Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 17. Τιμωρία Suarez, δισταγμός για τη Newcastle και εμπιστοσύνη στον O' Neill!


Χτες το βράδυ έγινε γνωστή η τιμωρία του Luis Suarez για την υπόθεση με τον Patrice Evra (ρατσιστικά σχόλια του πρώτου προς τον δεύτερο). Τιμωρία 8 αγωνιστικών και πρόστιμο 40 χιλιάδων λιρών, μια τιμωρία από τις πιο αυστηρές που έχει επιβάλλει η FA. Έχοντας αυτό κατά νου, η Liverpool θα παραταχθεί με τον Suarez στη σύνθεσή της (καθώς η ποινή θα ισχύσει αφού εκδικαστεί πιθανή έφεση του Suarez ή αν αποφασίσει τελικά ο ίδιος να μην προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια) απέναντι στη Wigan στο DW Stadium. Με αυτό και άλλα δύο παιχνίδια θα ασχοληθούμε σήμερα, για τη 17η ημέρα της Premiership:


- Wigan - Liverpool
Δύσκολο βράδυ για τον Luis Suarez. Είναι δεδομένη η στήριξη της Liverpool (τόσο από την αρχή της υπόθεσης, όσο και από την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το βράδυ), αλλά και των συμπαικτών του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να παλέψει με τον εαυτό του και να μην τον πάρει από κάτω. Προσωπικά πιστεύω πως θα είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν αυτό με τη Man United, όταν και έγινε η καταγγελία, ήταν από τους κορυφαίους. Το ίδιο πιστεύω και για σήμερα. Στα αγωνιστικά, η Wigan πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό απέναντι στην Chelsea το Σάββατο, αλλά παραμένει χαμηλά. Δεν είναι ομάδα που σου γεμίζει το μάτι και πιστεύω πως δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Έχει, όμως την εμπειρία της κατηγορίας και μπορεί στο τέλος να τα καταφέρει, πιθανόν σε βάρος κάποιας νεοφώτιστης. Είναι μια ομάδα χωρίς σαφές πλάνο παιχνιδιού, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές τα πάει κάπως καλύτερα. Η Liverpool είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως πάλι θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Δε νομίζω να την πατήσει όπως η Chelsea (δε νομίζω πως θα κάνει και 3 σερί καλό παιχνίδι η Wigan). Η τριάδα Adam-Henderson-Shelvey μάλλον θα ξαναδουλέψει, καθώς τα πήγε καλά στο παιχνίδι με τη Villa, εκτός κι αν αποφασιστεί επιθετικό πλάνο με δίδυμο Suarez -Caroll στην επίθεση και Shelvey εκτός 11άδας. Βλέπω νίκη των Reds, έστω και δύσκολα.

- Newcastle West Bromwich
Μπερδεμένο παιχνίδι, όπως όλα της Newcastle φέτος! Περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι γκέλες, αλλά τώρα δεν ξέρουμε τι θα μας εμφανίσει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό που παρατηρώ είναι πώς στο ξεκίνημα της σεζόν, με λίγες ευκαιρίες έπαιρνε αυτό που ήθελε, αλλά τώρα ενώ κάνει πολλές ευκαιρίες δυσκολεύεται να πάρει τη νίκη (και δεν την παίρνει τελικά). Κάθε ομάδα περνάει τέτοια διαστήματα μες στη χρονιά, αλλά επιμένω εδώ και καιρό πως το πρόβλημα της Newcastle είναι το μικρό σε μέγεθος ρόστερ. Οι τραυματισμοί που είχε (Coloccini, Taylor, Marveux) της έχουν στοιχίσει τόσο σε γκολ, όσο και σε εμπειρία αλλά και κατοχή μπάλας. Εδώ και δύο παιχνίδια δεν έχει σκοράρει, οπότε ήρθε η ώρα να το κάνει σήμερα, αν και η West Brom είναι αρκετά δυναμική αμυντικά. Για τους φιλοξενούμενους, τα είπαμετην προηγούμενη αγωνιστική. Ο Hogdson ξέρει να κλέβει τα παιχνίδια με τους μικρούς εκεί που δεν τον έχεις φαβορί (όπως έγινε πριν λίγες μέρες με τη Blackburn). Σήμερα, όμως δεν είναι το ίδιο. Η Newcastle θα έχει την κατοχή και θα τον απειλήσει αρκετές φορές, οπότε θα πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματική η ομάδα του στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Πάντως, καταφέρνει να σκοράρει σχεδόν πάντα εκτός έδρας. Επειδή δεν εμπιστεύομαι τη Newcastle, ειδικά σήμερα που θα λείπει και ο Cabaye στα χαφ, θα προτιμήσω το goal/goal και ελπίζω να με δικαιώσουν και οι δύο.

