του αρχηγού Mavouba. Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι οι πρωταθλητές θα παρουσιαστούν πλήρης και με όλα τα όπλα τους! Η Lille τρέχει ένα αήττητο σερί 15 αγώνων και μάλιστα είναι η καλύτερη ομάδα ως τώρα στα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχοντας συγκεντρώσει 16 βαθμούς.

Δεν ξέρω αν μπορώ να διαλέξω σημείο για αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα δεν το θεωρώ και συνετή επιλογή αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ίσως η PSG να έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγο έδρας και μόνο. Όμως είχαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα και ίσως κουραστούν κατά τη διάρκεια του ματς εν αντιθέσει με τη Lille που δεν έχει καμία απουσία και είναι ξεκούραστη. Η γνώμη μου είναι ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα πάρει την κατοχή μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να παίξει με αμυντικό προσανατολισμό! Η προϊστορία λέει πάντως PSG αλλά στα τελευταία 4 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η Lille δραπέτευσε αήττητη!

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν αξίζει να διαλέγεις σημείο σε τέτοια παιχνίδια. Όλα αρχίζουν από το 0-0 και τα σημεία έχουν πιθανότητα 33.3%. Ίσως να διαλέξω το over, όχι γιατί έχει μεγάλη πιθανότητα να έρθει, απλά θεωρώ ότι και οι δύο τους έχουν πολύ δημιουργικούς μεσοεπιθετικούς και μπορούν να μας δώσουν κάτι καλό.

Adons είπε...

Αγαπητέ Jim όσο και να το σκέφτηκα, όσο και να προσπάθησα να βρω κάποιο στοιχείο που να δίνει προβάδισμα σε κάποιο σημείο δεν τα κατάφερα! Το over μπορεί να είναι ενα σημείο για αυτό ακριβώς το λόγο, δηλαδή των πολύ ποιοτικών μεσοεπιθετικών που διαθέτουν οι δύο ομάδες! Το πρόβλημα όμως είναι ότι λόγο και μιας μικρής αντιπαλότητας θα παρουσιαστούν διαβασμένες και μπορει να αλλαλοσβηστούν μεταξύ τους και να έχουμε ένα κλειστό παιχνίδι! Μακάρι να έχεις δίκιο και να δούμε ένα χορταστικό ματς.

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο ξαδερφε.Ωραιο αρθρο.Και καλο παιχνιδακι πρεπει να ειναι αλλα μαλλον θα επιλεξω να δν καποιο ιταλικο εκεινη την ωρα...
Τουρος....

Adons είπε...

Σε ευχαριστώ ξάδερφε για τα καλά σου λόγια! Εγώ θα σου προτείνω να δεις αυτό το παιχνίδι αφου μετά τα χτεσινά αποτελέσματα το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον. Όποιος κερδίσει πιάνει κορυφή και αναμένεται μεγάλη μάχη!

Adons είπε...

Πιθανές ενδεκάδες για το σημερινό ντέρμπυ είναι :

Paris Saint-Germain : Sirigu / Ceara, Bisevac, Sakho, Armand / Bodmer, Moh. Sissoko / Jallet, Pastore, Nene /Gameiro

Lille : Landreau / Debuchy, Chedjou, Basa, Béria / Mavuba, Balmont, Gueye / Hazard, Sow, Cole

Ας ελπίσουμε για ένα χορταστικό παιχνίδι...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India