- QPR - Sunderland
Επιτέλους, ήρθε η ώρα να αναφερθώ και στη Sunderland και τον Martin ONeill! Ένας προπονητής που συμπαθώ υπερβολικά, και ο οποίος αμέσως έδειξε κάποια πράγματα με το πήγε στη Sunderland. Σε δύο παιχνίδια έχει μία νίκη- μία ήττα (με την Tottenham), ωστόσο η ομάδα του σταμάτησε να δέχεται τόσες πολλές φάσεις, όπως γινόταν ως τώρα και άρχισε να φαίνεται πιο ομάδα. Το ίδιο περιμένω και σήμερα, απλά θα περιμένω λίγα παιχνίδια ακόμη για να δω τι ακριβώς πλάνο θέλει να εφαρμόσει. Πάντως, περιμένω πως θα καταφέρει να βγάλει τη Sunderland από τις τελευταίες θέσεις σύντομα. Η QPR δεν κερδίζει εντός έδρας και η Sunderland δεν κερδίζει εκτός. Όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι πάει προς την ισοπαλία. Δεν ξέρω όμως πως θα επιλέξει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο ONeill: επιθετικά, στοχεύοντας στο κακό εντός έδρας σερί της QPR, ή συντηρητικά ώστε να πάρει το βαθμό, καθώς παίζει με μια ομάδα που βρίσκεται πολύ κοντά του, οπότε η ήττα ισοδυναμεί με -6 βαθμούς (όπως λέμε στο ποδόσφαιρο); Θα προτιμήσω το goal/goal καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε αναμέτρηση τους (εντός και εκτός αντίστοιχα). Περιμένω ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, καθώς η QPR είναι ανοιχτή ομάδα και έχει διαστήματα καλής ψυχολογίας σε κάθε παιχνίδι της σχεδόν, ενώ η Sunderland έχει την ποιότητα παιχτών που απαιτείται (και τον προπονητή) για να εκμεταλλευτεί τα κενά του αντιπάλου.

Υ.Γ. Καλό είναι να μην μπλέξουμε τα ποδοσφαιρικά με τα δικαστικά (υπόθεση Suarez). Παρ’όλα αυτά, απουσία του Suarez θα είναι βαρύτατο πλήγμα για τη Liverpool, όσο κι αν λέει ο Dalglish ότι θα μπορέσουμε να τον καλύψουμε. Μακάρι να βγει αληθινός..

Υ.Γ. 2 H Blackburn απέδειξε ότι είναι κακή ομάδα. Δεν κέρδισε ούτε τη Bolton εντός έδρας, οπότε δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ο Kean στον πάγκο της. Δεν την ξεγράφω, ακόμη, γιατί στο τέλος της βαθμολογία γίνεται κακός χαμός. Της δίνω ένα συν, διότι προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και συνήθως οι ομάδες που βάζουν πολλά και τρώνε πολλά, σώζονται. Βλέπουμε..

2 σχόλια:

The Catalan είπε...

Παρακαλώ πολύ τον φιλο Jim στην επομενη αναρτηση του να τηρησει το επιπεδο του και να σταματησει να αναφερεται στον Martin O'Neill λες και ειναι καποιος απλος προπονητης.Απαιτω αποδοση δικαιοσυνης και σε όλες τις επομενς αναρτησεις του να αναφερεται ως ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Μαρτιν ή ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ Μαρτιν.

Ευχαριστώ!

Unknown είπε...

Γνωρίζεις την αδυναμία που έχω προς το συγκεκριμένο προπονητή! Η δουλειά του και η παρουσία του στα γήπεδα της Premiership δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο!
Δεν υπόσχομαι ότι θα χρησιμοποιήσω τις συγκεκριμένες φιλοφρονήσεις, μιας και ο O'Neill δεν τις χρειάζεται! Υπόσχομαι, πάντως, ένα αφιέρωμα για λογαριασμό του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India